Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(400/265 g) säilykekikherneitä
1/2 tlsuolaa
1/2 tljuustokuminaa
1 tljauhettua korianteria
rouhittua mustapipuria
2 rklsitruunanmehua
1/2 dlkylmäpuristettua rypsiöljyä
2 rklhienoksi silputtua persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Kaada kikherneet siivilään ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Siirrä kikherneet joko tehosekoittimeen tai korkeareunaiseen kulhoon. Lisää suola, mausteet, sitruunanmehu ja öljy. Soseuta ainekset teho- tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä tai sitruunamehua. Viimeistele lopuksi persiljalla ja tarkista maku. Anna maustua mielellään jääkaapissa muutama tunti. Tarjoa kikhernetahna esimerkiksi alkupalana leivän kera.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, 0,5 tl Juustokuminaa, 1 tl Jauhettua korianteria, Rouhittua mustapipuria, 2 rkl Sitruunanmehua, 2 rkl Hienoksi silputtua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Lisää reseptejä aiheesta

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.11.2025