Laskiaisen sydänpullat

Arvostele resepti
10 Kappaletta

Tässä laskiaispullat kaikilla herkuilla! Täytteenä on sekä hilloa että marsipaania.

Ainekset

MääräAinesosa
2 1/2 dlmaitoa
25 ghiivaa
1 dlsokeria
1/2 tlsuolaa
2 tlkardemummaa
1 kplmuna
8 dlvehnäjauhoja
100 gpehmeää voita tai margariinia

Voiteluun

1 kplmuna

Täyte

150 gmantelimassaa
3 dlvispikermaa
1 rklsokeria
1 tlvaniljasokeria
1 dlmansikka- tai vadelmahilloa

Pinnalle

tomusokeria

Valmistus

  1. 1

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja muna. Alusta jauhot taikinaan vähitellen ja lisää rasva alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhosta. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Kumoa taikina leivinpöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Leivo taikina tangoksi ja leikkaa 10 palaksi. Pyörittele palat pulliksi ja anna kohota leivinpaperilla päällystetyllä pellillä. Voitele pullat rikkivatkatulla munalla. Paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Halkaise pullat jäähtyneinä. Voit halutessasi tehdä kansista muotilla sydämen malliset. Vatkaa kerma vaahdoksi sokereiden kanssa. Pane pohjan päälle mantelimassaviipale. Pursota tai lusikoi päälle kermavaahtoa ja valuta pinnalle hilloa. Nosta pullien päälle kannet ja tupsauta pinnalle tomusokeria.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 25 g Hiivaa, 0,5 tl Suolaa, 2 tl Kardemummaa, 1 tl Vaniljasokeria, Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025