Kardemummakorput | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kardemummakorput

Fork and knife
30 Kappaletta
Fork and knife
30 Kappaletta
Herkulliset korput säilyvät kuivassa viikkoja, joten ne ovat erinomainen vieminen mökille.

Ainekset

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
2 tl
Kardemummaa
Suolaa
1 1/2 dl
Sokeria
7 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
75 g
Voita tai margariinia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon mausteet, sokeri ja osa jauhoista, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Vatkaa hetki. Lisää loput jauhot ja pehmeä rasva ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina kahteen osaa. Rullaa taikinapalat työpöydällä pötköiksi ja leikkaa molemmat palat noin 15 osaan. Pyörittele pieniksi pulliksi. Anna kohota kahdella leivinpaperoidulla uunipellillä peitettynä 15 minuuttia.
Paista 225-asteisessa uunissa 8 minuuttia. Nosta pullat hetkeksi jäähtymään ja halkaise pullat. Jaa pullat kahdelle uunipellille. Nosta pullat takaisin uuniin ja paahda pulliin kaunis väri noin 6 minuuttia vaihtaen kerran peltien paikkaa. Vähennä lämpö 75 asteeseen ja anna niiden kuivua korpuiksi noin 3 tuntia. Vaihda peltien paikkaa kerran myös kuivumisen aikana.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.4.2016
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

398

95

2,4 g

1,5 g

15,9 g

4,8 g

0,5 g

2,1 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

25 g Hiivaa,

2 tl Kardemummaa,

Suolaa,

1 tl Leivinjauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli