Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kolme erilaista kesärubia

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Nyt on aika tyhjentää kaapista löytyvät avatut maustepussit ja valmistaa niistä valmiit rub-mausteseokset kesän grillauksiin. Nämä kuivamausteseokset hierotaan grillattavaan lihaan tai kalaan ennen grillausta.

Ainekset

Liharub (BBQ)

2 rkl
mustapippuria
2 rkl
valkosipulijauhetta
2 rkl
sipulijauhetta
2 rkl
chilijauhetta
2 rkl
savupaprikajauhetta
1 tl
juustokuminaa
2 tl
hienoa merisuolaa
1 tl
cayennepippuria
3 rkl
ruokosokeria

Kanarub (intialainen mausteseos)

2 rkl
curryä
1 rkl
juustokuminaa
1 rkl
kurkumaa
1 rkl
sipulijauhetta
1 tl
korianteria
1 tl
hienoa merisuolaa
1/2 tl
jauhettua neilikkaa
1/2 tl
cayennepippuria
2 rkl
ruokosokeria

Kalarub (yrttimausteseos)

2 tl
hienoa merisuolaa
2 rkl
oreganoa
2 rkl
basilikaa
2 rkl
persiljaa
1 rkl
timjamia
1 rkl
sitruunan kuorta
2 rkl
ruokosokeria

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Valmista liha- ja kanarubit paahtamalla kaikki mausteet kuumalla pannulla. Lisää lopuksi ruokosokeri.

2

Valmista kalarub sekoittamalla kaikki aineet keskenään.

3

Valmiit mausteseokset säilyvät hyvin suljetussa astiassa. Kuivamausteseoksista voit valmistaa marinadia lisäämällä joukkoon ½ dl rypsiöljyä tai vaikka dippiä sekoittamalla 1 rkl mausteseosta kermaviilin joukkoon.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 18.10.2018
|
Muokattu: 15.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

608

2565

3,0 g

108,0 g

96,0 g

31,0 g

12,0 g

31,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl valkosipulijauhetta,

1 tl juustokuminaa,

1 rkl juustokuminaa,

0,5 tl jauhettua neilikkaa,

1 rkl sitruunan kuorta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli