Kuohkeat sitruunamuffinit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sitruunarahka muffinssit

Kuohkeat sitruunamuffinit

timer-icon30 min
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Saat valmistettua kuohkeat muffinssit käyttämällä leivonnassa sitruunarahkaa. Sitruunarahka tekee muffinsseista kosteammat.

Ainekset

2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
100 g
Sulatettua margariinia
1 kpl
Sitruunarahkaa (200 g)
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 tl
Leivinjauhetta
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori

päälle

Valmista sokerikuorrutetetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita rasva rahkaan. Lisää seos munavaahtoon.

2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
1 kpl
Sitruunarahkaa (200 g)
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
2

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon kevyesti sekoittaen. Jaa taikina paperisiin tai voideltuihin muffinivuokiin. Mausta sitruunankuoriraasteella.

1 1/2 tl
Leivinjauhetta
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
3

Paista 200–asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Peitä paiston loppuvaiheessa tarvittaessa leivinpaperilla, jotta muffinit eivät tummu. Anna jäähtyä. Koristele sokerikuorrutteella.

Valmista sokerikuorrutetetta
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.2.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

717

171

2,7 g

1,3 g

31,2 g

17,3 g

0,7 g

4,8 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

100 g Sulatettua margariinia,

1,5 tl Leivinjauhetta,

Sitruunan raastettu kuori,

Valmista sokerikuorrutetetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli