Kaneliässät
Useita tunteja (josta 40 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Ässäpiparit ovat kahvipöydän klassikko. Sokeri-kaneliseoksessa pyöritellyt pikkuleivät muotoillaan s-kirjaimiksi.
| 200 g | margariinia |
| 2 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 1/2 tl | kanelia |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 3/4 dl | sokeria |
| 2 tl | kanelia |
- 1.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa voimakkaasti niin, että munan rakenne hajoaa ja sekoittuu vaahtoon.
- 2.
Yhdistä kuivat aineet ja mausteet. Sekoita ne taikinaan muutamassa erässä.
- 3.
Kääri taikina tuorekelmuun. Anna levätä jääkaapissa muutama tunti.
- 4.
Jaa taikina neljän osaan. Pyöritä taikinapaloista pikkusormen paksuisia tankoja. Leikkaa ne noin 7 cm:n pätkiksi. Sekoita sokeri ja kaneli matalalla lautasella. Pyörittele pätkät sokeri-kaneliseoksessa.
- 5.
Muotoile pätkistä leivinpaperille pellille s-kirjaimen muotoisia pikkuleipiä. Paista kaneliässiä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia kolmessa tai neljässä erässä.
Ässäpiparit ovat kahvipöydän klassikko. Sokeri-kaneliseoksessa pyöritellyt pikkuleivät muotoillaan s-kirjaimiksi.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | margariinia |
| 2 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 1/2 tl | kanelia |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Lisäksi | |
| 3/4 dl | sokeria |
| 2 tl | kanelia |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa voimakkaasti niin, että munan rakenne hajoaa ja sekoittuu vaahtoon.
Määrä Ainesosa 200 g margariinia 2 dl sokeria 1 kpl kananmuna - 2
Yhdistä kuivat aineet ja mausteet. Sekoita ne taikinaan muutamassa erässä.
Määrä Ainesosa 1 tl vaniljasokeria 1 tl leivinjauhetta 4 dl vehnäjauhoja 1 1/2 tl kanelia - 3
Kääri taikina tuorekelmuun. Anna levätä jääkaapissa muutama tunti.
- 4
Jaa taikina neljän osaan. Pyöritä taikinapaloista pikkusormen paksuisia tankoja. Leikkaa ne noin 7 cm:n pätkiksi. Sekoita sokeri ja kaneli matalalla lautasella. Pyörittele pätkät sokeri-kaneliseoksessa.
Määrä Ainesosa 3/4 dl sokeria 2 tl kanelia - 5
Muotoile pätkistä leivinpaperille pellille s-kirjaimen muotoisia pikkuleipiä. Paista kaneliässiä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia kolmessa tai neljässä erässä.
Ravintosisältö
58
Energiaa kcal
242
Energiaa kj
2,0 g
Rasvaa
0,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,8 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
1,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
58
Energiaa kcal
242
Energiaa kj
2,0 g
Rasvaa
0,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,8 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
1,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1.5 tl Kanelia, 2 tl Kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























