Lempeän tuliset lihapyörykät - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lempeän tuliset lihapyörykät

???
Annokset
4
Laita lihapulliin lisää potkua chilillä tai cayennenpippurilla. Tarjoile lihapullat spagetin kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
1 dl
Ruokakermaa
1/2 dl
Korppujauhoja
1 dl
Parmesaaniraastetta
1 kpl
Muna
Chiliä tai cayennenpippuria
1 tl
Suolaa

KASTIKE:

2 kpl
Sipulia
2 kpl
Valkosipulin kynttä
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Tomaattimurskaa
1 dl
Kanalientä
1 rkl
Hunajaa
Chiliä tai cayennenpippuria
1 dl
Ruokakermaa

Näin teet

1

Mittaa korppujauhot kulhoon ja sekoita joukkoon kerma. Lisää liha, parmesaani, muna ja mausteet. Muotoile seoksesta pyöryköitä ja paista niihin pintaväri pannussa. Pane pyörykät uunivuokaan. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota öljytilkassa. Lisää tomaattimurska, kanaliemi, mausteet ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja kaada pyöryköille. Kypsennä 200 °C:ssa 20 minuuttia.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.1.2015
Muokattu: 24.7.2018