Karjalanpiirakat | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Helpot karjalanpiirakat
Play

Karjalanpiirakat

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
25 Kappaletta
Fork and knife
25 Kappaletta
Tee itse herkulliset ja helpot karjalanpiirakat. Yhteishyvän ohjeella onnistut varmasti!

Ainekset

taikina

2 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
4 1/2 dl
Ruisjauhoja
1/2 dl
Vehnäjauhoja
25 g
Voita (halutessasi)

puuro

2 dl
Vettä
2 dl
Puuroriisiä
1 l
Maitoa
1 tl
Suolaa
50 g
Voita
1 kpl
Muna (halutessasi)

voiteluun

2 dl
Vettä
75 g
Voita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä täytepuuro. Kiehauta vesi, sekoita joukkoon riisit. Keitä miedolla lämmöllä sekoittaen kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta puuroa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 40 minuuttia. Mausta suolalla ja lisää voi. Anna jäähtyä.

2 dl
Vettä
2 dl
Puuroriisiä
1 l
Maitoa
1 tl
Suolaa
50 g
Voita
2

Valmista taikina sekoittamalla vesi, suola ja jauhot napakaksi taikinaksi. Lisää halutessasi taikinaan pehmeää voita.

2 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
1/2 dl
Vehnäjauhoja
4 1/2 dl
Ruisjauhoja
25 g
Voita (halutessasi)
3

Pyörittele taikinasta tanko. Jaa tanko 25–30 tasakokoiseksi palaksi. Pyörittele palat palloiksi ja litistä kämmenellä litteiksi kakkaroiksi. Jauhota kakkarat ja peitä kulholla tai kelmulla, etteivät ne kuivu.

4

Jauhota leivinpöytä reilusti ruisjauhoilla. Kauli kakkarat piirakkapulikalla ohuiksi, halkaisijaltaan noin 13 cm:n kokoisiksi kiekoiksi. Pyöritä pulikkaa niin, että kuori pyörii sen alla. Pinoa pohjat limittäin päällekkäin ja ripottele jauhoja väliin. Peitä kelmulla tai kulholla.

5

Harjaa kuoret puhtaiksi jauhoista. Notkista puuro tarvittaessa maidolla. Lisää puuroon muna estämään lisätyn maidon kuohumista uunissa.

1 kpl
Muna (halutessasi)
6

Annostele runsas ruokalusikallinen täytettä pohjien päälle. Levitä täyte lähes reunoille asti. Käännä reunoja täytteen päälle. Rypytä piirakat keskikohdasta ylöspäin etusormilla vetäen tai peukalon ja etusormen avulla. Käännä ja rypytä loppuun.

7

Nosta piirakat kevyesti jauhotetulle pellille vieri viereen. Paista 275-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

8

Kiehauta vesi ja voi. Sivele piirakat voi-vesiseoksella ja lado päällekkäin. Peitä leivinpaperilla ja pyyheliinalla.

2 dl
Vettä
75 g
Voita
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuukka Mielonen
Julkaistu: 14.12.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

546

130

6,4 g

3,8 g

14,0 g

2,2 g

1,6 g

3,6 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Vettä,

1 tl Suolaa,

2 dl Vettä,

1 tl Suolaa,

2 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli