Kermakakku

Arvostele resepti
12 Annosta

Useita tunteja

Kuohkea kermakakku on juhlapöydän kuningatar. Valitse täytekakun maut ja koristeet juhlan luonteen ja sesongin mukaan. Kesäkakussa maistuvat tuoreet marjat, talvisessa eksoottiset hedelmät.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa
6 kplkananmunaa
2 dlsokeria
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1 dlperunajauhoja
2 tlleivinjauhetta

Täyte

250 gmansikoita
2 dlvispikermaa
1 tlvaniljasokeria

Kostutus

2 - 3 dlomenamehua

Kuorrute

4 dlvispikermaa
1 tlvaniljasokeria
1 rklsokeria

Koristelu

500 gmarjoja (mansikoita tai vadelmia ja mustikoita)
1/2 kplruukku minttua

Lisäksi vuokaan

25 gmargariinia
1/2 dlkorppujauhoja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Voitele ja jauhota halkaisijaltaan noin 25 cm:n kokoinen kakkuvuoka.

    MääräAinesosa
    1/2 dlkorppujauhoja
    25 gmargariinia
  2. 2

    Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi seos munavaahtoon ja kääntele taikina varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alaosassa 30–40 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä vuoassa.

    MääräAinesosa
    6 kplkananmunaa
    2 dlsokeria
    2 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 dlperunajauhoja
    2 tlleivinjauhetta
  3. 3

    Valmistele täytteet. Viipaloi mansikat tai survo vadelmat kevyesti. Vaahdota kerma ja vaniljasokeri.

    MääräAinesosa
    250 gmansikoita
    2 dlvispikermaa
    1 tlvaniljasokeria
  4. 4

    Leikkaa kakkupohja kolmeksi kerrokseksi ja laita alimmainen tarjoiluvadille. Kostuta se mehulla tai virvoitusjuomalla. Levitä puolet marja- tai hedelmätäytteestä sekä puolet kermavaahdosta kakkulevylle. Aseta kakun keskimmäinen kerros paikalleen, kostuta ja lisää loput täytteet. Kostuta kansi ja laita paikalleen.

    MääräAinesosa
    2 - 3 dlomenamehua
  5. 5

    Peitä kakku kelmulla ja anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli.

  6. 6

    Vaahdota 4 dl kermaa sokereiden kanssa. Levitä kermavaahto kakun pinnalle, koristele reunat esimerkiksi lusikanpesällä, lastalla tai pursottaen.

    MääräAinesosa
    4 dlvispikermaa
    1 tlvaniljasokeria
    1 rklsokeria
  7. 7

    Koristele kakku marjoilla ja mintunlehdillä.

    MääräAinesosa
    500 gmarjoja (mansikoita tai vadelmia ja mustikoita)
    1/2 kplruukku minttua

Voit käyttää täytteeseen mansikoiden tilalla 4 dl hilloa tai hedelmäsosetta. Maidottoman kakun saat vaihtamalla kerma vaahtoutuvaan kasvipohjaiseen vaihtoehtoon.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 kpl ruukku minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä