Sekoita kermaviili, kananmuna ja korppujauhot isossa kulhossa. Anna turvota 5 minuuttia.
Säädä uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa 1/3 pekoneista pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulit pehmeiksi paistinpannulla pekonikuutioiden kanssa.
Lisää korppujauheseokseen jauheliha, pekoni- ja sipulisilppu sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi. Muotoile seoksesta mureke. Asettele loput pekonisiivut murekkeen pinnalle esimerkiksi ristikoksi.
Kuori punasipulit ja leikkaa ne neljään osaan. Laita sipulit kulhoon ja sekoita joukkoon hunaja, öljy, suola ja pippuri.
Laita mureke suureen uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Levitä sipulit murekkeen viereen. Paista noin 50 minuuttia, kunnes mureke on kypsä. Viimeistele ripottelemalla ruohosipulia punasipulien päälle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
427
1788
30,9 g
12,9 g
11,8 g
8,6 g
1,3 g
24,8 g
2,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli