Kaneliässät | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kaneliässät

Kaneliässät

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
50 Palaa
Fork and knife
50 Palaa
Ässäpiparit ovat kahvipöydän klassikko. Sokeri-kaneliseoksessa pyöritellyt pikkuleivät on helppo muotoilla s-kirjaimiksi yhdessä perheen pikkuleipurien kanssa.

Ruokavaliot

Ainekset

200 g
Margariinia
2 dl
Sokeria
1 kpl
kananmuna
4 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 1/2 tl
Kanelia
1 tl
Vaniljasokeria

lisäksi

3/4 dl
Sokeria
2 tl
Kanelia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna rasva- sokerivaahtoon ja vatkaa voimakkaasti niin, että munan rakenne hajoaa ja sekoittuu rasva-sokeriseokseen.

200 g
Margariinia
2 dl
Sokeria
1 kpl
kananmuna
2

Yhdistä kuivat aineet ja mausteet. Sekoita ne taikinaan muutamassa erässä.

1 tl
Vaniljasokeria
1 tl
Leivinjauhetta
4 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 tl
Kanelia
3

Kääri taikina tuorekelmuun. Anna levätä jääkaapissa muutama tunti.

4

Säädä uuni 200 asteeseen. Jaa taikina neljän osaan. Pyöritä taikinapaloista pikkusormen paksuisia tankoja. Leikkaa ne noin 7 cm:n pätkiksi. Sekoita sokeri ja kaneli matalalla lautasella. Pyörittele pätkät sokeri-kaneliseoksessa.

3/4 dl
Sokeria
2 tl
Kanelia
5

Muotoile pätkistä leivinpaperille pellille s-kirjaimen muotoisia pikkuleipiä. Paista kaneliässiä uunissa noin 10 minuuttia kolmessa tai neljässä erässä.

Resepti:
Krista Niiniharju, Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 20.1.2008
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

242

58

2,0 g

0,7 g

8,8 g

4,8 g

0,2 g

1,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 tl Kanelia,

2 tl Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli