Katkarapubruschetat - Yhteishyvä

Katkarapubruschetat

???
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

180 g
Kuorittuja katkarapuja
1 kpl
Patonki
2 rkl
Oliiviöljyä
2 kpl
Valkosipulin kynttä
1/2 tl
Mietoa chilirouhetta
Ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 kpl
Sitruuna
3 rkl
Hienonnettua persiljaa

Näin teet

1

Sulata katkaravut ja valuta siivilässä. Leikkaa patongista ohuita viipaleita ja levitä ne uuniritilän päälle. Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää joukkoon murskatut valkosipulinkynnet, katkaravut ja mausteet. Kuumenna katkarapuja 1–2 minuuttia. Nosta leivät paahtumaan kovaan lämpöön uunin yläosaan. Lohko sitruuna kuuteen osaan. Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon hienonnettu persilja ja purista kahden sitruunalohkon mehu. Aseta paahtuneet leivät tarjoiluvadille ja nostele päälle lämpimiä katkarapuja. Valuta päälle kattilaan valunutta lientä. Tarjoile lisänä sitruunalohkot.

Resepti
Katri Shröder
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.9.2006
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa