Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kinuskitäytekakku

Fork and knife
20 Annosta
Fork and knife
20 Annosta
Tämä kinuskikuorrutus vie kielet mennessään! Kinuskiselle kakulle ohje on täydellinen.

Ainekset

Pohja:

6 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Perunajauhoja
2 tl
Levinjauhetta

Kostutus:

1 1/2 dl
Laimennettua sitruunamehua
2 tl
Sokeria

Täyte:

250 g
Maitorahkaa
2 dl
Kuohukermaa
1/2 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
2 dl
Omenahilloa
3 dl
Vadelmia

Kinuskikuorrutus:

2 dl
Kuohukermaa
1 1/2 dl
Fariinisokeria

Reunoille:

4 dl
Kuohukermaa
2 rkl
Sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi, vaaleaksi vaahdoksi.

6 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
2

Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Siivilöi ne varovasti muna-sokerivaahtoon samalla sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkupohjaa 175 asteessa n. 45 minuuttia.

1/2 dl
Perunajauhoja
2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Levinjauhetta
3

Kumoa kypsä, hieman jäähtynyt kakkupohja leivinpaperille. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta levyt laimennetulla ja sokerilla maustetulla sitruunamehulla.

2 tl
Sokeria
1 1/2 dl
Laimennettua sitruunamehua
4

Täytä kakku. Vaahdota kerma, lisää rahka ja sokerit. Soseuta vadelmat lautasella haarukalla kevyesti painellen.

2 dl
Kuohukermaa
250 g
Maitorahkaa
1/2 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
3 dl
Vadelmia
5

Levitä ensimmäiseen väliin kermavaahto ja omenahillo ja toiseen kermavaahto ja vadelmat.

2 dl
Omenahilloa
6

Valmista kinuskikuorrutus. Kaada kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä seosta hiljalleen n. 15 minuuttia. Kokeile kinuskin kiinteyttä pudottamalla pisara kakulle. Jos se ei imeydy kakkuun, kinuski on valmista. Muuten jatka kinuskin keittämistä. Kaada kinuski kuumana hitaasti kakun päälle ja anna valua reunoille. Hyydytä kinuskikuorrute kylmässä.

2 dl
Kuohukermaa
1 1/2 dl
Fariinisokeria
7

Vaahdota kerma ja levitä osa kakun reunoille. Pursota loppu kermavaahto reunoille. Ripottele kakun reunoille koristeeksi mantelilastuja tai koristerakeita.

4 dl
Kuohukermaa
2 rkl
Sokeria

Huom! Jos käytät ulkomaisia vadelmia, keitä niitä 2 minuuttia ennen käyttöä.

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.4.2006
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.