Kebabkastike
30 min

Nappaa talteen!
Tomaattinen kebabkastike valmistuu kätevästi pakastealtaan kebablastuista vain puolessa tunnissa. Tarjoa maukas kastike keitetyn riisin ja turkkilaisen jogurtin kanssa.
| 400 g | (1 ps) kebablastuja (pakaste) |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 70 g | (1 tlk) tomaattipyreetä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 400 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 2 dl | vettä |
| 1 rkl | balsami- tai punaviinietikkaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 dl | turkkilaista jogurttia |
- 1.
Paista jäisiä kebablastuja paistokasarissa 5–10 minuuttia, kunnes lastut ovat hieman ruskistuneet. Nosta lautaselle odottamaan.
- 2.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä ja tomaattipyreetä öljyssä kasarissa pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, vesi, etikka ja mausteet. Sekoita ja keitä hiljalleen ilman kantta 15 minuuttia.
- 3.
Lisää kebablastut ja kuumenna sekoitellen noin 5 minuuttia. Tarjoa kebabkastike jogurttinokareen ja riisin kanssa.
Kebabkastike
arvosana4/5
30 min
Tomaattinen kebabkastike valmistuu kätevästi pakastealtaan kebablastuista vain puolessa tunnissa. Tarjoa maukas kastike keitetyn riisin ja turkkilaisen jogurtin kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 ps) kebablastuja (pakaste) |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 70 g | (1 tlk) tomaattipyreetä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 400 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 2 dl | vettä |
| 1 rkl | balsami- tai punaviinietikkaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 1 dl | turkkilaista jogurttia |
Valmistus
- 1
Paista jäisiä kebablastuja paistokasarissa 5–10 minuuttia, kunnes lastut ovat hieman ruskistuneet. Nosta lautaselle odottamaan.
Määrä Ainesosa 400 g (1 ps) kebablastuja (pakaste) - 2
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä ja tomaattipyreetä öljyssä kasarissa pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, vesi, etikka ja mausteet. Sekoita ja keitä hiljalleen ilman kantta 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 70 g (1 tlk) tomaattipyreetä 1 rkl rypsiöljyä 400 g (1 prk) tomaattimurskaa 2 dl vettä 1 rkl balsami- tai punaviinietikkaa 1 tl sokeria 1/2 tl suolaa - 3
Lisää kebablastut ja kuumenna sekoitellen noin 5 minuuttia. Tarjoa kebabkastike jogurttinokareen ja riisin kanssa.
Määrä Ainesosa 1 dl turkkilaista jogurttia
Ravintosisältö
269
Energiaa kcal
1127
Energiaa kj
15,3 g
Rasvaa
5,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,5 g
Hiilihydraatteja
10,3 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
14,5 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
269
Energiaa kcal
1127
Energiaa kj
15,3 g
Rasvaa
5,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,5 g
Hiilihydraatteja
10,3 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
14,5 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























