Kulman Keittiön tacosalaatti | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kulman Keittiön tacosalaatti

Kulman Keittiön tacosalaatti

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Kulman Keittiön täyttävä tacosalaatti on erinomainen herkku vaikka illanistujaisiin. Se saa sopivasti potkua jalapenoista.

Ainekset

tomaattisalsa

4 kpl
kaltattua tomaattia
Pieni keltasipuli
Puoli ruukkua korianteria
1 tl
tomaattipyreetä
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 tl
sokeria
10 tippaa tabascoa
1 tl
suolaa

queso

1 dl
maitoa
200 g
cheddarjuustoviipaleita

jauhelihakastike

Sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
tuoretta vihreää jalopenoa
Puolikas ruukku korianteria
2 rkl
rypsiöljyä
400 g
naudanjauhelihaa
500 g
tomaattimurskaa
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
1 tl
mustapippuria
Ruukku jääsalaattia
Keltainen paprika
Punainen paprika
50 g
rucolaa
150 g
creme fraichea
200 g
nachoja
jalopenoja
parmesaanijuustolastuja
Puolikkaan limen mehu

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Valmista ensin tomaattisalsa. Pilko tomaatit ja keltasipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianteri. Voit valmistaa salsan suoraan tarjoilukulhoon. Laita kulhoon tomaatit ja korianteri.

4 kpl
kaltattua tomaattia
Pieni keltasipuli
Puoli ruukkua korianteria
2

Lisää joukkoon pilkottu keltasipuli ja tomaattipyree. Raasta joukkoon valkosipulinkynnet. Mausta sokerilla, tabascolla ja suolalla. Sekoita kaikki aineet sekaisin. Anna maustua jääkaapissa 10 minuuttia ennen tarjoilua.

1 tl
tomaattipyreetä
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 tl
sokeria
10 tippaa tabascoa
1 tl
suolaa
3

Tee sen jälkeen queso eli juustokastike. Kaada maito kattilaan ja kuumenna se höyryäväksi. Älä keitä. Laita maidon sekaan cheddarjuustoviipaleet. Sekoittele niin kauan, kunnes juusto sulaa ja seos on tasaista. Anna kastikkeen jäähtyä hieman ennen tarjoilua.

1 dl
maitoa
200 g
cheddarjuustoviipaleita
4

Valmista jauhelihakastike. Pilko sipuli, valkosipuli ja jalapenot pieniksi paloiksi. Hienonna korianteri. Kaada rypsiöljy pannuun ja ruskista jauheliha. Anna jauhelihan paistua rauhassa aina kääntelyiden välissä, jotta siihen tulee kunnon paistopinta.

Sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
tuoretta vihreää jalopenoa
Puolikas ruukku korianteria
2 rkl
rypsiöljyä
400 g
naudanjauhelihaa
5

Lisää jauhelihan joukkoon pilkottu sipuli, valkosipulit ja jalapenot. Sekoita. Kaada joukkoon tomaattimurska ja mausta sokerilla, pippurilla ja suolalla. Hauduta 3 minuuttia. Lisää lopuksi hienonnettu korianteri.

500 g
tomaattimurskaa
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1 tl
sokeria
6

Kasaa salaatti. Pese ja revi salaatti pienemmäksi. Pilko paprikat. Kasaa tacosalaatti suoraan tarjoiluastialle. Laita pohjalle salaatti ja rucola. Lisää niiden päälle paprikat ja jauhelihakastike. Kaada päälle tomaattisalsa, creme fraiche ja juustokastike. Murskaa nachot kevyesti salaatin päälle. Ripottele päälle jalapenoja ja parmesaanilastuja. Purista lopuksi salaatin päälle limen mehu.

Ruukku jääsalaattia
Punainen paprika
Keltainen paprika
50 g
rucolaa
150 g
creme fraichea
200 g
nachoja
jalopenoja
parmesaanijuustolastuja
Puolikkaan limen mehu

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 2.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2696

644

48,5 g

22,8 g

15,5 g

13,5 g

3,5 g

35,0 g

2,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Pieni keltasipuli,

Puoli ruukkua korianteria,

1 tl tomaattipyreetä,

10 tippaa tabascoa,

Sipuli,

2 kpl tuoretta vihreää jalopenoa,

Puolikas ruukku korianteria,

Ruukku jääsalaattia,

Keltainen paprika,

Punainen paprika,

50 g rucolaa,

200 g nachoja,

jalopenoja,

parmesaanijuustolastuja,

Puolikkaan limen mehu.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli