Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kulman Keittiön bataattilaatikko

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Bataattilaatikko on takuuvarma herkku vanhojen klassisten joululaatikoiden rinnalle. Jos haluat säästää aikaa ja päästä vähän helpommalla, voit hakea valmiin laatikon suoraan Kulman Keittiöstä.

Ainekset

1 kg
bataattia
2 dl
kermaa
1 1/2 dl
korppujauhoja
1 1/2 dl
siirappia
Kananmuna
1 rkl
suolaa
1 tl
inkivääriä
1/2 tl
valkopippuria
1/2 tl
muskottipähkinää
korppujauhoja viimeistelyyn

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Kuori ja paloittele bataatit ja keitä kypsiksi.

1 kg
bataattia
2

Soseuta bataatit sauvasekoittimella tai muusinuijalla ja sekoita huolellisesti joukkoon loput aineet.

1/2 tl
muskottipähkinää
1/2 tl
valkopippuria
1 rkl
suolaa
1 tl
inkivääriä
Kananmuna
2 dl
kermaa
1 1/2 dl
siirappia
1 1/2 dl
korppujauhoja
3

Kaada massa voideltuihin vuokiin ja ripottele pinnalle vielä korppujauhoja. Painele pintaan kuvio lusikalla ja ripottele päälle muutama nokare voita. Paista bataattilaatikkoa 200-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.

korppujauhoja viimeistelyyn

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 28.10.2018
|
Muokattu: 20.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

173

724

0,2 g

38,1 g

20,0 g

3,4 g

2,5 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl kermaa,

Kananmuna,

1 tl inkivääriä,

0,5 tl muskottipähkinää,

korppujauhoja viimeistelyyn.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli