Karjalanpaisti ja juuresmuusi
Karjalanpaisti ja juuresmuusi
Yhteistyössä

Karjalanpaisti ja juuresmuusi

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Perinteisistä perinteisin karjalanpaisti syntyy helposti uunissa, ilman että sitä tarvitsee erikseen vahtia. Kotimaisista juureksista valmistettu muusi on täydellinen pari rauhassa muhineelle karjalanpaistille.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
2 kplporkkanaa
1 kplkarjalanpaistia
1 llihalientä
6 kokonaista mustapippuria
1/2 nippu persiljaa

Juuresmuusi

300 gperunaa
200 gporkkanaa
2 dllaktoositonta kermaa
keitinlientä
suolaa
valkopippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja pilko sipulit ja porkkanat. Kuullota lihat, sipulit ja porkkanat. Lisää lihaliemi ja mustapippuri. Kypsennä karjalanpaisti 200-asteisessa uunissa noin 3 tuntia, kunnes liha on mureaa. Lisää lopuksi hienonnettu persilja.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 kplporkkanaa
    1 kplkarjalanpaistia
    1 llihalientä
    6 kokonaista mustapippuria
    1/2 nippu persiljaa
  2. 2

    Kuori perunat ja porkkanat, paloittele ja keitä kypsäksi kiehuvassa suolatussa vedessä, noin 20–30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    300 gperunaa
    200 gporkkanaa
  3. 3

    Siivilöi keitinvesi erilliseen astiaan, lisää lämmitetty kerma ja soseuta joko vispilällä tai muusinuijalla. Voit tarvittaessa lisätä keitinlientä jos muusi jää liian kiinteäksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

    MääräAinesosa
    keitinlientä
    2 dllaktoositonta kermaa
    suolaa
    valkopippuria

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl karjalanpaistia, 6 kokonaista mustapippuria, 1/2 nippu persiljaa, 2 dl laktoositonta kermaa, keitinlientä, suolaa, valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
TOK
16.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä