Laskiaisen omena-kanelipikapullat
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Laskiaisen pikapullat paistetaan rennosti muffinivuoissa ja täytetään omenahillolla ja kanelilla maustetulla kermavaahdolla.
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | jauhettua kardemummaa |
| 1/2 tl | jauhettua inkivääriä |
| 2 dl | maitoa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3/4 dl | juoksevaa margariinia |
| Pinnalle | |
|---|---|
| maitoa | |
| raesokeria | |
| tomusokeria | |
| Lisäksi | |
| 1 dl | omenahilloa |
| Kanelikermavaahto | |
| 2 dl | vispikermaa |
| 1/2 tl | kanelia |
- 1.
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa maito, muna ja rasva ja kaada seos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita taikinaksi. Annostele taikina voideltuihin muffinivuokiin.
- 2.
Sivele pullien pintaan maitoa ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullat 200-asteisen uunin keskitasolla 18–20 minuuttia.
- 3.
Anna pullien jäähtyä ritilän päällä. Halkaise pullat ja täytä omenahillolla ja kanelilla maustetulla kermavaahdolla. Sirota pinnalle tomusokeria.
Laskiaisen omena-kanelipikapullat
Laskiaisen pikapullat paistetaan rennosti muffinivuoissa ja täytetään omenahillolla ja kanelilla maustetulla kermavaahdolla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | jauhettua kardemummaa |
| 1/2 tl | jauhettua inkivääriä |
| 2 dl | maitoa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3/4 dl | juoksevaa margariinia |
Pinnalle | |
| maitoa | |
| raesokeria | |
| tomusokeria | |
Lisäksi | |
| 1 dl | omenahilloa |
Kanelikermavaahto | |
| 2 dl | vispikermaa |
| 1/2 tl | kanelia |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa maito, muna ja rasva ja kaada seos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita taikinaksi. Annostele taikina voideltuihin muffinivuokiin.
Määrä Ainesosa 3/4 dl juoksevaa margariinia 1/2 tl jauhettua inkivääriä 2 dl maitoa 1/2 tl jauhettua kardemummaa 2 tl leivinjauhetta 1/2 dl sokeria 5 dl vehnäjauhoja 1 kpl kananmuna - 2
Sivele pullien pintaan maitoa ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullat 200-asteisen uunin keskitasolla 18–20 minuuttia.
Määrä Ainesosa raesokeria maitoa - 3
Anna pullien jäähtyä ritilän päällä. Halkaise pullat ja täytä omenahillolla ja kanelilla maustetulla kermavaahdolla. Sirota pinnalle tomusokeria.
Määrä Ainesosa tomusokeria 1 dl omenahilloa 1/2 tl kanelia 2 dl vispikermaa
Ravintosisältö
325
Energiaa kcal
1359
Energiaa kj
12,0 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,6 g
Hiilihydraatteja
13,6 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
8,8 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
325
Energiaa kcal
1359
Energiaa kj
12,0 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,6 g
Hiilihydraatteja
13,6 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
8,8 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl Jauhettua kardemummaa, Maitoa, Raesokeria, Tomusokeria, 0,5 tl Kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























