Kauniin Helenan päärynät - Yhteishyvä

Kauniin Helenan päärynät

???
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Kauniin Helenan päärynät on helppo ja herkullinen ranskalainen jälkiruoka. Keitä päärynät appelsiini- ja sitruunamehussa, mausta vaniljalla. Suklaakastike ja vaniljajäätelö viimeistelevät hedelmäjälkiruoan.
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Pientä päärynää
5 dl
Appelsiinimehua
1/2 kpl
Sitruunan mehu
4 rkl
Sokeria
1 kpl
Vaniljatanko

KASTIKE

150 g
Tummaa suklaata
1 dl
Kermaa

LISÄKSI

Vaniljajäätelöä

Näin teet

1

Kuori päärynät ja koverra siemenet pois hedelmän alapuolelta. Kaada mehut pieneen kattilaan, lisää sokeri ja kahtia leikattu vaniljatanko. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä kaksi päärynää kerrallaan hiljalleen kiehuvassa mehussa pehmeiksi.

Valmista kastike. Kaada kerma kattilaan, paloittele joukkoon suklaa. Kuumenna hiljalleen kunnes suklaa sulaa. Tarjoa päärynät jäähtyneinä vaniljajäätelön ja suklaakastikkeen kanssa.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.2.2015
Muokattu: 7.8.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja55 g220 g
Proteiinia4 g14 g
Rasvaa15 g58 g
Kuituja7 g26 g
Energiaa kj1596 6383
Energiaa kcal382 1526

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Vaniljatanko

  • Vaniljajäätelöä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja55 g220 g
Proteiinia4 g14 g
Rasvaa15 g58 g
Kuituja7 g26 g
Energiaa kj1596 6383
Energiaa kcal382 1526

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Vaniljatanko

  • Vaniljajäätelöä

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.