Kostea mantelikakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kostea mantelikakku

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

4 kpl
Munanvalkuaista
1 1/2 dl
Sokeria
80 g
Mantelirouhetta
1 dl
Vehnäjauhoja
100 g
Juoksevaa margariinia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri loppuvaiheessa pienissä erissä ja vatkaa, kunnes sokeri on täysin sekoittunut vaahtoon. Sekoita mantelijauhe ja vehnäjauhot keskenään ja lisää vuorotellen juoksevan margariinin kanssa valkuaisvaahtoon varovasti samalla sekoittaen. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjainen 20 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua ensin 200 asteessa 15 minuuttia. Laske lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa ennen irrottamista. Sirota jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 30.12.2004
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.