Koristellut laskiaispullat
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Itse tehty laskiaispulla vie jalat alta. Hurvittele koristeilla ja anna pullille kaunis sokeri- tai hauska nonparellihuntu.
| 5 dl | maitoa |
| 1 kpl | (50 g) hiivaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 15 - 16 dl | vehnäjauhoja |
| 150 g | margariinia |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 kpl | kananmuna voiteluun |
| margariinia | |
| hienoa sokeria tai nonparelleja | |
| 4 dl | kuohu- tai vispikermaa |
| 1 - 1 1/2 dl | vadelmahilloa tai 150 g mantelimassaa |
- 1.
Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita joukkoon kanamuna.
- 2.
Alusta 15–16 dl vehnäjauhoja taikinaan vähitellen. Lisää viimeisenä 150 g pehmeää margariinia.
- 3.
Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
- 4.
Jaa taikina 24 palaan ja pyöritä jauhotetulla pöydällä pyöreiksi pulliksi. Laita pullat leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota liinan alla 15 minuuttia.
- 5.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja paista 10–12 minuuttia, kunnes pullissa on kullanruskea pinta.
- 6.
Koristele pullat: Sivele kuumat pullat sulalla margariinilla. Ripota koristeeksi nonparelleja tai pyöräytä pulla hienossa sokerissa.
- 7.
Vaahdota kerma. Leikkaa jäähtyneistä pullista hattu. Laita pohjalle pikkaisen vadelmahilloa ja lusikoi tai pursota päälle kermavaahtoa. Aseta pullalle hattu.
Koristellut laskiaispullat
Itse tehty laskiaispulla vie jalat alta. Hurvittele koristeilla ja anna pullille kaunis sokeri- tai hauska nonparellihuntu.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 dl | maitoa |
| 1 kpl | (50 g) hiivaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 15 - 16 dl | vehnäjauhoja |
| 150 g | margariinia |
Lisäksi | |
| 1 kpl | kananmuna voiteluun |
| margariinia | |
| hienoa sokeria tai nonparelleja | |
| 4 dl | kuohu- tai vispikermaa |
| 1 - 1 1/2 dl | vadelmahilloa tai 150 g mantelimassaa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita joukkoon kanamuna.
Määrä Ainesosa 5 dl maitoa 1 kpl (50 g) hiivaa 2 dl sokeria 1 tl kardemummaa 1 tl suolaa 1 kpl kananmuna - 2
Alusta 15–16 dl vehnäjauhoja taikinaan vähitellen. Lisää viimeisenä 150 g pehmeää margariinia.
Määrä Ainesosa 15 - 16 dl vehnäjauhoja 150 g margariinia - 3
Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
- 4
Jaa taikina 24 palaan ja pyöritä jauhotetulla pöydällä pyöreiksi pulliksi. Laita pullat leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota liinan alla 15 minuuttia.
- 5
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja paista 10–12 minuuttia, kunnes pullissa on kullanruskea pinta.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna voiteluun - 6
Koristele pullat: Sivele kuumat pullat sulalla margariinilla. Ripota koristeeksi nonparelleja tai pyöräytä pulla hienossa sokerissa.
Määrä Ainesosa margariinia hienoa sokeria tai nonparelleja - 7
Vaahdota kerma. Leikkaa jäähtyneistä pullista hattu. Laita pohjalle pikkaisen vadelmahilloa ja lusikoi tai pursota päälle kermavaahtoa. Aseta pullalle hattu.
Määrä Ainesosa 4 dl kuohu- tai vispikermaa 1 - 1 1/2 dl vadelmahilloa tai 150 g mantelimassaa
Katso reseptin tuunausvinkit täältä:
Ravintosisältö
298
Energiaa kcal
1246
Energiaa kj
11,5 g
Rasvaa
5,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,7 g
Hiilihydraatteja
9,1 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
6,6 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
298
Energiaa kcal
1246
Energiaa kj
11,5 g
Rasvaa
5,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,7 g
Hiilihydraatteja
9,1 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
6,6 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 paketti (50 g) hiivaa, 1 tl Kardemummaa, 1 tl Suolaa, Margariinia, Hienoa sokeria tai nonparelleja, 1 - 1,5 dl Vadelmahilloa tai 150 g mantelimassaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























