Kirkas kalakeitto
Kirkas kalakeitto
Yhteistyössä

Kirkas kalakeitto

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 dlkuivaa valkoviiniä
4 kplvartta kevätsipulia
2 rklvoita
1 kplfenkoli
8 kplkiinteää perunaa (mielellään siikli)
1 lkalalientä (lisää vettä kalaliemeen jos tarvis)
1 kpllaakerinlehti
4 kplvalkopippuria
600 gkirjolohi- tai lohifileetä n. 2 x 2 cm paloina (myös vaalea kala käy)
1/2 kplnippua tilliä
1/2 tlsuolaa
tarjoiluehdotus: 500 g kuorimattomia katkarapuja

Valmistus

  1. 1

    Silpua kevätsipulit ja fenkoli. Kuori ja kuutioi perunat.

  2. 2

    Kuullota sipulit ja fenkoli voissa. Lisää perunat ja valkoviini. Anna hautua hetken.

  3. 3

    Kaada kalaliemi, suola, laakerinlehti ja valkopippurit joukkoon. Keitä matalalla lämmöllä kunnes perunat ovat pehmenneet.

  4. 4

    Lisää Lohikuutiot ja poista kattila liedeltä. Anna hautua n. 7 minuuttia.

  5. 5

    Lisää tilli, tarkista maku suolalla ja pippurilla.

  6. 6

    Tarjoile vaalean leivän, katkarapujen ja valkosipulimajoneesin (aiolin) kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä