Kikhernetahna | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kikhernetahna

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
(400/265 g) säilykekikherneitä
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Juustokuminaa
1 tl
Jauhettua korianteria
Rouhittua mustapipuria
2 rkl
Sitruunanmehua
1/2 dl
Kylmäpuristettua rypsiöljyä
2 rkl
Hienoksi silputtua persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kaada kikherneet siivilään ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Siirrä kikherneet joko tehosekoittimeen tai korkeareunaiseen kulhoon. Lisää suola, mausteet, sitruunanmehu ja öljy. Soseuta ainekset teho- tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä tai sitruunamehua. Viimeistele lopuksi persiljalla ja tarkista maku. Anna maustua mielellään jääkaapissa muutama tunti. Tarjoa kikhernetahna esimerkiksi alkupalana leivän kera.

Lisää aiheesta

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 14.2.2011
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

472

113

11,5 g

0,8 g

1,8 g

0,5 g

0,8 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

0,5 tl Juustokuminaa,

1 tl Jauhettua korianteria,

Rouhittua mustapipuria,

2 rkl Sitruunanmehua,

2 rkl Hienoksi silputtua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli