Keitä ja jäähdytä punajuuret. Pese, kuori ja viipaloi kasvikset, irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Asettele kasvikset vadille. Pirskota päälle hieman öljyä.
Pane sinappi, sokeri ja sitruunamehu kulhoon. Sekoita ja lisää öljy ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon mausteet. Tarjoa kastike erikseen.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1267
303
30,5 g
1,7 g
5,8 g
5,8 g
2,2 g
1,3 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Nippu retiisejä,
Murskattu valkosipulin kynsi,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl Mustapippuria,
0,25 tl Rakuunaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli