Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Leipäjuusto-bulgursalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta
Leipäjuusto-bulgursalaatin voit tarjota lämpimänä tai jääkaappikylmänä.

Ainekset

6 dl
Vettä
3 dl
Bulguria
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Punainen paprika
2 kpl
Kesäsipulia varsineen
200 g
Leipäjuustoa
2 dl
Mansikoita
2 dl
Vihreitä rypäleitä
Pala cantaloupe-melonia
1 kpl
Ruukku basilikaa
Mustapippuria
2 - 3 rkl
Oliiviöljyä
Kourallinen saksanpähkinöitä

Lisäksi

Vihreää pestokastiketta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää bulgur ja suola. Anna kiehua hiljalleen noin 8 minuuttia tai kunnes neste on imeytynyt.

Kuutioi paprika ja silppua sipulit varsineen. Kuutioi leipäjuusto, leikkaa mansikat lohkoiksi ja puolita viinirypäleet. Kuutioi meloni. Silppua basilika.

Sekoita ainekset keskenään ja rouhi joukkoon runsas määrä mustapippuria. Valuta sekaan oliiviöljyä ja murenna joukkoon saksanpähkinöitä.

Tarjoa kastikkeeksi vihreää pestokastiketta ja nauti seuraksi tuoretta leipää.

Miltä maistui?
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Jami Jaakonen
Julkaistu: 3.6.2013
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

274

1145

12,4 g

4,9 g

29,7 g

5,7 g

2,0 g

9,1 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

6 dl Vettä,

0,5 tl Suolaa,

Pala cantaloupe-melonia,

Mustapippuria,

Kourallinen saksanpähkinöitä,

Vihreää pestokastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli