Kalatassut ja piparjuuri-perunamuusi

arvosana5/5

(2)arviota
2 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Maukas ja monipuolinen kalaruoka ei vaadi paljon aikaa tai astioita. Kypsät ja raikkaasti maustetut kotimaiset kalapihvit valmistuvat pannulla muutamassa minuutissa. Tarjoa kalatassut piparjuurella maustetun perunamuusin ja raikkaan jogurttikastikkeen kanssa.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
220 g(1 pkt) kalatassuja (lime & sitruuna tai curry & appelsiini)
1 tlrypsiöljyä

Piparjuuri-perunamuusi

600 g(1 ps) perunamuusia (pakaste)
2 dlmaitoa
1 rklvoita tai margariinia
2 tlpiparjuuritahnaa

Sitruuna-jogurttikastike

1 kplsitruuna (luomu)
1 ruukku tilliä
2 dlpaksua jogurttia (turkkilainen tai kreikkalainen)
1 tlhunajaa
1/4 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Pese sitruuna. Raasta 2 tl kuorta ja purista 2 rkl mehua. Hienonna tilli. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin maustumaan.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna (luomu)
    1 ruukku tilliä
    2 dlpaksua jogurttia (turkkilainen tai kreikkalainen)
    1 tlhunajaa
    1/4 tlsuolaa
  2. 2

    Valmista muusi maidon kanssa mikrossa pussin ohjeen mukaan. Sekoita rasva ja piparjuuri muusiin.

    MääräAinesosa
    600 g(1 ps) perunamuusia (pakaste)
    2 dlmaitoa
    1 rklvoita tai margariinia
    2 tlpiparjuuritahnaa
  3. 3

    Kuumenna kalatassut öljyssä pannulla noin 3 minuuttia. Tarjoa kalatassut piparjuurimuusin ja sitruuna jogurttikastikkeen kanssa.

    MääräAinesosa
    220 g(1 pkt) kalatassuja (lime & sitruuna tai curry & appelsiini)
    1 tlrypsiöljyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
31.1.2023
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä