Yhteistyössä: Kulman Keittiö

60 min

Nappaa talteen!
Kimchi on korealainen fermentoimalla kiinankaalista valmistettu lisäke, joka sopii monen aasialaisen ruuan seuraksi. Se säilyy jopa kuukauden, mutta hapattamisesta johtuen sen aromi muuttuu voimakkaammaksi. Kimchiä voi käyttää lisukkeena sellaisenaan tai sitä voi lisätä vaikkapa riisiruokiin.
| iso kiinankaali | |
| 2 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 10 - 20 kpl | valkosipulinkynttä |
| 20 kpl | viipaletta inkivääriä |
| 1/2 dl | chilijauhetta |
| 4 rkl | kalakastiketta |
| 4 rkl | soijaa |
| iso porkkana | |
| 2 kpl | kevätsipulia |
Aloita kimchin valmistaminen puolittamalla kiinankaali ja leikkaamalla se sitten 2-3 cm kokoisiksi paloiksi. Sekoita paloihin merisuola ja n. 2 rkl sokerista. Anna vetäytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään pari tuntia pöydällä.
Kun kiinankaali on valmista, aja blenderissä valkosipuli, inkivääri, chilijauhe, kalakastike, soija ja loput sokerit tasaiseksi. Jos tahna jää todella paksuksi voit lisätä hieman vettä.
Pilko porkkanat ohuiksi suikaleiksi, viipaloi kevätsipuli ja lisää molemmat kastikkeeseen. Kaada kiinankaaleista pois nesteet ja lisää chilikastikkeeseen. Peitä ja anna vetäytyä jääkaapissa 24 tuntia. Maku on parhaimmillaan viikon jälkeen ja kimchi on syötävää vielä kuukaudenkin päästä.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Kimchi on korealainen fermentoimalla kiinankaalista valmistettu lisäke, joka sopii monen aasialaisen ruuan seuraksi. Se säilyy jopa kuukauden, mutta hapattamisesta johtuen sen aromi muuttuu voimakkaammaksi. Kimchiä voi käyttää lisukkeena sellaisenaan tai sitä voi lisätä vaikkapa riisiruokiin.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| iso kiinankaali | |
| 2 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 10 - 20 kpl | valkosipulinkynttä |
| 20 kpl | viipaletta inkivääriä |
| 1/2 dl | chilijauhetta |
| 4 rkl | kalakastiketta |
| 4 rkl | soijaa |
| iso porkkana | |
| 2 kpl | kevätsipulia |
Aloita kimchin valmistaminen puolittamalla kiinankaali ja leikkaamalla se sitten 2-3 cm kokoisiksi paloiksi. Sekoita paloihin merisuola ja n. 2 rkl sokerista. Anna vetäytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään pari tuntia pöydällä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| iso kiinankaali | |
| 2 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
Kun kiinankaali on valmista, aja blenderissä valkosipuli, inkivääri, chilijauhe, kalakastike, soija ja loput sokerit tasaiseksi. Jos tahna jää todella paksuksi voit lisätä hieman vettä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 10 - 20 kpl | valkosipulinkynttä |
| 20 kpl | viipaletta inkivääriä |
| 1/2 dl | chilijauhetta |
| 4 rkl | kalakastiketta |
| 4 rkl | soijaa |
Pilko porkkanat ohuiksi suikaleiksi, viipaloi kevätsipuli ja lisää molemmat kastikkeeseen. Kaada kiinankaaleista pois nesteet ja lisää chilikastikkeeseen. Peitä ja anna vetäytyä jääkaapissa 24 tuntia. Maku on parhaimmillaan viikon jälkeen ja kimchi on syötävää vielä kuukaudenkin päästä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| iso porkkana | |
| 2 kpl | kevätsipulia |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
452
Energiaa kcal
1893
Energiaa kj
3,5 g
Rasvaa
0,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
89,8 g
Hiilihydraatteja
24,0 g
Sokereita
9,3 g
Kuituja
9,8 g
Proteiinia
6,3 g
Suolaa
452
Energiaa kcal
1893
Energiaa kj
3,5 g
Rasvaa
0,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
89,8 g
Hiilihydraatteja
24,0 g
Sokereita
9,3 g
Kuituja
9,8 g
Proteiinia
6,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Iso kiinankaali, 0.5 dl chilijauhetta, 4 rkl kalakastiketta, Iso porkkana, 2 kpl kevätsipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli