Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Keväiset kukkapikkuleivät

Fork and knife
50 Kappaletta
Fork and knife
50 Kappaletta

Ainekset

200 g
Margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
1 kpl
Kananmuna
2 rkl
Kermaa
4 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

Väliin:

2 dl
Hilloa tai marmeladia

Koristeluun:

Mansikanmakuista tomusokeria
Nonparelleja tai koristerakeita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota margariini ja sokerit. Lisää kananmuna ja kerma. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauho sekä leivinjauhe. Lisää vaahtoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Siirrä taikina jääkaappiin vähintään tunniksi. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota pienellä piparimuotilla kuvioita. Paista pikkuleivät 200 asteessa n. 7 minuuttia. Jäähdytä. Levitä hilloa tai marmeladia kahden pikkuleivän väliin. Sekoita vedestä ja mansikanmakuisesta tomusokerista tasainen tahna pakkauksen ohjeen mukaan. Siirrä seos pieneen, kestävään muovipussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Pursota pikkuleipien pinnalle kuvioita tomusokeriseoksella. Ripottele pinnalle nonparelleja tai koristerakeita. Anna kovettua.

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.4.2006
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.