Kostea mantelikakku - Yhteishyvä

Kostea mantelikakku

???
Annokset
6
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Munanvalkuaista
1 1/2 dl
Sokeria
80 g
Mantelirouhetta
1 dl
Vehnäjauhoja
100 g
Juoksevaa margariinia

Näin teet

1

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri loppuvaiheessa pienissä erissä ja vatkaa, kunnes sokeri on täysin sekoittunut vaahtoon. Sekoita mantelijauhe ja vehnäjauhot keskenään ja lisää vuorotellen juoksevan margariinin kanssa valkuaisvaahtoon varovasti samalla sekoittaen. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjainen 20 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua ensin 200 asteessa 15 minuuttia. Laske lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa ennen irrottamista. Sirota jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 30.12.2004
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa