Valmista marinadi sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Valmista marinadia tulee noin 1 dl, mutta samalla kannattaa valmistaa suurempikin määrä, sillä marinadi säilyy hyvin jääkaapissa suljetussa astiassa useampaankin grillauskertaan.
Sekoita soijamarinadi kermaviilin joukkoon ja annostele dippi tarjoiluastioihin. Lisää pinnalle paahdettuja seesaminsiemeniä.
Pese kesäkasvikset huolellisesti ja siivuta hunajanauris ohuiksi siivuiksi. Lisää kasvikset annoksiin.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
401
1675
35,0 g
3,0 g
14,0 g
9,0 g
3,0 g
6,0 g
12,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl ruokosokeria,
1 rkl melassia,
1 tl punaviinietikkaa,
0,5 tl sinapinsiemeniä,
0,5 tl chilirouhetta,
0,5 tl valkosipulijauhetta,
2 rkl Kulman Keittiön soijamarinadia,
1 prk laktoositonta kermaviiliä,
Nippu porkkanaa,
0,5 pnt vihreää parsaa,
Nippu retiisiä,
1 kpl hunajanauris.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli