Kasslerpaisti ja omenakastike - Yhteishyvä

Kasslerpaisti ja omenakastike

???
Annokset
6
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Porsaan marinoitua kasslerpaistia
Paistamiseen paistopussi

OMENAKASTIKE:

2 rkl
Margariinia
1 rkl
Vehnäjauhoja
1 dl
Ruokakermaa
1 dl
Paistolientä
3 rkl
Omenasosetta
1 rkl
Sinappia
Jauhettua valkopippuria

Näin teet

1

Pyyhi paistin pinnalta ylimääräinen marinadi pois. Nosta paisti paistopussiin ja aseta paistomittari paksuimpaan kohtaan. Paista 150 asteessa, kunnes sisälämpötila näyttää 80 astetta. Anna paistin hetken aikaa vetäytyä pussissa. Kaada pussista paistoliemi talteen ja nosta paisti tarjoiluvadille. Valmista kastike. Sulata rasva kattilassa, älä kuitenkaan ruskista sitä. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada joukkoon kerma ja paistoliemi koko ajan sekoittaen. Lisää omenasose ja sinappi. Anna kiehua noin 5 minuuttia ja mausta ripauksella valkopippuria. Tarjoile lisäksi omenaisia röstiperunoita.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.1.2006
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa