Leipäjuusto-bulgursalaatti

Arvostele resepti
7 Annosta

15 min

Leipäjuusto-bulgursalaatin voit tarjota lämpimänä tai jääkaappikylmänä.

Ainekset (7 annosta)

MääräAinesosa
6 dlvettä
3 dlbulguria
1/2 tlsuolaa
1 kplpunainen paprika
2 kplkesäsipulia varsineen
200 gleipäjuustoa
2 dlmansikoita
2 dlvihreitä rypäleitä
pala cantaloupe-melonia
1 kplruukku basilikaa
mustapippuria
2 - 3 rkloliiviöljyä
kourallinen saksanpähkinöitä

Lisäksi

vihreää pestokastiketta

Valmistus

  1. 1

    Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää bulgur ja suola. Anna kiehua hiljalleen noin 8 minuuttia tai kunnes neste on imeytynyt.

    Kuutioi paprika ja silppua sipulit varsineen. Kuutioi leipäjuusto, leikkaa mansikat lohkoiksi ja puolita viinirypäleet. Kuutioi meloni. Silppua basilika.

    Sekoita ainekset keskenään ja rouhi joukkoon runsas määrä mustapippuria. Valuta sekaan oliiviöljyä ja murenna joukkoon saksanpähkinöitä.

    Tarjoa kastikkeeksi vihreää pestokastiketta ja nauti seuraksi tuoretta leipää.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 6 dl Vettä, 0,5 tl Suolaa, Pala cantaloupe-melonia, Mustapippuria, Kourallinen saksanpähkinöitä, Vihreää pestokastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Jami Jaakonen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä