Kardemummakorput
Ainekset
Valmistus
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon mausteet, sokeri ja osa jauhoista, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Vatkaa hetki. Lisää loput jauhot ja pehmeä rasva ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina kahteen osaa. Rullaa taikinapalat työpöydällä pötköiksi ja leikkaa molemmat palat noin 15 osaan. Pyörittele pieniksi pulliksi. Anna kohota kahdella leivinpaperoidulla uunipellillä peitettynä 15 minuuttia.
Paista 225-asteisessa uunissa 8 minuuttia. Nosta pullat hetkeksi jäähtymään ja halkaise pullat. Jaa pullat kahdelle uunipellille. Nosta pullat takaisin uuniin ja paahda pulliin kaunis väri noin 6 minuuttia vaihtaen kerran peltien paikkaa. Vähennä lämpö 75 asteeseen ja anna niiden kuivua korpuiksi noin 3 tuntia. Vaihda peltien paikkaa kerran myös kuivumisen aikana.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
95
398
2,4 g
1,5 g
15,9 g
4,8 g
0,5 g
2,1 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
25 g Hiivaa,
2 tl Kardemummaa,
Suolaa,
1 tl Leivinjauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli