Täydellinen lihamureke
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mausta lihamureke yrteillä ja mehevöitä kermaviilillä. Murekkeen herkullisuuden takaa pekonisiivut pinnalla. Hunajaiset punasipulit kypsyvät lisukkeeksi samassa vuoassa murekkeen kanssa.
| 2 dl | (1 prk) kermaviiliä |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 1 kpl | sipuli |
| 170 g | (1 pkt) pekonia |
| 800 g | (2 pkt) jauhelihaa |
| 2 tl | yrttimausteseosta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 6 kpl | punasipulia |
| 3 rkl | hunajaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 dl | ruohosipulia hienonnettuna |
- 1.
Sekoita kermaviili, kananmuna ja korppujauhot isossa kulhossa. Anna turvota 5 minuuttia.
- 2.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa 1/3 pekoneista pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulit pehmeiksi paistinpannulla pekonikuutioiden kanssa.
- 3.
Lisää korppujauheseokseen jauheliha, pekoni- ja sipulisilppu sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi. Muotoile seoksesta mureke. Asettele loput pekonisiivut murekkeen pinnalle esimerkiksi ristikoksi.
- 4.
Kuori punasipulit ja leikkaa ne neljään osaan. Laita sipulit kulhoon ja sekoita joukkoon hunaja, öljy, suola ja pippuri.
- 5.
Laita mureke suureen uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Levitä sipulit murekkeen viereen. Paista noin 50 minuuttia, kunnes mureke on kypsä. Viimeistele ripottelemalla ruohosipulia punasipulien päälle.
Täydellinen lihamureke
arvosana5/5
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Mausta lihamureke yrteillä ja mehevöitä kermaviilillä. Murekkeen herkullisuuden takaa pekonisiivut pinnalla. Hunajaiset punasipulit kypsyvät lisukkeeksi samassa vuoassa murekkeen kanssa.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | (1 prk) kermaviiliä |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 1 kpl | sipuli |
| 170 g | (1 pkt) pekonia |
| 800 g | (2 pkt) jauhelihaa |
| 2 tl | yrttimausteseosta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 6 kpl | punasipulia |
| 3 rkl | hunajaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 dl | ruohosipulia hienonnettuna |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sekoita kermaviili, kananmuna ja korppujauhot isossa kulhossa. Anna turvota 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) kermaviiliä 1 kpl kananmuna 1/2 dl korppujauhoja - 2
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa 1/3 pekoneista pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulit pehmeiksi paistinpannulla pekonikuutioiden kanssa.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 170 g (1 pkt) pekonia - 3
Lisää korppujauheseokseen jauheliha, pekoni- ja sipulisilppu sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi. Muotoile seoksesta mureke. Asettele loput pekonisiivut murekkeen pinnalle esimerkiksi ristikoksi.
Määrä Ainesosa 800 g (2 pkt) jauhelihaa 2 tl yrttimausteseosta 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Kuori punasipulit ja leikkaa ne neljään osaan. Laita sipulit kulhoon ja sekoita joukkoon hunaja, öljy, suola ja pippuri.
Määrä Ainesosa 6 kpl punasipulia 3 rkl hunajaa 2 rkl oliiviöljyä 1 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 5
Laita mureke suureen uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Levitä sipulit murekkeen viereen. Paista noin 50 minuuttia, kunnes mureke on kypsä. Viimeistele ripottelemalla ruohosipulia punasipulien päälle.
Määrä Ainesosa 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
Ravintosisältö
428
Energiaa kcal
1794
Energiaa kj
30,9 g
Rasvaa
12,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,0 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
24,9 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
428
Energiaa kcal
1794
Energiaa kj
30,9 g
Rasvaa
12,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,0 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
24,9 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























