Liha-juurespata

Nappaa talteen!
| 800 g | naudan sisäpaistia (marinoimatonta) |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 4 kpl | keskikokoista perunaa |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | pala selleriä (n. 100g) |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | margariinia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 rkl | vasikan- tai naudanlihafondia |
| 2 dl | vettä |
| 1 kpl | (320 g) hillosipulia |
| 4 kpl | laakerinlehteä |
- 1.
Ota naudanpaisti huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Taputtele liha kuivaksi talouspaperilla. Poista tarvittaessa kalvot ja leikkaa paisti noin 2 cm x 2 cm kokoisiksi kuutioiksi.Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet ja silppua ne melko hienoksi. Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat ja selleri.Kuumenna öljy-margariiniseos pannussa ja ruskista siinä lihakuutiot kauniin värisiksi, muutamassa erässä ja melko kovalla lämmöllä. Älä paista liikaa lihaa kerralla, jotta pannu ei jäähdy. Pannun pohjasta saa peittyä kerrallaan vain noin puolet. Mausta lihat suolalla ja mustapippurilla.Siirrä ruskistetut lihat uunipataan. Kuullota silputut ja kuutioidut kasvikset niin. Lisää kasvikset lihan joukkoon uunipataan. Lisää pataan fondi, vesi, valutetut hillosipulit ja laakerinlehdet. Peitä pata kannella ja hauduta 175-asteisen uunin keskitasolla noin 60–90 minuuttia, kunnes liha on todella mureaa ja kypsää.
Liha-juurespata
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | naudan sisäpaistia (marinoimatonta) |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 4 kpl | keskikokoista perunaa |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | pala selleriä (n. 100g) |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | margariinia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 rkl | vasikan- tai naudanlihafondia |
| 2 dl | vettä |
| 1 kpl | (320 g) hillosipulia |
| 4 kpl | laakerinlehteä |
Valmistus
- 1
Ota naudanpaisti huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Taputtele liha kuivaksi talouspaperilla. Poista tarvittaessa kalvot ja leikkaa paisti noin 2 cm x 2 cm kokoisiksi kuutioiksi.Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet ja silppua ne melko hienoksi. Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat ja selleri.Kuumenna öljy-margariiniseos pannussa ja ruskista siinä lihakuutiot kauniin värisiksi, muutamassa erässä ja melko kovalla lämmöllä. Älä paista liikaa lihaa kerralla, jotta pannu ei jäähdy. Pannun pohjasta saa peittyä kerrallaan vain noin puolet. Mausta lihat suolalla ja mustapippurilla.Siirrä ruskistetut lihat uunipataan. Kuullota silputut ja kuutioidut kasvikset niin. Lisää kasvikset lihan joukkoon uunipataan. Lisää pataan fondi, vesi, valutetut hillosipulit ja laakerinlehdet. Peitä pata kannella ja hauduta 175-asteisen uunin keskitasolla noin 60–90 minuuttia, kunnes liha on todella mureaa ja kypsää.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












