Kermakakku - Yhteishyvä

Kermakakku

???
Annokset
10
Jaa Somessa

Ainekset

6 kpl
Munaa
2 dl
Sokeria
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Perunajauhoja
2 tl
Leivinjauhetta

VUOKAAN

25 g
Leivontamargariinia
1/2 dl
Korppujauhetta tai mannasuurimoita

KOSTUTUKSEEN

2 dl
Vaaleaa mehua, esim. sokeroitua omena- tai sitruunamehua, sitruunasoodaa tai aprikoosien säilöntäainetta

TÄYTTEEKSI

4 dl
Hilloa tai makeaa hedelmäsosetta tai ½ lviipaloituja mansikoita tai pieneksi pilkottuja säilykehedelmiä
2 dl
Kermavaahtoa (kuorrutuksesta)

KOURRUTUKSEEN

3 kpl
(a 2 dl) kouhukermaa tai 2 tlk (a 2½ dl) creme vispiä
(vaniljasokeria)

KORISTELUUN

Kakunkoristeita esim. marsipaani- tai vohveliruusuja

Näin teet

1

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.Vaahdota munat. Lisää sokeri ja vatkaa edelleen kunnes vaahto on jäykkää ja valkoista. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta.Kypsennä kakkua uunin alaosassa 30-40 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa. Leikkaa kakku 2-3 levyksi. Vaahdota kuohukerma.Kostuta levyt ja levitä niiden väleihin kerros hilloa tai hedelmää ja sen päälle hiukan kermavaahtoa. Kokoa levyt kakuksi. Peitä kakun pinta lopuksi kermavaahdolla joko lusikan pesällä levittäen tai pursottaen. Koristele.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 30.12.2004
Muokattu: 31.1.2019
Jaa Somessa