Kermainen sienikeitto
Kermainen sienikeitto
Yhteistyössä

Kermainen sienikeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Kermainen sienikeitto on oivallinen eväs vaikka syksyiselle metsäretkelle. Voit käyttää keittoon mitä tahansa sieniä. Nauti sienikeitto höyryävän kuumana tuoreen leivän kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 lmetsäsieniä esim. kantarelleja
50 gvoita
keltasipuli
5 dlkasvislientä
3 dlkermaa
1 dlvalkoviiniä
suolaa
persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Laita puhdistetut ja paloitellut sienet pannulle ja paista voissa niin, että sienien kosteus haihtuu.

    MääräAinesosa
    1 lmetsäsieniä esim. kantarelleja
    50 gvoita
  2. 2

    Lisää hienonnettu keltasipuli, freesaa hetki kevyesti, lisää nesteet ja hauduta miedolla lämmöllä. Jos haluat keitosta paksumman, sakeuta tarvittaessa maissijauho-vesiseoksella.

    MääräAinesosa
    keltasipuli
    5 dlkasvislientä
    3 dlkermaa
    1 dlvalkoviiniä
  3. 3

    Mausta ja tarkista maku. Koristele kermainen sienikeitto hienonnetulla persiljalla.

    MääräAinesosa
    persiljaa
    suolaa

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Keltasipuli, 3 dl kermaa, 1 dl valkoviiniä, suolaa, persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
15.11.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä