Kruunukakku

Nappaa talteen!
| Kakkupohja: | |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 3 rkl | kaakaojauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Kostutus: | |
| 1 dl | sokerilla maustettua sitruunamehua |
| Täyte: | |
| 3 dl | marjoja tai 1,5 dl hilloa |
| 1 dl | kuohu- tai vispikermaa |
| Kuorrutus: | |
| 4 dl | kuohu- tai vispikermaa |
| 2 rkl | sokeria |
| Koristeeksi: | |
| 100 g | värillistä tai itse värjättyä marsipaania |
| koristehelmiä | |
- 1.
Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe toisessa kulhossa ja lisää seos siivilän läpi munavaahtoon. Sekoita. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkupohjaa uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa ja jäähdytä kakku. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta levyt sokeroidulla sitruunamehulla. Vaahdota 5 dl kermaa ja mausta se sokerilla. Käytä osa vaahdosta täytteeseen. Levitä survottuja marjoja tai hilloa alimmaiselle kakkulevylle. Levitä päälle kermavaahtoa. Tee toinen kerros samalla tavalla. Nosta kansi päälle ja levitä loppu kermavaahto kakun reunalle ja pinnalle. Ripottele leivinpöydälle tomusokeria ja kauli marsipaani levyksi. Jos marsipaani tarttuu kaulimeen, siivilöi myös pinnalle tomusokeria. Leikkaa marsipaanilevystä veitsellä kruunuja. Kiinnitä kruunut kermavaahtoon vähän ennen tarjoilua, ettei kermavaahto värjäänny. Lisää halutessasi koristehelmiä kruunuihin ja kakun pinnalle.
Kruunukakku
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Kakkupohja: | |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 3 rkl | kaakaojauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Kostutus: | |
| 1 dl | sokerilla maustettua sitruunamehua |
Täyte: | |
| 3 dl | marjoja tai 1,5 dl hilloa |
| 1 dl | kuohu- tai vispikermaa |
Kuorrutus: | |
| 4 dl | kuohu- tai vispikermaa |
| 2 rkl | sokeria |
Koristeeksi: | |
| 100 g | värillistä tai itse värjättyä marsipaania |
| koristehelmiä | |
Valmistus
- 1
Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe toisessa kulhossa ja lisää seos siivilän läpi munavaahtoon. Sekoita. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkupohjaa uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa ja jäähdytä kakku. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta levyt sokeroidulla sitruunamehulla. Vaahdota 5 dl kermaa ja mausta se sokerilla. Käytä osa vaahdosta täytteeseen. Levitä survottuja marjoja tai hilloa alimmaiselle kakkulevylle. Levitä päälle kermavaahtoa. Tee toinen kerros samalla tavalla. Nosta kansi päälle ja levitä loppu kermavaahto kakun reunalle ja pinnalle. Ripottele leivinpöydälle tomusokeria ja kauli marsipaani levyksi. Jos marsipaani tarttuu kaulimeen, siivilöi myös pinnalle tomusokeria. Leikkaa marsipaanilevystä veitsellä kruunuja. Kiinnitä kruunut kermavaahtoon vähän ennen tarjoilua, ettei kermavaahto värjäänny. Lisää halutessasi koristehelmiä kruunuihin ja kakun pinnalle.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












