Lihamureke | Mureke | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lihamureke

Lihamureke

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Mehevöitä yrteillä maustettu lihamureke kermaviilillä ja päällystä pekonisiivuilla. Lisukkeena tarjottavat hunajaiset punasipulit paistuvat samaan aikaan murekkeen kanssa.

Ainekset

2 dl
(1 prk) kermaviiliä
1 kpl
Kananmuna
1/2 dl
Korppujauhoja
1 kpl
Sipuli
170 g
(1 pkt) pekonia
800 g
(2 pkt) jauhelihaa
2 tl
Yrttimausteseosta
1 tl
Suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

lisäksi

6 kpl
Punasipulia
3 rkl
Hunajaa
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1 dl
ruohosipulia hienonnettuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita kermaviili, kananmuna ja korppujauhot isossa kulhossa. Anna turvota 5 minuuttia.

2 dl
(1 prk) kermaviiliä
1 kpl
Kananmuna
1/2 dl
Korppujauhoja
2

Säädä uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa 1/3 pekoneista pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulit pehmeiksi paistinpannulla pekonikuutioiden kanssa.

1 kpl
Sipuli
170 g
(1 pkt) pekonia
3

Lisää korppujauheseokseen jauheliha, pekoni- ja sipulisilppu sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi. Muotoile seoksesta mureke. Asettele loput pekonisiivut murekkeen pinnalle esimerkiksi ristikoksi.

800 g
(2 pkt) jauhelihaa
2 tl
Yrttimausteseosta
1 tl
Suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Kuori punasipulit ja leikkaa ne neljään osaan. Laita sipulit kulhoon ja sekoita joukkoon hunaja, öljy, suola ja pippuri.

6 kpl
Punasipulia
3 rkl
Hunajaa
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
5

Laita mureke suureen uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Levitä sipulit murekkeen viereen. Paista noin 50 minuuttia, kunnes mureke on kypsä. Viimeistele ripottelemalla ruohosipulia punasipulien päälle.

1 dl
ruohosipulia hienonnettuna
Resepti:
Minna Saarni, Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1788

427

30,9 g

12,9 g

11,8 g

8,6 g

1,3 g

24,8 g

2,3 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli