Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja muna. Alusta jauhot taikinaan vähitellen ja lisää rasva alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhosta. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Kumoa taikina leivinpöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Leivo taikina tangoksi ja leikkaa 10 palaksi. Pyörittele palat pulliksi ja anna kohota leivinpaperilla päällystetyllä pellillä. Voitele pullat rikkivatkatulla munalla. Paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Halkaise pullat jäähtyneinä. Voit halutessasi tehdä kansista muotilla sydämen malliset. Vatkaa kerma vaahdoksi sokereiden kanssa. Pane pohjan päälle mantelimassaviipale. Pursota tai lusikoi päälle kermavaahtoa ja valuta pinnalle hilloa. Nosta pullien päälle kannet ja tupsauta pinnalle tomusokeria.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
538
2250
25,7 g
14,3 g
63,6 g
24,8 g
2,2 g
10,9 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
25 g Hiivaa,
0,5 tl Suolaa,
2 tl Kardemummaa,
1 tl Vaniljasokeria,
Tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli