Liha-juurespata | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Liha-juurespata

Liha-juurespata

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

800 g
Naudan sisäpaistia (marinoimatonta)
2 kpl
Sipulia
2 kpl
Valkosipulinkynttä
4 kpl
Keskikokoista perunaa
3 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Pala selleriä (n. 100g)
1 rkl
Rypsiöljyä
1 rkl
Margariinia
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
2 rkl
Vasikan- tai naudanlihafondia
2 dl
Vettä
1 kpl
(320 g) hillosipulia
4 kpl
Laakerinlehteä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota naudanpaisti huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Taputtele liha kuivaksi talouspaperilla. Poista tarvittaessa kalvot ja leikkaa paisti noin 2 cm x 2 cm kokoisiksi kuutioiksi.Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet ja silppua ne melko hienoksi. Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat ja selleri.Kuumenna öljy-margariiniseos pannussa ja ruskista siinä lihakuutiot kauniin värisiksi, muutamassa erässä ja melko kovalla lämmöllä. Älä paista liikaa lihaa kerralla, jotta pannu ei jäähdy. Pannun pohjasta saa peittyä kerrallaan vain noin puolet. Mausta lihat suolalla ja mustapippurilla.Siirrä ruskistetut lihat uunipataan. Kuullota silputut ja kuutioidut kasvikset niin. Lisää kasvikset lihan joukkoon uunipataan. Lisää pataan fondi, vesi, valutetut hillosipulit ja laakerinlehdet. Peitä pata kannella ja hauduta 175-asteisen uunin keskitasolla noin 60–90 minuuttia, kunnes liha on todella mureaa ja kypsää.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 14.2.2011
Muokattu: 1.10.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.