Kulman Keittiön lammascurry
Kulman Keittiön lammascurry
Yhteistyössä

Kulman Keittiön lammascurry

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Helppo lammascurry sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Muutamasta tarkoin valitusta ainesosasta syntyy herkullinen ateria ilman suurempaa vaivaa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplkotimaista karitsan paahtopaistia
1/2 dljokipoika ghee kirkastettua voita
sipuli
3 kplvalkosipulinkynttä
1 dlcurrytahnaa
punainen chili
1 tlk tomaattimurskaa
3 dlturkkilaista jogurttia
nippu tuoretta korianteria
suolaa
tarjoiluun riisiä

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa paahtopaistit kuutioiksi ja paista kirkastetussa voissa hienonnetun sipulin ja valkosipulin kanssa.

    MääräAinesosa
    4 kplkotimaista karitsan paahtopaistia
    1/2 dljokipoika ghee kirkastettua voita
    sipuli
    3 kplvalkosipulinkynttä
  2. 2

    Lisää currytahna ja paista vielä hetki.

    MääräAinesosa
    1 dlcurrytahnaa
  3. 3

    Lisää pilkottu chili, tomaattimurska ja vettä tarvittaessa. Hauduta hiljalleen kypsäksi kannen alla, kunnes lihat ovat mureita.

    MääräAinesosa
    punainen chili
    1 tlk tomaattimurskaa
  4. 4

    Lisää lopuksi jogurtti sekä korianteri ja mausta. Tarjoile riisin kanssa.

    MääräAinesosa
    3 dlturkkilaista jogurttia
    nippu tuoretta korianteria
    suolaa
    tarjoiluun riisiä

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 kpl kotimaista karitsan paahtopaistia, 0.5 dl Jokipoika Ghee kirkastettua voita, Sipuli, Punainen chili, 1 tlk tomaattimurskaa, Nippu tuoretta korianteria, suolaa, Tarjoiluun riisiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Kuvat:
TOK
12.11.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025