Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kermainen sienikeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kermainen sienikeitto on oivallinen eväs vaikka syksyiselle metsäretkelle. Voit käyttää keittoon mitä tahansa sieniä. Nauti sienikeitto höyryävän kuumana tuoreen leivän kera.

Ainekset

1 l
metsäsieniä esim. kantarelleja
50 g
voita
Keltasipuli
5 dl
kasvislientä
3 dl
kermaa
1 dl
valkoviiniä
suolaa
persiljaa

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Laita puhdistetut ja paloitellut sienet pannulle ja paista voissa niin, että sienien kosteus haihtuu.

1 l
metsäsieniä esim. kantarelleja
50 g
voita
2

Lisää hienonnettu keltasipuli, freesaa hetki kevyesti, lisää nesteet ja hauduta miedolla lämmöllä. Jos haluat keitosta paksumman, sakeuta tarvittaessa maissijauho-vesiseoksella.

Keltasipuli
5 dl
kasvislientä
3 dl
kermaa
1 dl
valkoviiniä
3

Mausta ja tarkista maku. Koristele kermainen sienikeitto hienonnetulla persiljalla.

persiljaa
suolaa

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 15.11.2018
|
Muokattu: 20.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

129

541

12,0 g

6,8 g

2,0 g

1,8 g

3,3 g

2,5 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Keltasipuli,

3 dl kermaa,

1 dl valkoviiniä,

suolaa,

persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli