Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kebabkastike

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tomaattinen kebabkastike on noussut kouluruokasuosikiksi. Kastike valmistuu kätevästi pakastealtaan kebablastuista. Tarjoa maukas kastike keitetyn riisin ja turkkilaisen jogurtin kanssa.

Ainekset

400 g
(1 ps) kebablastuja (pakaste)
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
70 g
(1 tlk) tomaattipyreetä
1 rkl
rypsiöljyä
400 g
(1 prk) tomaattimurskaa
2 dl
vettä
1 rkl
balsami- tai punaviinietikkaa
1 tl
sokeria
1/2
suolaa

Lisäksi

1 dl
turkkilaista jogurttia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paista jäisiä kebablastuja paistokasarissa 5–10 minuuttia, kunnes lastut ovat hieman ruskistuneet. Nosta lautaselle odottamaan.

400 g
(1 ps) kebablastuja (pakaste)
2

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä ja tomaattipyreetä öljyssä kasarissa pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, vesi, etikka ja mausteet. Sekoita ja keitä hiljalleen ilman kantta 15 minuuttia.

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
70 g
(1 tlk) tomaattipyreetä
1 rkl
rypsiöljyä
400 g
(1 prk) tomaattimurskaa
2 dl
vettä
1 rkl
balsami- tai punaviinietikkaa
1 tl
sokeria
1/2
suolaa
3

Lisää kebablastut ja kuumenna sekoitellen noin 5 minuuttia. Tarjoa kebabkastike jogurttinokareen ja riisin kanssa.

1 dl
turkkilaista jogurttia
Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 27.12.2022
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

266

1115

15,3 g

5,5 g

14,0 g

10,0 g

2,5 g

14,3 g

2,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli