Laskiaisen omena-kanelipikapullat

Arvostele resepti
8 Kappaletta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Laskiaisen pikapullat paistetaan rennosti muffinivuoissa ja täytetään omenahillolla ja kanelilla maustetulla kermavaahdolla.

Ainekset

MääräAinesosa
5 dlvehnäjauhoja
1/2 dlsokeria
2 tlleivinjauhetta
1/2 tljauhettua kardemummaa
1/2 tljauhettua inkivääriä
2 dlmaitoa
1 kplkananmuna
3/4 dljuoksevaa margariinia

Pinnalle

maitoa
raesokeria
tomusokeria

Lisäksi

1 dlomenahilloa

Kanelikermavaahto

2 dlvispikermaa
1/2 tlkanelia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa maito, muna ja rasva ja kaada seos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita taikinaksi. Annostele taikina voideltuihin muffinivuokiin.

    MääräAinesosa
    3/4 dljuoksevaa margariinia
    1/2 tljauhettua inkivääriä
    2 dlmaitoa
    1/2 tljauhettua kardemummaa
    2 tlleivinjauhetta
    1/2 dlsokeria
    5 dlvehnäjauhoja
    1 kplkananmuna
  2. 2

    Sivele pullien pintaan maitoa ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullat 200-asteisen uunin keskitasolla 18–20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    raesokeria
    maitoa
  3. 3

    Anna pullien jäähtyä ritilän päällä. Halkaise pullat ja täytä omenahillolla ja kanelilla maustetulla kermavaahdolla. Sirota pinnalle tomusokeria.

    MääräAinesosa
    tomusokeria
    1 dlomenahilloa
    1/2 tlkanelia
    2 dlvispikermaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl Jauhettua kardemummaa, Maitoa, Raesokeria, Tomusokeria, 0,5 tl Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä