Yhteistyössä: Kulman Keittiö


Nappaa talteen!
Perinteisistä perinteisin karjalanpaisti syntyy helposti uunissa, ilman että sitä tarvitsee erikseen vahtia. Kotimaisista juureksista valmistettu muusi on täydellinen pari rauhassa muhineelle karjalanpaistille.
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | karjalanpaistia |
| 1 l | lihalientä |
| 6 kokonaista mustapippuria | |
| 1/2 nippu persiljaa | |
| Juuresmuusi | |
|---|---|
| 300 g | perunaa |
| 200 g | porkkanaa |
| 2 dl | laktoositonta kermaa |
| keitinlientä | |
| suolaa | |
| valkopippuria | |
Kuori ja pilko sipulit ja porkkanat. Kuullota lihat, sipulit ja porkkanat. Lisää lihaliemi ja mustapippuri. Kypsennä karjalanpaisti 200-asteisessa uunissa noin 3 tuntia, kunnes liha on mureaa. Lisää lopuksi hienonnettu persilja.
Kuori perunat ja porkkanat, paloittele ja keitä kypsäksi kiehuvassa suolatussa vedessä, noin 20–30 minuuttia.
Siivilöi keitinvesi erilliseen astiaan, lisää lämmitetty kerma ja soseuta joko vispilällä tai muusinuijalla. Voit tarvittaessa lisätä keitinlientä jos muusi jää liian kiinteäksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Perinteisistä perinteisin karjalanpaisti syntyy helposti uunissa, ilman että sitä tarvitsee erikseen vahtia. Kotimaisista juureksista valmistettu muusi on täydellinen pari rauhassa muhineelle karjalanpaistille.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | karjalanpaistia |
| 1 l | lihalientä |
| 6 kokonaista mustapippuria | |
| 1/2 nippu persiljaa | |
Juuresmuusi | |
| 300 g | perunaa |
| 200 g | porkkanaa |
| 2 dl | laktoositonta kermaa |
| keitinlientä | |
| suolaa | |
| valkopippuria | |
Kuori ja pilko sipulit ja porkkanat. Kuullota lihat, sipulit ja porkkanat. Lisää lihaliemi ja mustapippuri. Kypsennä karjalanpaisti 200-asteisessa uunissa noin 3 tuntia, kunnes liha on mureaa. Lisää lopuksi hienonnettu persilja.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | karjalanpaistia |
| 1 l | lihalientä |
| 6 kokonaista mustapippuria | |
| 1/2 nippu persiljaa |
Kuori perunat ja porkkanat, paloittele ja keitä kypsäksi kiehuvassa suolatussa vedessä, noin 20–30 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | perunaa |
| 200 g | porkkanaa |
Siivilöi keitinvesi erilliseen astiaan, lisää lämmitetty kerma ja soseuta joko vispilällä tai muusinuijalla. Voit tarvittaessa lisätä keitinlientä jos muusi jää liian kiinteäksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| keitinlientä | |
| 2 dl | laktoositonta kermaa |
| suolaa | |
| valkopippuria |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
123
Energiaa kcal
515
Energiaa kj
1,8 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,0 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
1,8 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
123
Energiaa kcal
515
Energiaa kj
1,8 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,0 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
1,8 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl karjalanpaistia, 6 kokonaista mustapippuria, 1/2 nippu persiljaa, 2 dl laktoositonta kermaa, keitinlientä, suolaa, valkopippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli