Kikhernetahna - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kikhernetahna

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(400/265 g) säilykekikherneitä
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Juustokuminaa
1 tl
Jauhettua korianteria
Rouhittua mustapipuria
2 rkl
Sitruunanmehua
1/2 dl
Kylmäpuristettua rypsiöljyä
2 rkl
Hienoksi silputtua persiljaa

Näin teet

1

Kaada kikherneet siivilään ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Siirrä kikherneet joko tehosekoittimeen tai korkeareunaiseen kulhoon. Lisää suola, mausteet, sitruunanmehu ja öljy. Soseuta ainekset teho- tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä tai sitruunamehua. Viimeistele lopuksi persiljalla ja tarkista maku. Anna maustua mielellään jääkaapissa muutama tunti. Tarjoa kikhernetahna esimerkiksi alkupalana leivän kera.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 14.2.2011
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja2 g7 g
Proteiinia1 g3 g
Rasvaa12 g46 g
Kuituja1 g2 g
Energiaa kj472 1888
Energiaa kcal113 451

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,5 tl Juustokuminaa

  • 1 tl Jauhettua korianteria

  • Rouhittua mustapipuria

  • 2 rkl Sitruunanmehua

  • 2 rkl Hienoksi silputtua persiljaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja2 g7 g
Proteiinia1 g3 g
Rasvaa12 g46 g
Kuituja1 g2 g
Energiaa kj472 1888
Energiaa kcal113 451

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,5 tl Juustokuminaa

  • 1 tl Jauhettua korianteria

  • Rouhittua mustapipuria

  • 2 rkl Sitruunanmehua

  • 2 rkl Hienoksi silputtua persiljaa

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.