Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Laskiaispullat

Näin teet täydelliset laskiaispullat – katso helpot kuvaohjeet vaihe vaiheelta (mukana uudet makuvinkit!)

Teksti:
Taina Tellman
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 30.1.2018
Muokattu: 17.12.2021
Täydellisen kuohkeat laskiaispullat syntyvät, kun käytät leivonnassa huoneenlämpöisiä raaka-aineita, jätät taikinan pehmeäksi ja annat sen kohota kaikessa rauhassa.

Hyvän pullan salat

  • Ota raaka-aineet huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista, jotta kylmyys ei hidasta hiivan toimintaa.
  • Käytä puolikarkeita- tai erikoisvehnäjauhoja. Näistä muodostuu alustaessa paras sitko.
  • Lisää jauhoja vähitellen, alusta eli vaivaa sitko taikinaan, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta. Näin pullat pysyvät pyöreinä ja rakenne ilmavana.
  • Tee mieluummin pehmeämpi taikina kuin liian kova. Jauhoja voi lisätä vielä leivinalustalla.
  • Kohota taikina lämpimässä paikassa, esimerkiksi lieden vieressä. Voit myös nostaa kulhon lämpimällä vedellä täytettyyn tiskialtaaseen.
  • Hilloa vai mantelimassaa? Vältä väittely ja anna jokaisen herkkusuun kasata oma pullansa.

Laskiaispullien vaiheet

Laskiaispullan uudet makuvinkit

Saat uutta twistiä laskiaispulliin uusilla täytteillä ja mausteilla.

  1. Kultaiset vanilja-sahramilaskiaispullat: Sekoita maidon joukkoon yhden vaniljatangon siemenet ja puoli pussia (0,25 g) sahramia.
  2. Nutellalaskiaispullat: Sipaise pullalle lusikallinen Nutellaa ja mausta kermavaahto ripauksella kanelia.
  3. Raikkaat sitruuna-mascarponelaskiaispullat: Korvaa kermavaahto lemon curd -sitruunatahnan ja mascarponejuuston seoksella.

Katso kaikki laskiaisen reseptit