Pese ja pilko kesäkurpitsat pieniksi. Keitä vedessä 5 minuuttia kunnes pehmenevät.
Lisää pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu. Soseuta ainekset sauvasekoittimella.
Lisää sokeri ja voi kattilaan, kuumenna kunnes voi sulaa.
Nosta kattila liedeltä ja vatkaa munat yksitellen joukkoon. Siirrä kattila takaisin liedelle ja keitä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee.
Purkita kuuma tahna puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje kannet heti. Anna jäähtyä ja säilö kylmässä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1320
5524
73,0 g
43,0 g
142,0 g
142,0 g
6,0 g
18,0 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli