Kinuskitäytekakku

Tämä kinuskikuorrutus vie kielet mennessään! Kinuskiselle kakulle ohje on täydellinen.

Ainekset (20 annosta)

MääräAinesosa

Pohja:

6 kplkananmunaa
2 dlsokeria
2 dlvehnäjauhoja
1/2 dlperunajauhoja
2 tllevinjauhetta

Kostutus:

1 1/2 dllaimennettua sitruunamehua
2 tlsokeria

Täyte:

250 gmaitorahkaa
2 dlkuohukermaa
1/2 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
2 dlomenahilloa
3 dlvadelmia

Kinuskikuorrutus:

2 dlkuohukermaa
1 1/2 dlfariinisokeria

Reunoille:

4 dlkuohukermaa
2 rklsokeria

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi, vaaleaksi vaahdoksi.

    MääräAinesosa
    6 kplkananmunaa
    2 dlsokeria
  2. 2

    Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Siivilöi ne varovasti muna-sokerivaahtoon samalla sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkupohjaa 175 asteessa n. 45 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1/2 dlperunajauhoja
    2 dlvehnäjauhoja
    2 tllevinjauhetta
  3. 3

    Kumoa kypsä, hieman jäähtynyt kakkupohja leivinpaperille. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta levyt laimennetulla ja sokerilla maustetulla sitruunamehulla.

    MääräAinesosa
    2 tlsokeria
    1 1/2 dllaimennettua sitruunamehua
  4. 4

    Täytä kakku. Vaahdota kerma, lisää rahka ja sokerit. Soseuta vadelmat lautasella haarukalla kevyesti painellen.

    MääräAinesosa
    2 dlkuohukermaa
    250 gmaitorahkaa
    1/2 dlsokeria
    1 tlvaniljasokeria
    3 dlvadelmia
  5. 5

    Levitä ensimmäiseen väliin kermavaahto ja omenahillo ja toiseen kermavaahto ja vadelmat.

    MääräAinesosa
    2 dlomenahilloa
  6. 6

    Valmista kinuskikuorrutus. Kaada kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä seosta hiljalleen n. 15 minuuttia. Kokeile kinuskin kiinteyttä pudottamalla pisara kakulle. Jos se ei imeydy kakkuun, kinuski on valmista. Muuten jatka kinuskin keittämistä. Kaada kinuski kuumana hitaasti kakun päälle ja anna valua reunoille. Hyydytä kinuskikuorrute kylmässä.

    MääräAinesosa
    2 dlkuohukermaa
    1 1/2 dlfariinisokeria
  7. 7

    Vaahdota kerma ja levitä osa kakun reunoille. Pursota loppu kermavaahto reunoille. Ripottele kakun reunoille koristeeksi mantelilastuja tai koristerakeita.

    MääräAinesosa
    4 dlkuohukermaa
    2 rklsokeria

Huom! Jos käytät ulkomaisia vadelmia, keitä niitä 2 minuuttia ennen käyttöä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä