Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää bulgur ja suola. Anna kiehua hiljalleen noin 8 minuuttia tai kunnes neste on imeytynyt.
Kuutioi paprika ja silppua sipulit varsineen. Kuutioi leipäjuusto, leikkaa mansikat lohkoiksi ja puolita viinirypäleet. Kuutioi meloni. Silppua basilika.
Sekoita ainekset keskenään ja rouhi joukkoon runsas määrä mustapippuria. Valuta sekaan oliiviöljyä ja murenna joukkoon saksanpähkinöitä.
Tarjoa kastikkeeksi vihreää pestokastiketta ja nauti seuraksi tuoretta leipää.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
274
1145
12,4 g
4,9 g
29,7 g
5,7 g
2,0 g
9,1 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
6 dl Vettä,
0,5 tl Suolaa,
Pala cantaloupe-melonia,
Mustapippuria,
Kourallinen saksanpähkinöitä,
Vihreää pestokastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli