Keväiset kukkapikkuleivät

Arvostele resepti
50 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
200 gmargariinia
1 1/2 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
1 kplkananmuna
2 rklkermaa
4 dlvehnäjauhoja
1 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta

Väliin:

2 dlhilloa tai marmeladia

Koristeluun:

mansikanmakuista tomusokeria
nonparelleja tai koristerakeita

Valmistus

  1. 1

    Vaahdota margariini ja sokerit. Lisää kananmuna ja kerma. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauho sekä leivinjauhe. Lisää vaahtoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Siirrä taikina jääkaappiin vähintään tunniksi. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota pienellä piparimuotilla kuvioita. Paista pikkuleivät 200 asteessa n. 7 minuuttia. Jäähdytä. Levitä hilloa tai marmeladia kahden pikkuleivän väliin. Sekoita vedestä ja mansikanmakuisesta tomusokerista tasainen tahna pakkauksen ohjeen mukaan. Siirrä seos pieneen, kestävään muovipussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Pursota pikkuleipien pinnalle kuvioita tomusokeriseoksella. Ripottele pinnalle nonparelleja tai koristerakeita. Anna kovettua.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä