Koristellut laskiaispullat

Arvostele resepti
24 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Itse tehty laskiaispulla vie jalat alta. Hurvittele koristeilla ja anna pullille kaunis sokeri- tai hauska nonparellihuntu.

Ainekset

MääräAinesosa
5 dlmaitoa
1 kpl(50 g) hiivaa
2 dlsokeria
1 tlkardemummaa
1 tlsuolaa
1 kplkananmuna
15 - 16 dlvehnäjauhoja
150 gmargariinia

Lisäksi

1 kplkananmuna voiteluun
margariinia
hienoa sokeria tai nonparelleja
4 dlkuohu- tai vispikermaa
1 - 1 1/2 dlvadelmahilloa tai 150 g mantelimassaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita joukkoon kanamuna.

    MääräAinesosa
    5 dlmaitoa
    1 kpl(50 g) hiivaa
    2 dlsokeria
    1 tlkardemummaa
    1 tlsuolaa
    1 kplkananmuna
  2. 2

    Alusta 15–16 dl vehnäjauhoja taikinaan vähitellen. Lisää viimeisenä 150 g pehmeää margariinia.

    MääräAinesosa
    15 - 16 dlvehnäjauhoja
    150 gmargariinia
  3. 3

    Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

  4. 4

    Jaa taikina 24 palaan ja pyöritä jauhotetulla pöydällä pyöreiksi pulliksi. Laita pullat leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota liinan alla 15 minuuttia.

  5. 5

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja paista 10–12 minuuttia, kunnes pullissa on kullanruskea pinta.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna voiteluun
  6. 6

    Koristele pullat: Sivele kuumat pullat sulalla margariinilla. Ripota koristeeksi nonparelleja tai pyöräytä pulla hienossa sokerissa.

    MääräAinesosa
    margariinia
    hienoa sokeria tai nonparelleja
  7. 7

    Vaahdota kerma. Leikkaa jäähtyneistä pullista hattu. Laita pohjalle pikkaisen vadelmahilloa ja lusikoi tai pursota päälle kermavaahtoa. Aseta pullalle hattu.

    MääräAinesosa
    4 dlkuohu- tai vispikermaa
    1 - 1 1/2 dlvadelmahilloa tai 150 g mantelimassaa

Katso reseptin tuunausvinkit täältä:

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 paketti (50 g) hiivaa, 1 tl Kardemummaa, 1 tl Suolaa, Margariinia, Hienoa sokeria tai nonparelleja, 1 - 1,5 dl Vadelmahilloa tai 150 g mantelimassaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Tellman
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
31.7.2018
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä