Laskiaisen sydänpullat

Nappaa talteen!
Tässä laskiaispullat kaikilla herkuilla! Täytteenä on sekä hilloa että marsipaania.
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 tl | kardemummaa |
| 1 kpl | muna |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
| 100 g | pehmeää voita tai margariinia |
| Voiteluun | |
|---|---|
| 1 kpl | muna |
| Täyte | |
| 150 g | mantelimassaa |
| 3 dl | vispikermaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 dl | mansikka- tai vadelmahilloa |
| Pinnalle | |
| tomusokeria | |
- 1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja muna. Alusta jauhot taikinaan vähitellen ja lisää rasva alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhosta. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Kumoa taikina leivinpöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Leivo taikina tangoksi ja leikkaa 10 palaksi. Pyörittele palat pulliksi ja anna kohota leivinpaperilla päällystetyllä pellillä. Voitele pullat rikkivatkatulla munalla. Paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Halkaise pullat jäähtyneinä. Voit halutessasi tehdä kansista muotilla sydämen malliset. Vatkaa kerma vaahdoksi sokereiden kanssa. Pane pohjan päälle mantelimassaviipale. Pursota tai lusikoi päälle kermavaahtoa ja valuta pinnalle hilloa. Nosta pullien päälle kannet ja tupsauta pinnalle tomusokeria.
Laskiaisen sydänpullat
Tässä laskiaispullat kaikilla herkuilla! Täytteenä on sekä hilloa että marsipaania.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 tl | kardemummaa |
| 1 kpl | muna |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
| 100 g | pehmeää voita tai margariinia |
Voiteluun | |
| 1 kpl | muna |
Täyte | |
| 150 g | mantelimassaa |
| 3 dl | vispikermaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 dl | mansikka- tai vadelmahilloa |
Pinnalle | |
| tomusokeria | |
Valmistus
- 1
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja muna. Alusta jauhot taikinaan vähitellen ja lisää rasva alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhosta. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Kumoa taikina leivinpöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Leivo taikina tangoksi ja leikkaa 10 palaksi. Pyörittele palat pulliksi ja anna kohota leivinpaperilla päällystetyllä pellillä. Voitele pullat rikkivatkatulla munalla. Paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Halkaise pullat jäähtyneinä. Voit halutessasi tehdä kansista muotilla sydämen malliset. Vatkaa kerma vaahdoksi sokereiden kanssa. Pane pohjan päälle mantelimassaviipale. Pursota tai lusikoi päälle kermavaahtoa ja valuta pinnalle hilloa. Nosta pullien päälle kannet ja tupsauta pinnalle tomusokeria.
Ravintosisältö
538
Energiaa kcal
2250
Energiaa kj
25,7 g
Rasvaa
14,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
63,6 g
Hiilihydraatteja
24,8 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
10,9 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
538
Energiaa kcal
2250
Energiaa kj
25,7 g
Rasvaa
14,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
63,6 g
Hiilihydraatteja
24,8 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
10,9 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 25 g Hiivaa, 0,5 tl Suolaa, 2 tl Kardemummaa, 1 tl Vaniljasokeria, Tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












