Kebabkastike

arvosana4/5

(9)arviota
4 Annosta

30 min

Tomaattinen kebabkastike valmistuu kätevästi pakastealtaan kebablastuista vain puolessa tunnissa. Tarjoa maukas kastike keitetyn riisin ja turkkilaisen jogurtin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 g(1 ps) kebablastuja (pakaste)
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
70 g(1 tlk) tomaattipyreetä
1 rklrypsiöljyä
400 g(1 prk) tomaattimurskaa
2 dlvettä
1 rklbalsami- tai punaviinietikkaa
1 tlsokeria
1/2 tlsuolaa

Lisäksi

1 dlturkkilaista jogurttia

Valmistus

  1. 1

    Paista jäisiä kebablastuja paistokasarissa 5–10 minuuttia, kunnes lastut ovat hieman ruskistuneet. Nosta lautaselle odottamaan.

    MääräAinesosa
    400 g(1 ps) kebablastuja (pakaste)
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä ja tomaattipyreetä öljyssä kasarissa pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, vesi, etikka ja mausteet. Sekoita ja keitä hiljalleen ilman kantta 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    70 g(1 tlk) tomaattipyreetä
    1 rklrypsiöljyä
    400 g(1 prk) tomaattimurskaa
    2 dlvettä
    1 rklbalsami- tai punaviinietikkaa
    1 tlsokeria
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Lisää kebablastut ja kuumenna sekoitellen noin 5 minuuttia. Tarjoa kebabkastike jogurttinokareen ja riisin kanssa.

    MääräAinesosa
    1 dlturkkilaista jogurttia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
23.12.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä