Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kasvimaan salaatti

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Ruokaisassa kasvimaan salaatissa on muun muassa keitettyä punajuurta ja tuoretta kukkakaalia. Sekoita salaattikastike sinapista, sitruunamehusta, öljystä ja mausteista. Tarjoa salaatti lisäkkeenä vaikkapa brunssilla tai ateriana rapean leivän kanssa.

Ainekset

2 kpl
Punajuurta
2 kpl
Porkkanaa
1/2 kpl
Kesäkurpitsaa
Nippu retiisejä
1/2 kpl
Kukkakaalia

Sinappikastike

2 rkl
Sinappia
1 - 2 tl
Sokeria
1/2 kpl
Sitruunan mehu
2 dl
Rypsiöljyä
1 kpl
Murskattu valkosipulin kynsi
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria
1/4 tl
Rakuunaa

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Keitä ja jäähdytä punajuuret. Pese, kuori ja viipaloi kasvikset, irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Asettele kasvikset vadille. Pirskota päälle hieman öljyä.

Pane sinappi, sokeri ja sitruunamehu kulhoon. Sekoita ja lisää öljy ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon mausteet. Tarjoa kastike erikseen.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2015
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

303

1267

30,5 g

1,7 g

5,8 g

5,8 g

2,2 g

1,3 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Nippu retiisejä,

Murskattu valkosipulin kynsi,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl Mustapippuria,

0,25 tl Rakuunaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli