Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lihamureke

timer-icon60 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Mehevöitä yrteillä maustettu lihamureke kermaviilillä ja päällystä pekonisiivuilla. Hunajaiset punasipulit kypsyvät lisukkeeksi samassa vuoassa murekkeen kanssa.

Ainekset

2 dl
(1 prk) kermaviiliä
1 kpl
Kananmuna
1/2 dl
Korppujauhoja
1 kpl
Sipuli
170 g
(1 pkt) pekonia
800 g
(2 pkt) jauhelihaa
2 tl
Yrttimausteseosta
1 tl
Suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

6 kpl
Punasipulia
3 rkl
Hunajaa
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1 dl
ruohosipulia hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita kermaviili, kananmuna ja korppujauhot isossa kulhossa. Anna turvota 5 minuuttia.

2 dl
(1 prk) kermaviiliä
1 kpl
Kananmuna
1/2 dl
Korppujauhoja
2

Säädä uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa 1/3 pekoneista pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulit pehmeiksi paistinpannulla pekonikuutioiden kanssa.

1 kpl
Sipuli
170 g
(1 pkt) pekonia
3

Lisää korppujauheseokseen jauheliha, pekoni- ja sipulisilppu sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi. Muotoile seoksesta mureke. Asettele loput pekonisiivut murekkeen pinnalle esimerkiksi ristikoksi.

800 g
(2 pkt) jauhelihaa
2 tl
Yrttimausteseosta
1 tl
Suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Kuori punasipulit ja leikkaa ne neljään osaan. Laita sipulit kulhoon ja sekoita joukkoon hunaja, öljy, suola ja pippuri.

6 kpl
Punasipulia
3 rkl
Hunajaa
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
5

Laita mureke suureen uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Levitä sipulit murekkeen viereen. Paista noin 50 minuuttia, kunnes mureke on kypsä. Viimeistele ripottelemalla ruohosipulia punasipulien päälle.

1 dl
ruohosipulia hienonnettuna
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Minna Saarni, Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 6.9.2018
|
Muokattu: 7.9.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

427

1788

30,9 g

12,9 g

11,8 g

8,6 g

1,3 g

24,8 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli