Kauniin Helenan päärynät | Makeiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kauniin Helenan päärynät

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kauniin Helenan päärynät on helppo ja herkullinen ranskalainen jälkiruoka. Keitä päärynät appelsiini- ja sitruunamehussa, mausta vaniljalla. Suklaakastike ja vaniljajäätelö viimeistelevät hedelmäjälkiruoan.

Ruokavaliot

Ainekset

4 kpl
Pientä päärynää
5 dl
Appelsiinimehua
1/2 kpl
Sitruunan mehu
4 rkl
Sokeria
1 kpl
Vaniljatanko

kastike

150 g
Tummaa suklaata
1 dl
Kermaa

lisäksi

Vaniljajäätelöä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kuori päärynät ja koverra siemenet pois hedelmän alapuolelta. Kaada mehut pieneen kattilaan, lisää sokeri ja kahtia leikattu vaniljatanko. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä kaksi päärynää kerrallaan hiljalleen kiehuvassa mehussa pehmeiksi.

Valmista kastike. Kaada kerma kattilaan, paloittele joukkoon suklaa. Kuumenna hiljalleen kunnes suklaa sulaa. Tarjoa päärynät jäähtyneinä vaniljajäätelön ja suklaakastikkeen kanssa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.2.2015
Muokattu: 8.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1596

382

14,5 g

7,8 g

55,0 g

54,0 g

6,5 g

3,5 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Vaniljatanko,

Vaniljajäätelöä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli