Kolmen juuston muffinit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kolmen juuston muffinit

Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Muffinitaikinaan voi hyödyntää kaikenlaisten juustojen loppupalat, kuten parmesaani- tai emmentaljuuston.

Ainekset

4 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Suolaa
1 tl
Yrttiseosta
3 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Maitoa
100 g
Tuorejuustoa
1 dl
Parmesaaniraastetta
1 dl
Emmentaljuustoraastetta
3 rkl
Öljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon maito ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää kuivat ainekset, parmesaaniraaste, osa emmentalraasteesta ja öljy muna-maitoon.

Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina muffinivuokiin. Ripottele pinnalle loppu emmentalraaste. Paista muffineja 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2013
Muokattu: 30.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

621

148

6,3 g

1,6 g

16,8 g

1,0 g

0,8 g

5,3 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Leivinjauhetta,

1 tl Suolaa,

1 tl Yrttiseosta,

1 dl Parmesaaniraastetta,

1 dl Emmentaljuustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli