Karjalanpaisti ja juuresmuusi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Karjalanpaisti ja juuresmuusi

Karjalanpaisti ja juuresmuusi

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Perinteisistä perinteisin karjalanpaisti syntyy helposti uunissa, ilman että sitä tarvitsee erikseen vahtia. Kotimaisista juureksista valmistettu muusi on täydellinen pari rauhassa muhineelle karjalanpaistille.

Ainekset

1 kpl
sipuli
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
karjalanpaistia
1 l
lihalientä
6 kokonaista mustapippuria
1/2 nippu persiljaa

juuresmuusi

300 g
perunaa
200 g
porkkanaa
2 dl
laktoositonta kermaa
keitinlientä
suolaa
valkopippuria

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Kuori ja pilko sipulit ja porkkanat. Kuullota lihat, sipulit ja porkkanat. Lisää lihaliemi ja mustapippuri. Kypsennä karjalanpaisti 200-asteisessa uunissa noin 3 tuntia, kunnes liha on mureaa. Lisää lopuksi hienonnettu persilja.

1 kpl
sipuli
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
karjalanpaistia
1 l
lihalientä
6 kokonaista mustapippuria
1/2 nippu persiljaa
2

Kuori perunat ja porkkanat, paloittele ja keitä kypsäksi kiehuvassa suolatussa vedessä, noin 20–30 minuuttia.

300 g
perunaa
200 g
porkkanaa
3

Siivilöi keitinvesi erilliseen astiaan, lisää lämmitetty kerma ja soseuta joko vispilällä tai muusinuijalla. Voit tarvittaessa lisätä keitinlientä jos muusi jää liian kiinteäksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

keitinlientä
2 dl
laktoositonta kermaa
suolaa
valkopippuria

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Lisää aiheesta

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 1.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

503

120

1,8 g

0,8 g

21,5 g

4,8 g

2,8 g

1,5 g

2,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl karjalanpaistia,

6 kokonaista mustapippuria,

1/2 nippu persiljaa,

2 dl laktoositonta kermaa,

keitinlientä,

suolaa,

valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli