Lämmin avokadokeitto - Yhteishyvä

Lämmin avokadokeitto

Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

3 kpl
Avokadoa
2 kpl
Limetin mehua
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Rypsiöljyä
Suolaa ja rouhittua mustapippuria
4 dl
Vettä
1 kpl
Kanaliemikuutio
1 kpl
(150 g) ranskankermaa
1 kpl
(180 g) pakastekatkarapuja

Näin teet

1

Sulata katkaravut ja valuta neste pois. Halkaise avokadot ja poista kivet. Koverra lusikalla hedelmälihat kuorista. Pirskota avokadopalojen päälle yhden limetin mehu. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy ja lisää joukkoon valkosipulit. Lisää kattilaan avokadot ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vesi ja liemikuutio. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää joukkoon ranskankerma ja soseuta keitto tasaiseksi. Purista keiton joukkoon limetin mehu. Kuumenna keitto ja tarjoile katkarapujen kanssa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.10.2009
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa