Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva


Nappaa talteen!
Nyt on aika tyhjentää kaapista löytyvät avatut maustepussit ja valmistaa niistä valmiit rub-mausteseokset kesän grillauksiin. Nämä kuivamausteseokset hierotaan grillattavaan lihaan tai kalaan ennen grillausta.
| Liharub (BBQ) | |
|---|---|
| 2 rkl | mustapippuria |
| 2 rkl | valkosipulijauhetta |
| 2 rkl | sipulijauhetta |
| 2 rkl | chilijauhetta |
| 2 rkl | savupaprikajauhetta |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 2 tl | hienoa merisuolaa |
| 1 tl | cayennepippuria |
| 3 rkl | ruokosokeria |
| Kanarub (intialainen mausteseos) | |
| 2 rkl | curryä |
| 1 rkl | juustokuminaa |
| 1 rkl | kurkumaa |
| 1 rkl | sipulijauhetta |
| 1 tl | korianteria |
| 1 tl | hienoa merisuolaa |
| 1/2 tl | jauhettua neilikkaa |
| 1/2 tl | cayennepippuria |
| 2 rkl | ruokosokeria |
| Kalarub (yrttimausteseos) | |
| 2 tl | hienoa merisuolaa |
| 2 rkl | oreganoa |
| 2 rkl | basilikaa |
| 2 rkl | persiljaa |
| 1 rkl | timjamia |
| 1 rkl | sitruunan kuorta |
| 2 rkl | ruokosokeria |
Valmista liha- ja kanarubit paahtamalla kaikki mausteet kuumalla pannulla. Lisää lopuksi ruokosokeri.
Valmista kalarub sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
Valmiit mausteseokset säilyvät hyvin suljetussa astiassa. Kuivamausteseoksista voit valmistaa marinadia lisäämällä joukkoon ½ dl rypsiöljyä tai vaikka dippiä sekoittamalla 1 rkl mausteseosta kermaviilin joukkoon.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva

Nyt on aika tyhjentää kaapista löytyvät avatut maustepussit ja valmistaa niistä valmiit rub-mausteseokset kesän grillauksiin. Nämä kuivamausteseokset hierotaan grillattavaan lihaan tai kalaan ennen grillausta.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Liharub (BBQ) | |
| 2 rkl | mustapippuria |
| 2 rkl | valkosipulijauhetta |
| 2 rkl | sipulijauhetta |
| 2 rkl | chilijauhetta |
| 2 rkl | savupaprikajauhetta |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 2 tl | hienoa merisuolaa |
| 1 tl | cayennepippuria |
| 3 rkl | ruokosokeria |
Kanarub (intialainen mausteseos) | |
| 2 rkl | curryä |
| 1 rkl | juustokuminaa |
| 1 rkl | kurkumaa |
| 1 rkl | sipulijauhetta |
| 1 tl | korianteria |
| 1 tl | hienoa merisuolaa |
| 1/2 tl | jauhettua neilikkaa |
| 1/2 tl | cayennepippuria |
| 2 rkl | ruokosokeria |
Kalarub (yrttimausteseos) | |
| 2 tl | hienoa merisuolaa |
| 2 rkl | oreganoa |
| 2 rkl | basilikaa |
| 2 rkl | persiljaa |
| 1 rkl | timjamia |
| 1 rkl | sitruunan kuorta |
| 2 rkl | ruokosokeria |
Valmista liha- ja kanarubit paahtamalla kaikki mausteet kuumalla pannulla. Lisää lopuksi ruokosokeri.
Valmista kalarub sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
Valmiit mausteseokset säilyvät hyvin suljetussa astiassa. Kuivamausteseoksista voit valmistaa marinadia lisäämällä joukkoon ½ dl rypsiöljyä tai vaikka dippiä sekoittamalla 1 rkl mausteseosta kermaviilin joukkoon.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
608
Energiaa kcal
2566
Energiaa kj
3,0 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
108,0 g
Hiilihydraatteja
96,0 g
Sokereita
31,0 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
31,2 g
Suolaa
608
Energiaa kcal
2566
Energiaa kj
3,0 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
108,0 g
Hiilihydraatteja
96,0 g
Sokereita
31,0 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
31,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl valkosipulijauhetta, 1 tl juustokuminaa, 1 rkl juustokuminaa, 0.5 tl jauhettua neilikkaa, 1 rkl sitruunan kuorta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli