Kaada kikherneet siivilään ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Siirrä kikherneet joko tehosekoittimeen tai korkeareunaiseen kulhoon. Lisää suola, mausteet, sitruunanmehu ja öljy. Soseuta ainekset teho- tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä tai sitruunamehua. Viimeistele lopuksi persiljalla ja tarkista maku. Anna maustua mielellään jääkaapissa muutama tunti. Tarjoa kikhernetahna esimerkiksi alkupalana leivän kera.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
472
113
11,5 g
0,8 g
1,8 g
—
0,5 g
0,8 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
0,5 tl Juustokuminaa,
1 tl Jauhettua korianteria,
Rouhittua mustapipuria,
2 rkl Sitruunanmehua,
2 rkl Hienoksi silputtua persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli