Lämmin maalaissalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lämmin maalaissalaatti

Lämmin maalaissalaatti

Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Ruokaisa kanasalaatti sopii sekä arjen että viikonlopun herkkuhetkiin. Kokoa lämpimät ainekset salaatinlehdille ja viimeistele hunajaisella kastikkeella. Tämän reseptin ainesosia saatavilla ainoastaan Food Market Herkusta.

Ainekset

2 kpl
Broilerin fileepihviä
1 kpl
kesäkurpitsa
150 g
(1 pkt) haricot-papuja
2
+ 2 rkl oliiviöljyä
Sormisuolaa
Rouhittua mustapippuria
2 kpl
Vaaleaa leipää
4 dl
Revittya salaattia
2 kpl
Keitettyä kananmunaa

kastike

2 tl
Punaviinietikkaa
1 tl
Dijoninsinappia
1 tl
Juoksevaa hunajaa
2 rkl
Oliiviöljyä
Sormisuolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Tee kastike. Sekoita etikka, sinappi ja hunaja. Valuta öljy joukkoon koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Huuhtele ja paloittele munakoiso ja pavut.

2 tl
Punaviinietikkaa
1 tl
Dijoninsinappia
1 tl
Juoksevaa hunajaa
2 rkl
Oliiviöljyä
Rouhittua mustapippuria
Sormisuolaa
2

Paista broilerin fileepihvit pannulla 2 rkl:ssa öljyä kypsiksi. Paista toisella pannulla kasvikset lopussa öljyssä. Mausta molemmat suolalla ja pippurilla. Paahda leivät rapeiksi. Revi paloiksi.

2 kpl
Broilerin fileepihviä
2
+ 2 rkl oliiviöljyä
1 kpl
kesäkurpitsa
Rouhittua mustapippuria
Sormisuolaa
2 kpl
Vaaleaa leipää
3

Revi salaatti kulhoon. Asettele fileepihvit, kasvikset, leivät ja halkaistut kananmunat salaatille. Valuta kastiketta päälle.

2 kpl
Keitettyä kananmunaa
4 dl
Revittya salaattia

Tämän reseptin ainesosia saatavilla ainoastaan Food Market Herkusta.

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 23.10.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1784

427

22,0 g

5,0 g

13,5 g

3,5 g

0,5 g

42,0 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl kesäkurpitsa,

150 g (1 pkt) haricot-papuja,

+ 2 rkl oliiviöljyä,

Sormisuolaa,

Rouhittua mustapippuria,

4 dl Revittya salaattia,

2 tl Punaviinietikkaa,

Sormisuolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli