Karpalokiisseli - Yhteishyvä

Karpalokiisseli

???
Kappaleita
1
Valmistusaika
15 min
Karpalokiisseli maistuu sellaisenaan tai kermavaahdon kanssa. Samalla ohjeella voit tehdä myös puolukkakiisseliä.
Jaa Somessa

Ainekset

1 l
Vettä
3 1/2 dl
Karpaloita (tai 4-5 dl puolukoita)
2 dl
Sokeria
Suolaa
4 1/2 rkl
Perunatärkkelysjauhoja
1 dl
Vettä

Näin teet

1

Survo karpalot kattilan pohjalla. Lisää vesi ja keitä karpaloita niin pitkään, että kuoret vaalenevat ja mehu irtoaa. Siivilöi liemi, lisää sokeri ja mittaa mehu. Kaada mehu takaisin kattilaan ja lisää vettä niin, että nestettä on yhteensä litra. Lisää hyppysellinen suolaa. Se poistaa veden maun mehukiisselistä.

Kuumenna seos kiehuvaksi. Sekoita perunajauhot ja kylmä vesi. Nosta kiehuva mehukattila kuumalta levyltä kylmälle ja sekoita suurus tasaisena nauhana pohjaa myöten sekoittaen mehuun. Nosta kattila takaisin kuumalle levylle. Kiehauta sekoittamatta kunnes kiisseli kuplii pari kertaa. Nosta se sitten jäähtymään ja kaada hetken kuluttua tarjoiluvadille. Sokeroi kiisselin pinta.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 7.12.2004
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa