Kuori päärynät ja koverra siemenet pois hedelmän alapuolelta. Kaada mehut pieneen kattilaan, lisää sokeri ja kahtia leikattu vaniljatanko. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä kaksi päärynää kerrallaan hiljalleen kiehuvassa mehussa pehmeiksi.
Valmista kastike. Kaada kerma kattilaan, paloittele joukkoon suklaa. Kuumenna hiljalleen kunnes suklaa sulaa. Tarjoa päärynät jäähtyneinä vaniljajäätelön ja suklaakastikkeen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
382
1596
14,5 g
7,8 g
55,0 g
54,0 g
6,5 g
3,5 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Vaniljatanko,
Vaniljajäätelöä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli