Kasvimaan salaatti

Arvostele resepti
6 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Kokoa ruokaisa ja rouskuva salaatti kasvimaan herkuista. Kruunaa salaatti sinappikastikkeella.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
2 kplpunajuurta
2 kplporkkanaa
1/2 kplkesäkurpitsaa
125 g(1 nippu) retiisejä
1/2 kplkukkakaalia

Sinappikastike

2 rklsinappia
1 - 2 tlsokeria
1/2 kplsitruunan mehu
2 dlrypsiöljyä
1 kplmurskattu valkosipulin kynsi
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1/4 tlrakuunaa

Valmistus

  1. 1

    Keitä ja jäähdytä punajuuret. Pese, kuori ja viipaloi kasvikset, irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Asettele kasvikset vadille. Pirskota päälle hieman öljyä.

    MääräAinesosa
    2 kplpunajuurta
    2 kplporkkanaa
    1/2 kplkesäkurpitsaa
    1/2 kplkukkakaalia
    125 g(1 nippu) retiisejä
  2. 2

    Pane sinappi, sokeri ja sitruunamehu kulhoon. Sekoita ja lisää öljy ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon mausteet. Tarjoa kastike erikseen.

    MääräAinesosa
    1/4 tlrakuunaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 tlsuolaa
    1 kplmurskattu valkosipulin kynsi
    2 dlrypsiöljyä
    1/2 kplsitruunan mehu
    1 - 2 tlsokeria
    2 rklsinappia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl Rakuunaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025