Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kauniin Helenan päärynät

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kauniin Helenan päärynät on helppo ja herkullinen ranskalainen jälkiruoka. Keitä päärynät appelsiini- ja sitruunamehussa, mausta vaniljalla. Suklaakastike ja vaniljajäätelö viimeistelevät hedelmäjälkiruoan.

Ainekset

4 kpl
Pientä päärynää
5 dl
Appelsiinimehua
1/2 kpl
Sitruunan mehu
4 rkl
Sokeria
1 kpl
Vaniljatanko

Kastike

150 g
Tummaa suklaata
1 dl
Kermaa

Lisäksi

Vaniljajäätelöä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori päärynät ja koverra siemenet pois hedelmän alapuolelta. Kaada mehut pieneen kattilaan, lisää sokeri ja kahtia leikattu vaniljatanko. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä kaksi päärynää kerrallaan hiljalleen kiehuvassa mehussa pehmeiksi.

Valmista kastike. Kaada kerma kattilaan, paloittele joukkoon suklaa. Kuumenna hiljalleen kunnes suklaa sulaa. Tarjoa päärynät jäähtyneinä vaniljajäätelön ja suklaakastikkeen kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.2.2015
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

382

1596

14,5 g

7,8 g

55,0 g

54,0 g

6,5 g

3,5 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Vaniljatanko,

Vaniljajäätelöä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli