Kulman Keittiön tacosalaatti
Kulman Keittiön tacosalaatti
Yhteistyössä

Kulman Keittiön tacosalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Kulman Keittiön täyttävä tacosalaatti on erinomainen herkku vaikka illanistujaisiin. Se saa sopivasti potkua jalapenoista.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Tomaattisalsa

4 kplkaltattua tomaattia
pieni keltasipuli
puoli ruukkua korianteria
1 tltomaattipyreetä
2 kplvalkosipulinkynttä
1 tlsokeria
10 tippaa tabascoa
1 tlsuolaa

Queso

1 dlmaitoa
200 gcheddarjuustoviipaleita

Jauhelihakastike

sipuli
3 kplvalkosipulinkynttä
2 kpltuoretta vihreää jalopenoa
puolikas ruukku korianteria
2 rklrypsiöljyä
400 gnaudanjauhelihaa
500 gtomaattimurskaa
1 tlsuolaa
1 tlsokeria
1 tlmustapippuria
ruukku jääsalaattia
keltainen paprika
punainen paprika
50 grucolaa
150 gcreme fraichea
200 gnachoja
jalopenoja
parmesaanijuustolastuja
puolikkaan limen mehu

Valmistus

  1. 1

    Valmista ensin tomaattisalsa. Pilko tomaatit ja keltasipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianteri. Voit valmistaa salsan suoraan tarjoilukulhoon. Laita kulhoon tomaatit ja korianteri.

    MääräAinesosa
    4 kplkaltattua tomaattia
    pieni keltasipuli
    puoli ruukkua korianteria
  2. 2

    Lisää joukkoon pilkottu keltasipuli ja tomaattipyree. Raasta joukkoon valkosipulinkynnet. Mausta sokerilla, tabascolla ja suolalla. Sekoita kaikki aineet sekaisin. Anna maustua jääkaapissa 10 minuuttia ennen tarjoilua.

    MääräAinesosa
    1 tltomaattipyreetä
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 tlsokeria
    10 tippaa tabascoa
    1 tlsuolaa
  3. 3

    Tee sen jälkeen queso eli juustokastike. Kaada maito kattilaan ja kuumenna se höyryäväksi. Älä keitä. Laita maidon sekaan cheddarjuustoviipaleet. Sekoittele niin kauan, kunnes juusto sulaa ja seos on tasaista. Anna kastikkeen jäähtyä hieman ennen tarjoilua.

    MääräAinesosa
    1 dlmaitoa
    200 gcheddarjuustoviipaleita
  4. 4

    Valmista jauhelihakastike. Pilko sipuli, valkosipuli ja jalapenot pieniksi paloiksi. Hienonna korianteri. Kaada rypsiöljy pannuun ja ruskista jauheliha. Anna jauhelihan paistua rauhassa aina kääntelyiden välissä, jotta siihen tulee kunnon paistopinta.

    MääräAinesosa
    sipuli
    3 kplvalkosipulinkynttä
    2 kpltuoretta vihreää jalopenoa
    puolikas ruukku korianteria
    2 rklrypsiöljyä
    400 gnaudanjauhelihaa
  5. 5

    Lisää jauhelihan joukkoon pilkottu sipuli, valkosipulit ja jalapenot. Sekoita. Kaada joukkoon tomaattimurska ja mausta sokerilla, pippurilla ja suolalla. Hauduta 3 minuuttia. Lisää lopuksi hienonnettu korianteri.

    MääräAinesosa
    500 gtomaattimurskaa
    1 tlsuolaa
    1 tlmustapippuria
    1 tlsokeria
  6. 6

    Kasaa salaatti. Pese ja revi salaatti pienemmäksi. Pilko paprikat. Kasaa tacosalaatti suoraan tarjoiluastialle. Laita pohjalle salaatti ja rucola. Lisää niiden päälle paprikat ja jauhelihakastike. Kaada päälle tomaattisalsa, creme fraiche ja juustokastike. Murskaa nachot kevyesti salaatin päälle. Ripottele päälle jalapenoja ja parmesaanilastuja. Purista lopuksi salaatin päälle limen mehu.

    MääräAinesosa
    ruukku jääsalaattia
    punainen paprika
    keltainen paprika
    50 grucolaa
    150 gcreme fraichea
    200 gnachoja
    jalopenoja
    parmesaanijuustolastuja
    puolikkaan limen mehu

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Pieni keltasipuli, Puoli ruukkua korianteria, 1 tl tomaattipyreetä, 10 tippaa tabascoa, Sipuli, 2 kpl tuoretta vihreää jalopenoa, Puolikas ruukku korianteria, Ruukku jääsalaattia, Keltainen paprika, Punainen paprika, 50 g rucolaa, 200 g nachoja, jalopenoja, parmesaanijuustolastuja, Puolikkaan limen mehu.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
TOK
27.10.2018
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä