Leipäjuusto-bulgursalaatti
15 min

Nappaa talteen!
Leipäjuusto-bulgursalaatin voit tarjota lämpimänä tai jääkaappikylmänä.
| 6 dl | vettä |
| 3 dl | bulguria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 2 kpl | kesäsipulia varsineen |
| 200 g | leipäjuustoa |
| 2 dl | mansikoita |
| 2 dl | vihreitä rypäleitä |
| pala cantaloupe-melonia | |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| mustapippuria | |
| 2 - 3 rkl | oliiviöljyä |
| kourallinen saksanpähkinöitä | |
| Lisäksi | |
|---|---|
| vihreää pestokastiketta | |
- 1.
Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää bulgur ja suola. Anna kiehua hiljalleen noin 8 minuuttia tai kunnes neste on imeytynyt.
Kuutioi paprika ja silppua sipulit varsineen. Kuutioi leipäjuusto, leikkaa mansikat lohkoiksi ja puolita viinirypäleet. Kuutioi meloni. Silppua basilika.
Sekoita ainekset keskenään ja rouhi joukkoon runsas määrä mustapippuria. Valuta sekaan oliiviöljyä ja murenna joukkoon saksanpähkinöitä.
Tarjoa kastikkeeksi vihreää pestokastiketta ja nauti seuraksi tuoretta leipää.
Leipäjuusto-bulgursalaatti
Leipäjuusto-bulgursalaatin voit tarjota lämpimänä tai jääkaappikylmänä.
Ainekset (7 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 6 dl | vettä |
| 3 dl | bulguria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 2 kpl | kesäsipulia varsineen |
| 200 g | leipäjuustoa |
| 2 dl | mansikoita |
| 2 dl | vihreitä rypäleitä |
| pala cantaloupe-melonia | |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| mustapippuria | |
| 2 - 3 rkl | oliiviöljyä |
| kourallinen saksanpähkinöitä | |
Lisäksi | |
| vihreää pestokastiketta | |
Valmistus
- 1
Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää bulgur ja suola. Anna kiehua hiljalleen noin 8 minuuttia tai kunnes neste on imeytynyt.
Kuutioi paprika ja silppua sipulit varsineen. Kuutioi leipäjuusto, leikkaa mansikat lohkoiksi ja puolita viinirypäleet. Kuutioi meloni. Silppua basilika.
Sekoita ainekset keskenään ja rouhi joukkoon runsas määrä mustapippuria. Valuta sekaan oliiviöljyä ja murenna joukkoon saksanpähkinöitä.
Tarjoa kastikkeeksi vihreää pestokastiketta ja nauti seuraksi tuoretta leipää.
Ravintosisältö
274
Energiaa kcal
1145
Energiaa kj
12,4 g
Rasvaa
4,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,7 g
Hiilihydraatteja
5,7 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
9,1 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
274
Energiaa kcal
1145
Energiaa kj
12,4 g
Rasvaa
4,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,7 g
Hiilihydraatteja
5,7 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
9,1 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 6 dl Vettä, 0,5 tl Suolaa, Pala cantaloupe-melonia, Mustapippuria, Kourallinen saksanpähkinöitä, Vihreää pestokastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












