Kasvismozzarellasalaatti
Ainekset
Sitruunakastike
Valmistus
Huuhtele kesäkurpitsat ja munakoiso. Leikkaa ne noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenkodat. Paloittele paprikat.
Levitä kasvikset leivinpaperoidulle uunipellille ja pirskota päälle öljyä. Paahda 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
Huuhtele ja valuta pavut lävikössä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää pavut ja valkosipulit kasvisten päälle ja anna niiden paahtua 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sekoita kastikkeen ainekset. Viipaloi mozzarella. Nostele salaatinainekset tarjoilukulhoon ja pirskota päälle kastike. Koristele persiljalla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
181
757
12,0 g
2,3 g
10,8 g
8,0 g
5,3 g
4,3 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
0,5 tl Yrttiseosta,
Persiljaa koristeeksi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli