Kreikkalaiset lohipihvit

Feta maustaa lohimurekepihvit ja tsatsiki viimeistelee annoksen.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
700 gnahatonta ja ruodotonta lohifileetä
50 gfetajuustoa
1 1/2 rklkapriksia
1 rklhienonnettua tuoretta minttua tai persiljaa
rouhittua mustapippuria
1 kplkananmuna

Paistamiseen

öljyä

Tsatsikikastike

pala kurkkua
2 dlmaustamatonta jogurttia
1 rklsitruunamehua
2 rklhienonnettua minttua tai persiljaa
sokeria
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Paloittele lohifilee ja siirrä palat leikkuuterälliseen monitoimikoneeseen. Lisää loput ainekset ja aja karkeaksi massaksi.

    Raasta kurkku. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua pihvien paiston ajan.

    Paista lohimassasta öljyssä paistin- tai lettupannulla pihvejä noin 3 minuuttia molemmin puolin.

    Tarjoa lohipihvit  tsatsikikastikkeen ja salaatin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1,5 rkl Kapriksia, Rouhittua mustapippuria, Öljyä, Pala kurkkua, 2 rkl Hienonnettua minttua tai persiljaa, Sokeria, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä