Kasvismunakas
Kasvismunakas
Yhteistyössä

Kasvismunakas

Arvostele resepti
3 Annosta

60 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Tämä uunissa valmistettava kasvismunakas syntyy välipalaksi helposti vaikka vähän nuoremmaltakin kokilta. Kesäkurpitsan voi korvata esimerkiksi munakoisolla ja herkkusienien tilalle voi laittaa kotimaisia metsäsieniä. Tämä Ässäkokki-kurssin resepti on mainio vaihtoehto vaikka isänpäivän aamupalaksi.

Ainekset (3 annosta)

MääräAinesosa
sipuli
1 rklöljyä
puolikas kesäkurpitsa
100 gherkkusieniä
tomaatti
8 kplkananmunia
200 ghalloumjuustoa
ripaus rouhittua mustapippuria
(suolaa)

Valmistus

  1. 1

    Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannulla. Paloittele kesäkurpitsa ja lisää pannulle. Paista muutama minuutti. Nosta pannu jäähtymään.

    MääräAinesosa
    sipuli
    1 rklöljyä
    puolikas kesäkurpitsa
  2. 2

    Puhdista ja viipaloi sienet ja paloittele tomaatti.

    MääräAinesosa
    100 gherkkusieniä
    tomaatti
  3. 3

    Vatkaa kulhossa munat ja raasta joukkoon halloumijuusto. Mausta seos.

    MääräAinesosa
    8 kplkananmunia
    200 ghalloumjuustoa
    ripaus rouhittua mustapippuria
    (suolaa)
  4. 4

    Vuoraa leivinpaperilla 1,5 litran kokoinen uunivuoka. Kaada muna-juustomassa uunivuokaan ja ripottele päälle kasvikset. Kasvismunakas paistuu kypsäksi 35-40 minuuttia.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sipuli, Puolikas kesäkurpitsa, Tomaatti, ripaus rouhittua mustapippuria, (suolaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
TOK
9.11.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025