Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kreikkalaiset lohipihvit

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Feta maustaa lohimurekepihvit ja tsatsiki viimeistelee annoksen.

Ainekset

700 g
Nahatonta ja ruodotonta lohifileetä
50 g
Fetajuustoa
1 1/2 rkl
Kapriksia
1 rkl
Hienonnettua tuoretta minttua tai persiljaa
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
Kananmuna

Paistamiseen

Öljyä

Tsatsikikastike

Pala kurkkua
2 dl
Maustamatonta jogurttia
1 rkl
Sitruunamehua
2 rkl
Hienonnettua minttua tai persiljaa
Sokeria
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paloittele lohifilee ja siirrä palat leikkuuterälliseen monitoimikoneeseen. Lisää loput ainekset ja aja karkeaksi massaksi.

Raasta kurkku. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua pihvien paiston ajan.

Paista lohimassasta öljyssä paistin- tai lettupannulla pihvejä noin 3 minuuttia molemmin puolin.

Tarjoa lohipihvit  tsatsikikastikkeen ja salaatin kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

450

1885

32,3 g

9,5 g

2,5 g

2,5 g

38,3 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 rkl Kapriksia,

Rouhittua mustapippuria,

Öljyä,

Pala kurkkua,

2 rkl Hienonnettua minttua tai persiljaa,

Sokeria,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli