Yhteistyössä: Kulman Keittiö

30 min

Nappaa talteen!
Kulman Keittiön täyttävä tacosalaatti on erinomainen herkku vaikka illanistujaisiin. Se saa sopivasti potkua jalapenoista.
| Tomaattisalsa | |
|---|---|
| 4 kpl | kaltattua tomaattia |
| pieni keltasipuli | |
| puoli ruukkua korianteria | |
| 1 tl | tomaattipyreetä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 tl | sokeria |
| 10 tippaa tabascoa | |
| 1 tl | suolaa |
| Queso | |
| 1 dl | maitoa |
| 200 g | cheddarjuustoviipaleita |
| Jauhelihakastike | |
| sipuli | |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | tuoretta vihreää jalopenoa |
| puolikas ruukku korianteria | |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 400 g | naudanjauhelihaa |
| 500 g | tomaattimurskaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1 tl | mustapippuria |
| ruukku jääsalaattia | |
| keltainen paprika | |
| punainen paprika | |
| 50 g | rucolaa |
| 150 g | creme fraichea |
| 200 g | nachoja |
| jalopenoja | |
| parmesaanijuustolastuja | |
| puolikkaan limen mehu | |
Valmista ensin tomaattisalsa. Pilko tomaatit ja keltasipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianteri. Voit valmistaa salsan suoraan tarjoilukulhoon. Laita kulhoon tomaatit ja korianteri.
Lisää joukkoon pilkottu keltasipuli ja tomaattipyree. Raasta joukkoon valkosipulinkynnet. Mausta sokerilla, tabascolla ja suolalla. Sekoita kaikki aineet sekaisin. Anna maustua jääkaapissa 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Tee sen jälkeen queso eli juustokastike. Kaada maito kattilaan ja kuumenna se höyryäväksi. Älä keitä. Laita maidon sekaan cheddarjuustoviipaleet. Sekoittele niin kauan, kunnes juusto sulaa ja seos on tasaista. Anna kastikkeen jäähtyä hieman ennen tarjoilua.
Valmista jauhelihakastike. Pilko sipuli, valkosipuli ja jalapenot pieniksi paloiksi. Hienonna korianteri. Kaada rypsiöljy pannuun ja ruskista jauheliha. Anna jauhelihan paistua rauhassa aina kääntelyiden välissä, jotta siihen tulee kunnon paistopinta.
Lisää jauhelihan joukkoon pilkottu sipuli, valkosipulit ja jalapenot. Sekoita. Kaada joukkoon tomaattimurska ja mausta sokerilla, pippurilla ja suolalla. Hauduta 3 minuuttia. Lisää lopuksi hienonnettu korianteri.
Kasaa salaatti. Pese ja revi salaatti pienemmäksi. Pilko paprikat. Kasaa tacosalaatti suoraan tarjoiluastialle. Laita pohjalle salaatti ja rucola. Lisää niiden päälle paprikat ja jauhelihakastike. Kaada päälle tomaattisalsa, creme fraiche ja juustokastike. Murskaa nachot kevyesti salaatin päälle. Ripottele päälle jalapenoja ja parmesaanilastuja. Purista lopuksi salaatin päälle limen mehu.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Kulman Keittiön täyttävä tacosalaatti on erinomainen herkku vaikka illanistujaisiin. Se saa sopivasti potkua jalapenoista.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Tomaattisalsa | |
| 4 kpl | kaltattua tomaattia |
| pieni keltasipuli | |
| puoli ruukkua korianteria | |
| 1 tl | tomaattipyreetä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 tl | sokeria |
| 10 tippaa tabascoa | |
| 1 tl | suolaa |
Queso | |
| 1 dl | maitoa |
| 200 g | cheddarjuustoviipaleita |
Jauhelihakastike | |
| sipuli | |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | tuoretta vihreää jalopenoa |
| puolikas ruukku korianteria | |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 400 g | naudanjauhelihaa |
| 500 g | tomaattimurskaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1 tl | mustapippuria |
| ruukku jääsalaattia | |
| keltainen paprika | |
| punainen paprika | |
| 50 g | rucolaa |
| 150 g | creme fraichea |
| 200 g | nachoja |
