Kesäkurpitsacurd

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Kesäkurpitsatahna sopii paahtoleivän pinnalle. Kokeile myös kakkujen täytteeksi. Tahna säilyy kylmässä noin viikon ajan.

Ainekset

MääräAinesosa
500 gkesäkurpitsaa
2 rklvettä
1 kplsitruuna
1 1/2 dlsokeria
75 gvoita
2 kplkananmunaa

Valmistus

  1. 1

    Pese ja pilko kesäkurpitsat pieniksi. Keitä vedessä 5 minuuttia kunnes pehmenevät.

    MääräAinesosa
    500 gkesäkurpitsaa
  2. 2

    Lisää pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu. Soseuta ainekset sauvasekoittimella.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna
  3. 3

    Lisää sokeri ja voi kattilaan, kuumenna kunnes voi sulaa.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlsokeria
    75 gvoita
  4. 4

    Nosta kattila liedeltä ja vatkaa munat yksitellen joukkoon. Siirrä kattila takaisin liedelle ja keitä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
  5. 5

    Purkita kuuma tahna puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje kannet heti. Anna jäähtyä ja säilö kylmässä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä