Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää bulgur ja suola. Anna kiehua hiljalleen noin 8 minuuttia tai kunnes neste on imeytynyt.
Kuutioi paprika ja silppua sipulit varsineen. Kuutioi leipäjuusto, leikkaa mansikat lohkoiksi ja puolita viinirypäleet. Kuutioi meloni. Silppua basilika.
Sekoita ainekset keskenään ja rouhi joukkoon runsas määrä mustapippuria. Valuta sekaan oliiviöljyä ja murenna joukkoon saksanpähkinöitä.
Tarjoa kastikkeeksi vihreää pestokastiketta ja nauti seuraksi tuoretta leipää.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1145
274
12,4 g
4,9 g
29,7 g
5,7 g
2,0 g
9,1 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
6 dl Vettä,
0,5 tl Suolaa,
Pala cantaloupe-melonia,
Mustapippuria,
Kourallinen saksanpähkinöitä,
Vihreää pestokastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli