Kuori ja pilko sipulit ja porkkanat. Kuullota lihat, sipulit ja porkkanat. Lisää lihaliemi ja mustapippuri. Kypsennä karjalanpaisti 200-asteisessa uunissa noin 3 tuntia, kunnes liha on mureaa. Lisää lopuksi hienonnettu persilja.
Kuori perunat ja porkkanat, paloittele ja keitä kypsäksi kiehuvassa suolatussa vedessä, noin 20–30 minuuttia.
Siivilöi keitinvesi erilliseen astiaan, lisää lämmitetty kerma ja soseuta joko vispilällä tai muusinuijalla. Voit tarvittaessa lisätä keitinlientä jos muusi jää liian kiinteäksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
120
503
1,8 g
0,8 g
21,5 g
4,8 g
2,8 g
1,5 g
2,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl karjalanpaistia,
6 kokonaista mustapippuria,
1/2 nippu persiljaa,
2 dl laktoositonta kermaa,
keitinlientä,
suolaa,
valkopippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli