Kasvismunakas | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kasvismunakas

Kasvismunakas

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
3 Annosta
Fork and knife
3 Annosta
Tämä uunissa valmistettava kasvismunakas syntyy välipalaksi helposti vaikka vähän nuoremmaltakin kokilta. Kesäkurpitsan voi korvata esimerkiksi munakoisolla ja herkkusienien tilalle voi laittaa kotimaisia metsäsieniä. Tämä Ässäkokki-kurssin resepti on mainio vaihtoehto vaikka isänpäivän aamupalaksi.

Ruokavaliot

Ainekset

Sipuli
1 rkl
öljyä
Puolikas kesäkurpitsa
100 g
herkkusieniä
Tomaatti
8 kpl
kananmunia
200 g
halloumjuustoa
ripaus rouhittua mustapippuria
(suolaa)

Valmistus

1

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Paloittele kesäkurpitsa ja lisää pannulle. Paista muutama minuutti. Nosta pannu jäähtymään.

Sipuli
1 rkl
öljyä
Puolikas kesäkurpitsa
2

Puhdista ja viipaloi sienet ja paloittele tomaatti.

100 g
herkkusieniä
Tomaatti
3

Vatkaa kulhossa munat ja raasta joukkoon halloumijuusto. Mausta seos.

8 kpl
kananmunia
200 g
halloumjuustoa
ripaus rouhittua mustapippuria
(suolaa)
4

Vuoraa leivinpaperilla 1,5 litran kokoinen uunivuoka. Kaada muna-juustomassa uunivuokaan ja ripottele päälle kasvikset. Kasvismunakas paistuu kypsäksi 35-40 minuuttia.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Lisää aiheesta

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 2.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1805

431

33,0 g

12,3 g

2,0 g

1,3 g

0,7 g

32,0 g

2,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Sipuli,

Puolikas kesäkurpitsa,

Tomaatti,

ripaus rouhittua mustapippuria,

(suolaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli