Aloita kimchin valmistaminen puolittamalla kiinankaali ja leikkaamalla se sitten 2-3 cm kokoisiksi paloiksi. Sekoita paloihin merisuola ja n. 2 rkl sokerista. Anna vetäytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään pari tuntia pöydällä.
Kun kiinankaali on valmista, aja blenderissä valkosipuli, inkivääri, chilijauhe, kalakastike, soija ja loput sokerit tasaiseksi. Jos tahna jää todella paksuksi voit lisätä hieman vettä.
Pilko porkkanat ohuiksi suikaleiksi, viipaloi kevätsipuli ja lisää molemmat kastikkeeseen. Kaada kiinankaaleista pois nesteet ja lisää chilikastikkeeseen. Peitä ja anna vetäytyä jääkaapissa 24 tuntia. Maku on parhaimmillaan viikon jälkeen ja kimchi on syötävää vielä kuukaudenkin päästä.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
452
1893
3,5 g
0,9 g
89,8 g
24,0 g
9,3 g
9,8 g
6,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Iso kiinankaali,
0,5 dl chilijauhetta,
4 rkl kalakastiketta,
Iso porkkana,
2 kpl kevätsipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli