Katkarapubruschetat
15 min

Nappaa talteen!
| 180 g | kuorittuja katkarapuja |
| 1 kpl | patonki |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 1/2 tl | mietoa chilirouhetta |
| ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria | |
| 1 kpl | sitruuna |
| 3 rkl | hienonnettua persiljaa |
- 1.
Sulata katkaravut ja valuta siivilässä. Leikkaa patongista ohuita viipaleita ja levitä ne uuniritilän päälle. Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää joukkoon murskatut valkosipulinkynnet, katkaravut ja mausteet. Kuumenna katkarapuja 1–2 minuuttia. Nosta leivät paahtumaan kovaan lämpöön uunin yläosaan. Lohko sitruuna kuuteen osaan. Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon hienonnettu persilja ja purista kahden sitruunalohkon mehu. Aseta paahtuneet leivät tarjoiluvadille ja nostele päälle lämpimiä katkarapuja. Valuta päälle kattilaan valunutta lientä. Tarjoile lisänä sitruunalohkot.
Katkarapubruschetat
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 180 g | kuorittuja katkarapuja |
| 1 kpl | patonki |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 1/2 tl | mietoa chilirouhetta |
| ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria | |
| 1 kpl | sitruuna |
| 3 rkl | hienonnettua persiljaa |
Valmistus
- 1
Sulata katkaravut ja valuta siivilässä. Leikkaa patongista ohuita viipaleita ja levitä ne uuniritilän päälle. Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää joukkoon murskatut valkosipulinkynnet, katkaravut ja mausteet. Kuumenna katkarapuja 1–2 minuuttia. Nosta leivät paahtumaan kovaan lämpöön uunin yläosaan. Lohko sitruuna kuuteen osaan. Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon hienonnettu persilja ja purista kahden sitruunalohkon mehu. Aseta paahtuneet leivät tarjoiluvadille ja nostele päälle lämpimiä katkarapuja. Valuta päälle kattilaan valunutta lientä. Tarjoile lisänä sitruunalohkot.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























