Kaada kikherneet siivilään ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Siirrä kikherneet joko tehosekoittimeen tai korkeareunaiseen kulhoon. Lisää suola, mausteet, sitruunanmehu ja öljy. Soseuta ainekset teho- tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä tai sitruunamehua. Viimeistele lopuksi persiljalla ja tarkista maku. Anna maustua mielellään jääkaapissa muutama tunti. Tarjoa kikhernetahna esimerkiksi alkupalana leivän kera.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
113
472
11,5 g
0,8 g
1,8 g
—
0,5 g
0,8 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
0,5 tl Juustokuminaa,
1 tl Jauhettua korianteria,
Rouhittua mustapipuria,
2 rkl Sitruunanmehua,
2 rkl Hienoksi silputtua persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli