Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kasvimaan salaatti

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kokoa ruokaisa ja rouskuva salaatti kasvimaan herkuista. Kruunaa salaatti sinappikastikkeella.

Ainekset

2 kpl
Punajuurta
2 kpl
Porkkanaa
1/2 kpl
Kesäkurpitsaa
125 g
(1 nippu) retiisejä
1/2 kpl
Kukkakaalia

Sinappikastike

2 rkl
Sinappia
1 - 2 tl
Sokeria
1/2 kpl
Sitruunan mehu
2 dl
Rypsiöljyä
1 kpl
Murskattu valkosipulin kynsi
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
Rakuunaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä ja jäähdytä punajuuret. Pese, kuori ja viipaloi kasvikset, irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Asettele kasvikset vadille. Pirskota päälle hieman öljyä.

2 kpl
Punajuurta
2 kpl
Porkkanaa
1/2 kpl
Kesäkurpitsaa
1/2 kpl
Kukkakaalia
125 g
(1 nippu) retiisejä
2

Pane sinappi, sokeri ja sitruunamehu kulhoon. Sekoita ja lisää öljy ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon mausteet. Tarjoa kastike erikseen.

1/4 tl
Rakuunaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Murskattu valkosipulin kynsi
2 dl
Rypsiöljyä
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 - 2 tl
Sokeria
2 rkl
Sinappia
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2015
|
Muokattu: 9.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

307

1288

30,5 g

1,7 g

6,3 g

6,2 g

2,5 g

1,7 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl Rakuunaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli