Lempeän tuliset lihapyörykät

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

Laita lihapulliin lisää potkua chilillä tai cayennenpippurilla. Tarjoile lihapullat spagetin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gjauhelihaa
1 dlruokakermaa
1/2 dlkorppujauhoja
1 dlparmesaaniraastetta
1 kplmuna
chiliä tai cayennenpippuria
1 tlsuolaa

Kastike:

2 kplsipulia
2 kplvalkosipulin kynttä
1 rklöljyä
1 kpltomaattimurskaa
1 dlkanalientä
1 rklhunajaa
chiliä tai cayennenpippuria
1 dlruokakermaa

Valmistus

  1. 1

    Mittaa korppujauhot kulhoon ja sekoita joukkoon kerma. Lisää liha, parmesaani, muna ja mausteet. Muotoile seoksesta pyöryköitä ja paista niihin pintaväri pannussa. Pane pyörykät uunivuokaan. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota öljytilkassa. Lisää tomaattimurska, kanaliemi, mausteet ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja kaada pyöryköille. Kypsennä 200 °C:ssa 20 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
24.7.2018
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä