Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Perinteinen laskiaispulla uudella twistillä

Koristellut laskiaispullat

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
24 Kappaletta
Fork and knife
24 Kappaletta
Itse tehty laskiaispulla vie jalat alta. Hurvittele koristeilla ja anna pullille kaunis sokeri- tai hauska nonparellihuntu.

Ainekset

5 dl
Maitoa
1 kpl
(50 g) hiivaa
2 dl
Sokeria
1 tl
Kardemummaa
1 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
15 - 16 dl
Vehnäjauhoja
150 g
Margariinia

lisäksi

1 kpl
Kananmuna voiteluun
Margariinia
Hienoa sokeria tai nonparelleja
4 dl
Kuohu- tai vispikermaa
1 - 1 1/2 dl
Vadelmahilloa tai 150 g mantelimassaa

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita joukkoon kanamuna.

5 dl
Maitoa
1 kpl
(50 g) hiivaa
2 dl
Sokeria
1 tl
Kardemummaa
1 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
2

Alusta 15–16 dl vehnäjauhoja taikinaan vähitellen. Lisää viimeisenä 150 g pehmeää margariinia.

15 - 16 dl
Vehnäjauhoja
150 g
Margariinia
3

Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

4

Jaa taikina 24 palaan ja pyöritä jauhotetulla pöydällä pyöreiksi pulliksi. Laita pullat leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota liinan alla 15 minuuttia.

5

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja paista 10–12 minuuttia, kunnes pullissa on kullanruskea pinta.

1 kpl
Kananmuna voiteluun
6

Koristele pullat: Sivele kuumat pullat sulalla margariinilla. Ripota koristeeksi nonparelleja tai pyöräytä pulla hienossa sokerissa.

Margariinia
Hienoa sokeria tai nonparelleja
7

Vaahdota kerma. Leikkaa jäähtyneistä pullista hattu. Laita pohjalle pikkaisen vadelmahilloa ja lusikoi tai pursota päälle kermavaahtoa. Aseta pullalle hattu.

4 dl
Kuohu- tai vispikermaa
1 - 1 1/2 dl
Vadelmahilloa tai 150 g mantelimassaa
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Tellman
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 17.1.2018
Muokattu: 17.12.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

298

1246

11,5 g

5,9 g

40,7 g

9,1 g

1,5 g

6,6 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 paketti (50 g) hiivaa,

1 tl Kardemummaa,

1 tl Suolaa,

Margariinia,

Hienoa sokeria tai nonparelleja,

1 - 1,5 dl Vadelmahilloa tai 150 g mantelimassaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli