Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna rasva- sokerivaahtoon ja vatkaa voimakkaasti niin, että munan rakenne hajoaa ja sekoittuu rasva-sokeriseokseen.
Yhdistä kuivat aineet ja mausteet. Sekoita ne taikinaan muutamassa erässä.
Kääri taikina tuorekelmuun. Anna levätä jääkaapissa muutama tunti.
Säädä uuni 200 asteeseen. Jaa taikina neljän osaan. Pyöritä taikinapaloista pikkusormen paksuisia tankoja. Leikkaa ne noin 7 cm:n pätkiksi. Sekoita sokeri ja kaneli matalalla lautasella. Pyörittele pätkät sokeri-kaneliseoksessa.
Muotoile pätkistä leivinpaperille pellille s-kirjaimen muotoisia pikkuleipiä. Paista kaneliässiä uunissa noin 10 minuuttia kolmessa tai neljässä erässä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
242
58
2,0 g
0,7 g
8,8 g
4,8 g
0,2 g
1,0 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 tl Kanelia,
2 tl Kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli