Kulman Keittiön bataattilaatikko | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kulman Keittiön bataattilaatikko

Kulman Keittiön bataattilaatikko

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
more-info
Bataattilaatikko on takuuvarma herkku vanhojen klassisten joululaatikoiden rinnalle. Jos haluat säästää aikaa ja päästä vähän helpommalla, voit hakea valmiin laatikon suoraan Kulman Keittiöstä.

Ainekset

1 kg
bataattia
2 dl
kermaa
1 1/2 dl
korppujauhoja
1 1/2 dl
siirappia
Kananmuna
1 rkl
suolaa
1 tl
inkivääriä
1/2 tl
valkopippuria
1/2 tl
muskottipähkinää
korppujauhoja viimeistelyyn

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Kuori ja paloittele bataatit ja keitä kypsiksi.

1 kg
bataattia
2

Soseuta bataatit sauvasekoittimella tai muusinuijalla ja sekoita huolellisesti joukkoon loput aineet.

1/2 tl
muskottipähkinää
1/2 tl
valkopippuria
1 rkl
suolaa
1 tl
inkivääriä
Kananmuna
2 dl
kermaa
1 1/2 dl
siirappia
1 1/2 dl
korppujauhoja
3

Kaada massa voideltuihin vuokiin ja ripottele pinnalle vielä korppujauhoja. Painele pintaan kuvio lusikalla ja ripottele päälle muutama nokare voita. Paista bataattilaatikkoa 200-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.

korppujauhoja viimeistelyyn

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 24.12.2017
Muokattu: 20.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

724

173

0,2 g

38,1 g

20,0 g

3,4 g

2,5 g

1,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl kermaa,

Kananmuna,

1 tl inkivääriä,

0,5 tl muskottipähkinää,

korppujauhoja viimeistelyyn.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli