Karpalokiisseli | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Karpalokiisseli ohje

Karpalokiisseli

timer-icon15 min
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Karpalokiisseli maistuu sellaisenaan tai kermavaahdon kanssa. Samalla ohjeella voit tehdä myös puolukkakiisseliä.

Ainekset

1 l
Vettä
3 1/2 dl
Karpaloita (tai 4-5 dl puolukoita)
2 dl
Sokeria
Suolaa
4 1/2 rkl
Perunatärkkelysjauhoja
1 dl
Vettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Survo karpalot kattilan pohjalla. Lisää vesi ja keitä karpaloita niin pitkään, että kuoret vaalenevat ja mehu irtoaa. Siivilöi liemi, lisää sokeri ja mittaa mehu. Kaada mehu takaisin kattilaan ja lisää vettä niin, että nestettä on yhteensä litra. Lisää hyppysellinen suolaa. Se poistaa veden maun mehukiisselistä.

3 1/2 dl
Karpaloita (tai 4-5 dl puolukoita)
1 l
Vettä
2 dl
Sokeria
Suolaa
Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 7.12.2004
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.