Kaneliässät

arvosana5/5

(2)arviota
50 Kappaletta

Useita tunteja (josta 40 min aktiivista)

Ässäpiparit ovat kahvipöydän klassikko. Sokeri-kaneliseoksessa pyöritellyt pikkuleivät muotoillaan s-kirjaimiksi.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gmargariinia
2 dlsokeria
1 kplkananmuna
4 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 1/2 tlkanelia
1 tlvaniljasokeria

Lisäksi

3/4 dlsokeria
2 tlkanelia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa voimakkaasti niin, että munan rakenne hajoaa ja sekoittuu vaahtoon.

    MääräAinesosa
    200 gmargariinia
    2 dlsokeria
    1 kplkananmuna
  2. 2

    Yhdistä kuivat aineet ja mausteet. Sekoita ne taikinaan muutamassa erässä.

    MääräAinesosa
    1 tlvaniljasokeria
    1 tlleivinjauhetta
    4 dlvehnäjauhoja
    1 1/2 tlkanelia
  3. 3

    Kääri taikina tuorekelmuun. Anna levätä jääkaapissa muutama tunti.

  4. 4

    Jaa taikina neljän osaan. Pyöritä taikinapaloista pikkusormen paksuisia tankoja. Leikkaa ne noin 7 cm:n pätkiksi. Sekoita sokeri ja kaneli matalalla lautasella. Pyörittele pätkät sokeri-kaneliseoksessa.

    MääräAinesosa
    3/4 dlsokeria
    2 tlkanelia
  5. 5

    Muotoile pätkistä leivinpaperille pellille s-kirjaimen muotoisia pikkuleipiä. Paista kaneliässiä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia kolmessa tai neljässä erässä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1.5 tl Kanelia, 2 tl Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Reetta Pasanen
19.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä