Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lakka-valkosuklaahalko

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
4 rkl
Vehnäjauhoja
3 rkl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

Täyte:

1 dl
Kuohukermaa
100 g
Maustamatonta tuorejuustoa
100 g
Lakkajogurttia
1/2 dl
Lakkahilloa

Pohjalle:

1 1/2 dl
Lakkahilloa

Kuorrutus:

50 g
Valkosuklaata
1 dl
Kuohukermaa
3/4 dl
Sokeria
1/2 dl
Siirappia

Koristeluun:

Suklaakastiketta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää vaahtoon siivilän läpi samalla varovaisesti sekoittaen. Levitä taikina kevyesti voidellulle leivinpaperille uunipellille. Paista noin 8-10 minuuttia. Kumoa valmis torttupohja leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Irrota pohjapaperi varovasti heti. Anna pohjan jäähtyä. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Yhdistä kermavaahtoon varovasti notkistettu tuorejuusto, jogurtti ja hillo. Levitä jäähtyneelle pohjalle ensin hilloa ja sitten täyte. Rullaa leivinpaperin avulla. Kääri rulla varovasti leivinpaperiin ja pidä viileässä tarjoiluun asti. Valmista kuorrutusta varten kinuski. Sekoita kerma, sokeri ja siirappi kattilassa. Keitä hiljalleen, välillä sekoittaen noin 20 minuuttia tai kunnes tippa jähmettyy kylmään veteen. Rouhi suklaa. Sulata lopuksi suklaarouhe kinuskiin. Anna kinuskin jäähtyä ja jähmettyä hieman. Kaada kinuski kääretortun päälle ja anna valua reunoille. Koristele poikittaisilla suklaaraidoilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.4.2007
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.