Kolme erilaista kesärubia
Kolme erilaista kesärubia
Yhteistyössä

Kolme erilaista kesärubia

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva

Nyt on aika tyhjentää kaapista löytyvät avatut maustepussit ja valmistaa niistä valmiit rub-mausteseokset kesän grillauksiin. Nämä kuivamausteseokset hierotaan grillattavaan lihaan tai kalaan ennen grillausta.

Ainekset

MääräAinesosa

Liharub (BBQ)

2 rklmustapippuria
2 rklvalkosipulijauhetta
2 rklsipulijauhetta
2 rklchilijauhetta
2 rklsavupaprikajauhetta
1 tljuustokuminaa
2 tlhienoa merisuolaa
1 tlcayennepippuria
3 rklruokosokeria

Kanarub (intialainen mausteseos)

2 rklcurryä
1 rkljuustokuminaa
1 rklkurkumaa
1 rklsipulijauhetta
1 tlkorianteria
1 tlhienoa merisuolaa
1/2 tljauhettua neilikkaa
1/2 tlcayennepippuria
2 rklruokosokeria

Kalarub (yrttimausteseos)

2 tlhienoa merisuolaa
2 rkloreganoa
2 rklbasilikaa
2 rklpersiljaa
1 rkltimjamia
1 rklsitruunan kuorta
2 rklruokosokeria

Valmistus

  1. 1

    Valmista liha- ja kanarubit paahtamalla kaikki mausteet kuumalla pannulla. Lisää lopuksi ruokosokeri.

  2. 2

    Valmista kalarub sekoittamalla kaikki aineet keskenään.

  3. 3

    Valmiit mausteseokset säilyvät hyvin suljetussa astiassa. Kuivamausteseoksista voit valmistaa marinadia lisäämällä joukkoon ½ dl rypsiöljyä tai vaikka dippiä sekoittamalla 1 rkl mausteseosta kermaviilin joukkoon.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl valkosipulijauhetta, 1 tl juustokuminaa, 1 rkl juustokuminaa, 0.5 tl jauhettua neilikkaa, 1 rkl sitruunan kuorta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
18.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä