Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva

15 min

Nappaa talteen!
Kulman Keittiön maukas soijapohjainen marinadi taipuu moneen ruokaan. Marinadilla maustat maukkaat pihvit ja valmistat herkullisen dipin alkukesän kasviksille. Marinadia käytetään TOK:n Prismojen ja S-markettien palvelutiskin herkuissa, mutta tällä reseptillä voit valmistaa sen myös kotikeittiössä.
| Kulman Keittiön soijamarinadi | |
|---|---|
| 1/2 dl | soijaa |
| 1 rkl | vettä |
| 2 rkl | ruokosokeria |
| 1 rkl | melassia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | punaviinietikkaa |
| 3 rkl | sinappia |
| 1/2 tl | sinapinsiemeniä |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | mustapippuria |
| 1/2 tl | chilirouhetta |
| 1/2 tl | valkosipulijauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| Dippikastike | |
| 2 rkl | kulman keittiön soijamarinadia |
| 1 prk laktoositonta kermaviiliä | |
| nippu porkkanaa | |
| 0.5 pnt vihreää parsaa | |
| nippu retiisiä | |
| 1 kpl | hunajanauris |
| 1 rkl | paahdettuja seesaminsiemeniä |
Valmista marinadi sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Valmista marinadia tulee noin 1 dl, mutta samalla kannattaa valmistaa suurempikin määrä, sillä marinadi säilyy hyvin jääkaapissa suljetussa astiassa useampaankin grillauskertaan.
Sekoita soijamarinadi kermaviilin joukkoon ja annostele dippi tarjoiluastioihin. Lisää pinnalle paahdettuja seesaminsiemeniä.
Pese kesäkasvikset huolellisesti ja siivuta hunajanauris ohuiksi siivuiksi. Lisää kasvikset annoksiin.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva

Kulman Keittiön maukas soijapohjainen marinadi taipuu moneen ruokaan. Marinadilla maustat maukkaat pihvit ja valmistat herkullisen dipin alkukesän kasviksille. Marinadia käytetään TOK:n Prismojen ja S-markettien palvelutiskin herkuissa, mutta tällä reseptillä voit valmistaa sen myös kotikeittiössä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Kulman Keittiön soijamarinadi | |
| 1/2 dl | soijaa |
| 1 rkl | vettä |
| 2 rkl | ruokosokeria |
| 1 rkl | melassia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | punaviinietikkaa |
| 3 rkl | sinappia |
| 1/2 tl | sinapinsiemeniä |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | mustapippuria |
| 1/2 tl | chilirouhetta |
| 1/2 tl | valkosipulijauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
Dippikastike | |
| 2 rkl | kulman keittiön soijamarinadia |
| 1 prk laktoositonta kermaviiliä | |
| nippu porkkanaa | |
| 0.5 pnt vihreää parsaa | |
| nippu retiisiä | |
| 1 kpl | hunajanauris |
| 1 rkl | paahdettuja seesaminsiemeniä |
Valmista marinadi sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Valmista marinadia tulee noin 1 dl, mutta samalla kannattaa valmistaa suurempikin määrä, sillä marinadi säilyy hyvin jääkaapissa suljetussa astiassa useampaankin grillauskertaan.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 dl | soijaa |
| 3 rkl | sinappia |
| 1 rkl | vettä |
| 1 tl | punaviinietikkaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | valkosipulijauhetta |
| 1 tl | mustapippuria |
| 2 rkl | ruokosokeria |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sinapinsiemeniä |
| 1/2 tl | chilirouhetta |
| 1 rkl | melassia |
Sekoita soijamarinadi kermaviilin joukkoon ja annostele dippi tarjoiluastioihin. Lisää pinnalle paahdettuja seesaminsiemeniä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 rkl | kulman keittiön soijamarinadia |
| 1 prk laktoositonta kermaviiliä | |
| 1 rkl | paahdettuja seesaminsiemeniä |
Pese kesäkasvikset huolellisesti ja siivuta hunajanauris ohuiksi siivuiksi. Lisää kasvikset annoksiin.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| nippu retiisiä | |
| nippu porkkanaa | |
| 0.5 pnt vihreää parsaa | |
| 1 kpl | hunajanauris |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
401
Energiaa kcal
1675
Energiaa kj
35,0 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,0 g
Hiilihydraatteja
9,0 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
12,2 g
Suolaa
401
Energiaa kcal
1675
Energiaa kj
35,0 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,0 g
Hiilihydraatteja
9,0 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
12,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl ruokosokeria, 1 rkl melassia, 1 tl punaviinietikkaa, 0.5 tl sinapinsiemeniä, 0.5 tl chilirouhetta, 0.5 tl valkosipulijauhetta, 2 rkl Kulman Keittiön soijamarinadia, 1 prk laktoositonta kermaviiliä, Nippu porkkanaa, 0.5 pnt vihreää parsaa, Nippu retiisiä, 1 kpl hunajanauris.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli