Kimchi
Kimchi
Yhteistyössä

Kimchi

Arvostele resepti
8 Annosta

60 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Kimchi on korealainen fermentoimalla kiinankaalista valmistettu lisäke, joka sopii monen aasialaisen ruuan seuraksi. Se säilyy jopa kuukauden, mutta hapattamisesta johtuen sen aromi muuttuu voimakkaammaksi. Kimchiä voi käyttää lisukkeena sellaisenaan tai sitä voi lisätä vaikkapa riisiruokiin.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
iso kiinankaali
2 rklkarkeaa merisuolaa
1 1/2 dlsokeria
10 - 20 kplvalkosipulinkynttä
20 kplviipaletta inkivääriä
1/2 dlchilijauhetta
4 rklkalakastiketta
4 rklsoijaa
iso porkkana
2 kplkevätsipulia

Valmistus

  1. 1

    Aloita kimchin valmistaminen puolittamalla kiinankaali ja leikkaamalla se sitten 2-3 cm kokoisiksi paloiksi. Sekoita paloihin merisuola ja n. 2 rkl sokerista. Anna vetäytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään pari tuntia pöydällä.

    MääräAinesosa
    iso kiinankaali
    2 rklkarkeaa merisuolaa
    1 1/2 dlsokeria
  2. 2

    Kun kiinankaali on valmista, aja blenderissä valkosipuli, inkivääri, chilijauhe, kalakastike, soija ja loput sokerit tasaiseksi. Jos tahna jää todella paksuksi voit lisätä hieman vettä.

    MääräAinesosa
    10 - 20 kplvalkosipulinkynttä
    20 kplviipaletta inkivääriä
    1/2 dlchilijauhetta
    4 rklkalakastiketta
    4 rklsoijaa
  3. 3

    Pilko porkkanat ohuiksi suikaleiksi, viipaloi kevätsipuli ja lisää molemmat kastikkeeseen. Kaada kiinankaaleista pois nesteet ja lisää chilikastikkeeseen. Peitä ja anna vetäytyä jääkaapissa 24 tuntia. Maku on parhaimmillaan viikon jälkeen ja kimchi on syötävää vielä kuukaudenkin päästä.

    MääräAinesosa
    iso porkkana
    2 kplkevätsipulia

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Iso kiinankaali, 0.5 dl chilijauhetta, 4 rkl kalakastiketta, Iso porkkana, 2 kpl kevätsipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
18.1.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä