Kulman Keittiön bataattilaatikko
Kulman Keittiön bataattilaatikko
Yhteistyössä

Kulman Keittiön bataattilaatikko

Arvostele resepti
10 Annosta

Noin 2 tuntia

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Bataattilaatikko on takuuvarma herkku vanhojen klassisten joululaatikoiden rinnalle. Jos haluat säästää aikaa ja päästä vähän helpommalla, voit hakea valmiin laatikon suoraan Kulman Keittiöstä.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
1 kgbataattia
2 dlkermaa
1 1/2 dlkorppujauhoja
1 1/2 dlsiirappia
kananmuna
1 rklsuolaa
1 tlinkivääriä
1/2 tlvalkopippuria
1/2 tlmuskottipähkinää
korppujauhoja viimeistelyyn

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja paloittele bataatit ja keitä kypsiksi.

    MääräAinesosa
    1 kgbataattia
  2. 2

    Soseuta bataatit sauvasekoittimella tai muusinuijalla ja sekoita huolellisesti joukkoon loput aineet.

    MääräAinesosa
    1/2 tlmuskottipähkinää
    1/2 tlvalkopippuria
    1 rklsuolaa
    1 tlinkivääriä
    kananmuna
    2 dlkermaa
    1 1/2 dlsiirappia
    1 1/2 dlkorppujauhoja
  3. 3

    Kaada massa voideltuihin vuokiin ja ripottele pinnalle vielä korppujauhoja. Painele pintaan kuvio lusikalla ja ripottele päälle muutama nokare voita. Paista bataattilaatikkoa 200-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.

    MääräAinesosa
    korppujauhoja viimeistelyyn

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl kermaa, Kananmuna, 1 tl inkivääriä, 0.5 tl muskottipähkinää, korppujauhoja viimeistelyyn.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Kuvat:
TOK
28.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025