Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kirkas kalakeitto

Kirkas kalakeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

2 dl
kuivaa valkoviiniä
4 kpl
vartta kevätsipulia
2 rkl
voita
1 kpl
fenkoli
8 kpl
kiinteää perunaa (mielellään siikli)
1 l
kalalientä (lisää vettä kalaliemeen jos tarvis)
1 kpl
laakerinlehti
4 kpl
valkopippuria
600 g
kirjolohi- tai lohifileetä n. 2 x 2 cm paloina (myös vaalea kala käy)
1/2 kpl
nippua tilliä
1/2 tl
suolaa
Tarjoiluehdotus: 500 g kuorimattomia katkarapuja

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Silpua kevätsipulit ja fenkoli. Kuori ja kuutioi perunat.

2

Kuullota sipulit ja fenkoli voissa. Lisää perunat ja valkoviini. Anna hautua hetken.

3

Kaada kalaliemi, suola, laakerinlehti ja valkopippurit joukkoon. Keitä matalalla lämmöllä kunnes perunat ovat pehmenneet.

4

Lisää Lohikuutiot ja poista kattila liedeltä. Anna hautua n. 7 minuuttia.

5

Lisää tilli, tarkista maku suolalla ja pippurilla.

6

Tarjoile vaalean leivän, katkarapujen ja valkosipulimajoneesin (aiolin) kanssa.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.