| jalopenoja | |
| parmesaanijuustolastuja | |
| puolikkaan limen mehu | |
Valmista ensin tomaattisalsa. Pilko tomaatit ja keltasipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianteri. Voit valmistaa salsan suoraan tarjoilukulhoon. Laita kulhoon tomaatit ja korianteri.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | kaltattua tomaattia |
| pieni keltasipuli | |
| puoli ruukkua korianteria |
Lisää joukkoon pilkottu keltasipuli ja tomaattipyree. Raasta joukkoon valkosipulinkynnet. Mausta sokerilla, tabascolla ja suolalla. Sekoita kaikki aineet sekaisin. Anna maustua jääkaapissa 10 minuuttia ennen tarjoilua.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 tl | tomaattipyreetä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 tl | sokeria |
| 10 tippaa tabascoa | |
| 1 tl | suolaa |
Tee sen jälkeen queso eli juustokastike. Kaada maito kattilaan ja kuumenna se höyryäväksi. Älä keitä. Laita maidon sekaan cheddarjuustoviipaleet. Sekoittele niin kauan, kunnes juusto sulaa ja seos on tasaista. Anna kastikkeen jäähtyä hieman ennen tarjoilua.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | maitoa |
| 200 g | cheddarjuustoviipaleita |
Valmista jauhelihakastike. Pilko sipuli, valkosipuli ja jalapenot pieniksi paloiksi. Hienonna korianteri. Kaada rypsiöljy pannuun ja ruskista jauheliha. Anna jauhelihan paistua rauhassa aina kääntelyiden välissä, jotta siihen tulee kunnon paistopinta.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| sipuli | |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | tuoretta vihreää jalopenoa |
| puolikas ruukku korianteria | |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 400 g | naudanjauhelihaa |
Lisää jauhelihan joukkoon pilkottu sipuli, valkosipulit ja jalapenot. Sekoita. Kaada joukkoon tomaattimurska ja mausta sokerilla, pippurilla ja suolalla. Hauduta 3 minuuttia. Lisää lopuksi hienonnettu korianteri.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | tomaattimurskaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria |
| 1 tl | sokeria |
Kasaa salaatti. Pese ja revi salaatti pienemmäksi. Pilko paprikat. Kasaa tacosalaatti suoraan tarjoiluastialle. Laita pohjalle salaatti ja rucola. Lisää niiden päälle paprikat ja jauhelihakastike. Kaada päälle tomaattisalsa, creme fraiche ja juustokastike. Murskaa nachot kevyesti salaatin päälle. Ripottele päälle jalapenoja ja parmesaanilastuja. Purista lopuksi salaatin päälle limen mehu.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| ruukku jääsalaattia | |
| punainen paprika | |
| keltainen paprika | |
| 50 g | rucolaa |
| 150 g | creme fraichea |
| 200 g | nachoja |
| jalopenoja | |
| parmesaanijuustolastuja | |
| puolikkaan limen mehu |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
644
Energiaa kcal
2696
Energiaa kj
48,5 g
Rasvaa
22,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,5 g
Hiilihydraatteja
13,5 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
35,0 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
644
Energiaa kcal
2696
Energiaa kj
48,5 g
Rasvaa
22,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,5 g
Hiilihydraatteja
13,5 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
35,0 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Pieni keltasipuli, Puoli ruukkua korianteria, 1 tl tomaattipyreetä, 10 tippaa tabascoa, Sipuli, 2 kpl tuoretta vihreää jalopenoa, Puolikas ruukku korianteria, Ruukku jääsalaattia, Keltainen paprika, Punainen paprika, 50 g rucolaa, 200 g nachoja, jalopenoja, parmesaanijuustolastuja, Puolikkaan limen mehu.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli