Kasvismozzarellasalaatti

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplkesäkurpitsaa
1 kplmunakoiso
3 kplpaprikaa
2 rkloliiviöljyä
1 kpl(285/ 175 g) papusekoitusta (papu mix)
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kpl(125 g) mozzarellaa

Sitruunakastike

1/2 kplsitruunan mehu
1 rkloliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
1/2 tlyrttiseosta
persiljaa koristeeksi

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kesäkurpitsat ja munakoiso. Leikkaa ne noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenkodat. Paloittele paprikat.

    Levitä kasvikset leivinpaperoidulle uunipellille ja pirskota päälle öljyä. Paahda 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

    Huuhtele ja valuta pavut lävikössä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää pavut ja valkosipulit kasvisten päälle ja anna niiden paahtua 5 minuuttia. Anna jäähtyä.

    Sekoita kastikkeen ainekset. Viipaloi mozzarella. Nostele salaatinainekset tarjoilukulhoon ja pirskota päälle kastike. Koristele persiljalla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 0,5 tl Yrttiseosta, Persiljaa koristeeksi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025