Kinuskitäytekakku - Yhteishyvä

Kinuskitäytekakku

???
Annokset
20
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA:

6 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Perunajauhoja
2 tl
Levinjauhetta

KOSTUTUS:

1 1/2 dl
Laimennettua sitruunamehua
2 tl
Sokeria

TÄYTE:

250 g
Maitorahkaa
2 dl
Kuohukermaa
1/2 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
2 dl
Omenahilloa
3 dl
Vadelmia

KINUSKIKUORRUTUS:

2 dl
Kuohukermaa
1 1/2 dl
Fariinisokeria

REUNOILLE:

4 dl
Kuohukermaa
2 rkl
Sokeria

Näin teet

1

Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Siivilöi ne varovasti muna-sokerivaahtoon samalla sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkupohjaa 175 asteessa n. 45 minuuttia Kumoa kypsä, hieman jäähtynyt kakkupohja leivinpaperille. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta levyt laimennetulla ja sokerilla maustetulla sitruunamehulla. Täytä kakku. Vaahdota kerma, lisää rahka ja sokerit. Soseuta vadelmat lautasella haarukalla kevyesti painellen. Levitä ensimmäiseen väliin kermavaahto ja omenahillo ja toiseen kermavaahto ja vadelmat. Valmista kinuskikuorrutus. Kaada kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä seosta hiljalleen n. 15 minuuttia. Kokeile kinuskin kiinteyttä pudottamalla pisara kakulle. Jos se ei imeydy kakkuun, kinuski on valmista. Muuten jatka kinuskin keittämistä. Kaada kinuski kuumana hitaasti kakun päälle ja anna valua reunoille. Hyydytä kinuskikuorrute kylmässä. Vaahdota kerma ja levitä osa kakun reunoille. Pursota loppu kermavaahto reunoille. Ripottele kakun reunoille koristeeksi mantelilastuja tai koristerakeita.

Huom! Jos käytät ulkomaisia vadelmia, keitä niitä 2 minuuttia ennen käyttöä.

Resepti
MInna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.4.2006
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa