Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa

Kakkupohja:

4 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 dlvehnäjauhoja
1/2 dlperunajauhoja
3 rklkaakaojauhetta
1 tlleivinjauhetta

Kostutus:

1 dlsokerilla maustettua sitruunamehua

Täyte:

3 dlmarjoja tai 1,5 dl hilloa
1 dlkuohu- tai vispikermaa

Kuorrutus:

4 dlkuohu- tai vispikermaa
2 rklsokeria

Koristeeksi:

100 gvärillistä tai itse värjättyä marsipaania
koristehelmiä

Valmistus

  1. 1

    Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe toisessa kulhossa ja lisää seos siivilän läpi munavaahtoon. Sekoita. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkupohjaa uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa ja jäähdytä kakku. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta levyt sokeroidulla sitruunamehulla. Vaahdota 5 dl kermaa ja mausta se sokerilla. Käytä osa vaahdosta täytteeseen. Levitä survottuja marjoja tai hilloa alimmaiselle kakkulevylle. Levitä päälle kermavaahtoa. Tee toinen kerros samalla tavalla. Nosta kansi päälle ja levitä loppu kermavaahto kakun reunalle ja pinnalle. Ripottele leivinpöydälle tomusokeria ja kauli marsipaani levyksi. Jos marsipaani tarttuu kaulimeen, siivilöi myös pinnalle tomusokeria. Leikkaa marsipaanilevystä veitsellä kruunuja. Kiinnitä kruunut kermavaahtoon vähän ennen tarjoilua, ettei kermavaahto värjäänny. Lisää halutessasi koristehelmiä kruunuihin ja kakun pinnalle.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä