Kolmen juuston muffinit

Arvostele resepti
12 Kappaletta

30 min (josta 10 min aktiivista)

Suolaiseen muffinitaikinaan voi hyödyntää kaikenlaisten juustojen loppupalat, kuten parmesaani- tai emmentaljuuston. Taikina mehevöitetään tuorejuustolla.

Ainekset

MääräAinesosa
4 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlsuolaa
1 tlyrttiseosta
3 kplkananmunaa
1 1/2 dlmaitoa
100 gtuorejuustoa
1 dlparmesaaniraastetta
1 dlemmentaljuustoraastetta
3 rklöljyä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon maito ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää kuivat ainekset, parmesaaniraaste, osa emmentalraasteesta ja öljy muna-maitoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunaa
    1 1/2 dlmaitoa
    100 gtuorejuustoa
    4 dlvehnäjauhoja
    2 tlleivinjauhetta
    1 tlsuolaa
    1 tlyrttiseosta
    1 dlparmesaaniraastetta
    1 dlemmentaljuustoraastetta
    3 rklöljyä
  2. 2

    Jaa taikina muffinivuokiin. Ripottele pinnalle loppu emmentalraaste. Paista muffineja 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Parmesaaniraastetta, 1 dl Emmentaljuustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä