Juuresletut
Juuresletut
Yhteistyössä

Kulman keittiön juuresletut

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Juuresletut maistuvat herkullisilta sellaisenaan tai vaikka lihan lisukkeena. Massa kannattaa valmistaa ajoissa maustumaan ja lepäämään. Paista juuresletut hyvin öljytyllä keskilämpöisellä valurauta-lettupannulla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 dlkulman keittiön juuresmuusia
1 kplpieni porkkana raastettuna
1 kplpieni palsternakka raastettuna
1 kplkananmuna
1 1/2 dltäysmaitoa
1 dlvehnäjauhoja
1/2 tlleivinjauhetta
1/2 tlsuolaa
1/2 tlsokeria
3/10 tlmustapippuria
öljyä ja voita paistamiseen

Valmistus

  1. 1

    Sekoita kaikki aineet yhteen kulhossa ja anna turvota noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
    1 dlvehnäjauhoja
    1 kplpieni palsternakka raastettuna
    3/10 tlmustapippuria
    1 kplkananmuna
    1 kplpieni porkkana raastettuna
    1/2 tlleivinjauhetta
    1 1/2 dltäysmaitoa
    3 dlkulman keittiön juuresmuusia
    1/2 tlsokeria
  2. 2

    Sekoita uudelleen ja lämmitä lettupannu keskilämmölle. Voitele pannu öljyllä ja lusikoi taikinaa pannulle. Anna kypsyä noin 3 minuuttia.

    MääräAinesosa
    öljyä ja voita paistamiseen
  3. 3

    Käännä juuresletut, lisää pannulle nokare voita ja anna sen ruskistua. Lusikoi voita juureslettujen päälle ja anna kypsyä vielä noin 3 minuuttia.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 dl Kulman Keittiön juuresmuusia, öljyä ja voita paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
5.3.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä