Lempeän tuliset lihapyörykät | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Lempeän tuliset lihapyörykät

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Laita lihapulliin lisää potkua chilillä tai cayennenpippurilla. Tarjoile lihapullat spagetin kanssa.

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
1 dl
Ruokakermaa
1/2 dl
Korppujauhoja
1 dl
Parmesaaniraastetta
1 kpl
Muna
Chiliä tai cayennenpippuria
1 tl
Suolaa

kastike:

2 kpl
Sipulia
2 kpl
Valkosipulin kynttä
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Tomaattimurskaa
1 dl
Kanalientä
1 rkl
Hunajaa
Chiliä tai cayennenpippuria
1 dl
Ruokakermaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Mittaa korppujauhot kulhoon ja sekoita joukkoon kerma. Lisää liha, parmesaani, muna ja mausteet. Muotoile seoksesta pyöryköitä ja paista niihin pintaväri pannussa. Pane pyörykät uunivuokaan. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota öljytilkassa. Lisää tomaattimurska, kanaliemi, mausteet ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja kaada pyöryköille. Kypsennä 200 °C:ssa 20 minuuttia.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.1.2015
Muokattu: 24.7.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.