Voitele ja jauhota halkaisijaltaan noin 25 cm:n kokoinen kakkuvuoka.
Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi seos munavaahtoon ja kääntele taikina varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alaosassa 30–40 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä vuoassa.
Valmistele täytteet. Viipaloi mansikat tai survo vadelmat kevyesti. Vaahdota kerma ja vaniljasokeri.
Leikkaa kakkupohja kolmeksi kerrokseksi ja laita alimmainen tarjoiluvadille. Kostuta se mehulla tai virvoitusjuomalla. Levitä puolet marja- tai hedelmätäytteestä sekä puolet kermavaahdosta kakkulevylle. Aseta kakun keskimmäinen kerros paikalleen, kostuta ja lisää loput täytteet. Kostuta kansi ja laita paikalleen.
Peitä kakku kelmulla ja anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli.
Vaahdota 4 dl kermaa sokereiden kanssa. Levitä kermavaahto kakun pinnalle, koristele reunat esimerkiksi lusikanpesällä, lastalla tai pursottaen.
Koristele kakku marjoilla ja mintunlehdillä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
409
1711
23,7 g
14,1 g
40,8 g
24,8 g
1,8 g
6,8 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 kpl ruukku minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli