Keväiset kukkapikkuleivät - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Keväiset kukkapikkuleivät

???
Kappaleita
50
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
Margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
1 kpl
Kananmuna
2 rkl
Kermaa
4 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

VÄLIIN:

2 dl
Hilloa tai marmeladia

KORISTELUUN:

Mansikanmakuista tomusokeria
Nonparelleja tai koristerakeita

Näin teet

1

Vaahdota margariini ja sokerit. Lisää kananmuna ja kerma. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauho sekä leivinjauhe. Lisää vaahtoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Siirrä taikina jääkaappiin vähintään tunniksi. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota pienellä piparimuotilla kuvioita. Paista pikkuleivät 200 asteessa n. 7 minuuttia. Jäähdytä. Levitä hilloa tai marmeladia kahden pikkuleivän väliin. Sekoita vedestä ja mansikanmakuisesta tomusokerista tasainen tahna pakkauksen ohjeen mukaan. Siirrä seos pieneen, kestävään muovipussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Pursota pikkuleipien pinnalle kuvioita tomusokeriseoksella. Ripottele pinnalle nonparelleja tai koristerakeita. Anna kovettua.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.4.2006
Muokattu: 16.5.2019