Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Karjalanpiirakat

timer-iconUseita tunteja  (josta noin 1,5 tuntia aktiivista)
Fork and knife
30 Kappaletta
Fork and knife
30 Kappaletta
Perinteisissä karjalanpiirakoissa maistuu rukiinen kuori ja pehmeä riisipuuro. Tällä karjalanpiirakkareseptillä teet itse herkullisimmat riisipiirakat.

Ainekset

Puuro

2 dl
vettä
2 dl
Puuroriisiä
1 l
maitoa
1 tl
Suolaa
50 g
Voita
1 kpl
kananmuna

Taikina

2 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
3 dl
ruisjauhoja
2 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
rypsiöljyä

Voiteluun

1 1/2 dl
vettä
50 g
voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä täytepuuro. Kiehauta vesi, sekoita joukkoon riisit. Keitä miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta puuroa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 40 minuuttia. Mausta suolalla ja lisää voi. Anna jäähtyä. Sekoita muna jäähtyneen puuron joukkoon.

2 dl
vettä
2 dl
Puuroriisiä
1 l
maitoa
1 tl
Suolaa
50 g
Voita
1 kpl
kananmuna
2

Valmista taikina sekoittamalla vesi, suola, jauhot ja öljy napakaksi taikinaksi.

2 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
3 dl
ruisjauhoja
2 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
rypsiöljyä
3

Pyörittele taikinasta tanko. Jaa tanko 30 tasakokoiseksi palaksi. Pyörittele palat palloiksi ja litistä kämmenellä litteiksi. Jauhota palat ja peitä kulholla tai kelmulla, etteivät ne kuivu.

4

Jauhota leivinpöytä reilusti ruisjauhoilla. Kauli taikinapalat piirakkapulikalla ohuiksi, halkaisijaltaan noin 13 cm:n kokoisiksi kiekoiksi. Pyöritä pulikkaa niin, että kuori pyörii sen alla. Pinoa pohjat limittäin päällekkäin ja ripottele jauhoja väliin. Peitä kelmulla tai kulholla.

5

Aloita täyttäminen harjaamalla kuoret puhtaiksi jauhoista. Annostele runsas ruokalusikallinen täytettä pohjien päälle. Levitä täyte lähes reunoille asti. Käännä reunoja täytteen päälle. Rypytä piirakat keskikohdasta ylöspäin etusormilla vetäen tai peukalon ja etusormen avulla. Käännä ja rypytä loppuun.

6

Nosta piirakat kevyesti jauhotetulle pellille vieri viereen. Paista 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Älä käytä leivinpaperia.

7

Kiehauta vesi ja voi. Sivele piirakat voi-vesiseoksella ja lado päällekkäin. Voit myös kastaa piirakat voi-vesiseoksessa. Peitä leivinpaperilla ja pyyheliinalla, jotta kuori pehmenee.

1 1/2 dl
vettä
50 g
voita
Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 8.8.2018
|
Muokattu: 30.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

104

434

4,4 g

2,2 g

12,4 g

1,8 g

1,1 g

3,1 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli