Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kermakakku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
12 Annosta
Kuohkea kermakakku on juhlapöydän kuningatar. Valitse täytekakun maut ja koristeet juhlan luonteen ja sesongin mukaan. Kesäkakussa maistuvat tuoreet marjat, talvisessa eksoottiset hedelmät.

Ainekset

6 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Täyte

250 g
mansikoita tai vadelmia tai 4 dl hilloa tai hedelmäsosetta
2 dl
kuohu- tai vispikermaa tai vaahtoutuvaa kasvivalmistetta
1 tl
vaniljasokeria

Kostutus

2 - 3 dl
vaaleaa mehua (esim. omenamehua tai laimennettua sitruunamehua) tai sitrusvirvoitusjuomaa

Kuorrute

4 dl
kuohu- tai vispikermaa tai vaahtoutuvaa kasvivalmistetta
1 tl
vaniljasokeria
1 rkl
sokeria

Koristelu

500 g
marjoja (mansikoita tai vadelmia ja mustikoita)
1/2 kpl
ruukku minttua

Lisäksi vuokaan

25 g
margariinia
1/2 dl
korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele ja jauhota halkaisijaltaan noin 25 cm:n kokoinen kakkuvuoka.

1/2 dl
korppujauhoja
25 g
margariinia
2

Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi seos munavaahtoon ja kääntele taikina varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alaosassa 30–40 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä vuoassa.

6 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta
3

Valmistele täytteet. Viipaloi mansikat tai survo vadelmat kevyesti. Vaahdota kerma ja vaniljasokeri.

250 g
mansikoita tai vadelmia tai 4 dl hilloa tai hedelmäsosetta
2 dl
kuohu- tai vispikermaa tai vaahtoutuvaa kasvivalmistetta
1 tl
vaniljasokeria
4

Leikkaa kakkupohja kolmeksi kerrokseksi ja laita alimmainen tarjoiluvadille. Kostuta se mehulla tai virvoitusjuomalla. Levitä puolet marja- tai hedelmätäytteestä sekä puolet kermavaahdosta kakkulevylle. Aseta kakun keskimmäinen kerros paikalleen, kostuta ja lisää loput täytteet. Kostuta kansi ja laita paikalleen.

2 - 3 dl
vaaleaa mehua (esim. omenamehua tai laimennettua sitruunamehua) tai sitrusvirvoitusjuomaa
5

Peitä kakku kelmulla ja anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli.

6

Vaahdota 4 dl kermaa sokereiden kanssa. Levitä kermavaahto kakun pinnalle, koristele reunat esimerkiksi lusikanpesällä, lastalla tai pursottaen.

4 dl
kuohu- tai vispikermaa tai vaahtoutuvaa kasvivalmistetta
1 tl
vaniljasokeria
1 rkl
sokeria
7

Koristele kakku marjoilla ja mintunlehdillä.

500 g
marjoja (mansikoita tai vadelmia ja mustikoita)
1/2 kpl
ruukku minttua
Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 30.12.2004
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

409

1711

23,7 g

14,1 g

40,8 g

24,8 g

1,8 g

6,8 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 kpl ruukku minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli