Kauniin Helenan päärynät

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Kauniin Helenan päärynät on helppo ja herkullinen ranskalainen jälkiruoka. Keitä päärynät appelsiini- ja sitruunamehussa, mausta vaniljalla. Suklaakastike ja vaniljajäätelö viimeistelevät hedelmäjälkiruoan.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplpientä päärynää
5 dlappelsiinimehua
1/2 kplsitruunan mehu
4 rklsokeria
1 kplvaniljatanko

Kastike

150 gtummaa suklaata
1 dlkermaa

Lisäksi

vaniljajäätelöä

Valmistus

  1. 1

    Kuori päärynät ja koverra siemenet pois hedelmän alapuolelta. Kaada mehut pieneen kattilaan, lisää sokeri ja kahtia leikattu vaniljatanko. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä kaksi päärynää kerrallaan hiljalleen kiehuvassa mehussa pehmeiksi.

    Valmista kastike. Kaada kerma kattilaan, paloittele joukkoon suklaa. Kuumenna hiljalleen kunnes suklaa sulaa. Tarjoa päärynät jäähtyneinä vaniljajäätelön ja suklaakastikkeen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Vaniljatanko, Vaniljajäätelöä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 13.10.2025

Samankaltaisia reseptejä