Karpalokiisseli

arvosana5/5

(6)arviota
4 Kappaletta

30 min

Raikas karpalokiisseli on helppo tehdä tuoreista tai pakastetuista karpaloista. Murskaa karpalot kattilassa, niin saat niistä ihanasti makua kiisseliin. Herkuttele jäähtynyt karpalokiisseli sellaisenaan tai kermavaahdon kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
200 g(3,5 dl) karpaloita
9 dlvettä
2 dlsokeria

Suurus

1 dlvettä
4 rklperunajauhoja

Valmistus

  1. 1

    Säästä muutamia karpaloita valmiin kiisselin koristeeksi. Kaada loput marjat kattilaan. Murskaa marjoja kauhalla tai perunansurvimella. Lisää vesi ja keitä karpaloita noin 10 minuuttia. Siivilöi liemi ja kaada se takaisin kattilaan.

    MääräAinesosa
    200 g(3,5 dl) karpaloita
    9 dlvettä
  2. 2

    Tee suurus sekoittamalla perunajauhot veteen.

    MääräAinesosa
    1 dlvettä
    4 rklperunajauhoja
  3. 3

    Mausta karpalomehu sokerilla ja kuumenna kiehuvaksi. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää suurus ohuena nauhana samalla sekoittaen. Laita kattila takaisin levylle ja kuumenna, kunnes kiisseli pulpahtaa pari kertaa.

  4. 4

    Kaada kiisseli tarjoiluastiaan, lisää kokonaiset marjat ja ripauta pinnalle vähän sokeria, ettei kiisseliin muodostu kuorta. Tarjoa jäähtyneenä esimerkiksi kermavaahdon kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja, Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä