Kulman keittiön juuresletut | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Juuresletut

Kulman keittiön juuresletut

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Juuresletut maistuvat herkullisilta sellaisenaan tai vaikka lihan lisukkeena. Massa kannattaa valmistaa ajoissa maustumaan ja lepäämään. Paista juuresletut hyvin öljytyllä keskilämpöisellä valurauta-lettupannulla.

Ainekset

3 dl
Kulman Keittiön juuresmuusia
1 kpl
pieni porkkana raastettuna
1 kpl
pieni palsternakka raastettuna
1 kpl
Kananmuna
1 1/2 dl
täysmaitoa
1 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
sokeria
3/10 tl
mustapippuria
öljyä ja voita paistamiseen

Valmistus

1

Sekoita kaikki aineet yhteen kulhossa ja anna turvota noin 15 minuuttia.

1/2 tl
suolaa
1 dl
vehnäjauhoja
1 kpl
pieni palsternakka raastettuna
3/10 tl
mustapippuria
1 kpl
Kananmuna
1 kpl
pieni porkkana raastettuna
1/2 tl
leivinjauhetta
1 1/2 dl
täysmaitoa
3 dl
Kulman Keittiön juuresmuusia
1/2 tl
sokeria
2

Sekoita uudelleen ja lämmitä lettupannu keskilämmölle. Voitele pannu öljyllä ja lusikoi taikinaa pannulle. Anna kypsyä noin 3 minuuttia.

öljyä ja voita paistamiseen
3

Käännä juuresletut, lisää pannulle nokare voita ja anna sen ruskistua. Lusikoi voita juureslettujen päälle ja anna kypsyä vielä noin 3 minuuttia.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 25.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

452

108

2,8 g

1,0 g

14,3 g

4,3 g

2,3 g

4,8 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 dl Kulman Keittiön juuresmuusia,

öljyä ja voita paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli