Näin teet täydelliset laskiaispullat – katso helpot kuvaohjeet vaihe vaiheelta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Laskiaispullat

Näin teet täydelliset laskiaispullat – katso helpot kuvaohjeet vaihe vaiheelta

Teksti:
Taina Tellman
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 30.1.2018
Muokattu: 14.1.2021
Täydellisen kuohkeat laskiaispullat syntyvät, kun käytät leivonnassa huoneenlämpöisiä raaka-aineita, jätät taikinan pehmeäksi ja annat sen kohota kaikessa rauhassa.

Hyvän pullan salat

  • Ota raaka-aineet huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista, jotta kylmyys ei hidasta hiivan toimintaa.
  • Käytä puolikarkeita- tai erikoisvehnäjauhoja. Näistä muodostuu alustaessa paras sitko.
  • Lisää jauhoja vähitellen, alusta eli vaivaa sitko taikinaan, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta. Näin pullat pysyvät pyöreinä ja rakenne ilmavana.
  • Tee mieluummin pehmeämpi taikina kuin liian kova. Jauhoja voi lisätä vielä leivinalustalla.
  • Kohota taikina lämpimässä paikassa, esimerkiksi lieden vieressä. Voit myös nostaa kulhon lämpimällä vedellä täytettyyn tiskialtaaseen.

Hilloa vai mantelimassaa? Vältä väittely ja anna jokaisen herkkusuun kasata oma pullansa.

Katso kaikki laskiaisen reseptit