Kaneliässät
Ainekset
Valmistus
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa voimakkaasti niin, että munan rakenne hajoaa ja sekoittuu vaahtoon.
Yhdistä kuivat aineet ja mausteet. Sekoita ne taikinaan muutamassa erässä.
Kääri taikina tuorekelmuun. Anna levätä jääkaapissa muutama tunti.
Jaa taikina neljän osaan. Pyöritä taikinapaloista pikkusormen paksuisia tankoja. Leikkaa ne noin 7 cm:n pätkiksi. Sekoita sokeri ja kaneli matalalla lautasella. Pyörittele pätkät sokeri-kaneliseoksessa.
Muotoile pätkistä leivinpaperille pellille s-kirjaimen muotoisia pikkuleipiä. Paista kaneliässiä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia kolmessa tai neljässä erässä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
58
242
2,0 g
0,7 g
8,8 g
4,8 g
0,2 g
1,0 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 tl Kanelia,
2 tl Kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli