Kruunukakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kruunukakku

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

kakkupohja:

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Perunajauhoja
3 rkl
Kaakaojauhetta
1 tl
Leivinjauhetta

kostutus:

1 dl
Sokerilla maustettua sitruunamehua

täyte:

3 dl
Marjoja tai 1,5 dl hilloa
1 dl
Kuohu- tai vispikermaa

kuorrutus:

4 dl
Kuohu- tai vispikermaa
2 rkl
Sokeria

koristeeksi:

100 g
Värillistä tai itse värjättyä marsipaania
Koristehelmiä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe toisessa kulhossa ja lisää seos siivilän läpi munavaahtoon. Sekoita. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkupohjaa uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa ja jäähdytä kakku. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta levyt sokeroidulla sitruunamehulla. Vaahdota 5 dl kermaa ja mausta se sokerilla. Käytä osa vaahdosta täytteeseen. Levitä survottuja marjoja tai hilloa alimmaiselle kakkulevylle. Levitä päälle kermavaahtoa. Tee toinen kerros samalla tavalla. Nosta kansi päälle ja levitä loppu kermavaahto kakun reunalle ja pinnalle. Ripottele leivinpöydälle tomusokeria ja kauli marsipaani levyksi. Jos marsipaani tarttuu kaulimeen, siivilöi myös pinnalle tomusokeria. Leikkaa marsipaanilevystä veitsellä kruunuja. Kiinnitä kruunut kermavaahtoon vähän ennen tarjoilua, ettei kermavaahto värjäänny. Lisää halutessasi koristehelmiä kruunuihin ja kakun pinnalle.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.2.2007
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.