Lihamureke - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lihamureke

Lihamureke
Annokset
6
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Mehevän lihamurekkeen seuraksi uuniin sopivat hunajalla maustetut punasipulit.
Jaa Somessa

Ainekset

2 dl
Kermaviiliä
1 kpl
Kananmuna
1/2 dl
Korppujauhoja
1 kpl
Sipuli
1 tl
Suolaa
1 tl
Yrttimausteseosta
1/2 tl
Mustapippurirouhetta
170 g
Pekonia
800 g
Jauhelihaa

LISÄKSI:

4 kpl
Punasipulia
3 rkl
Hunajaa

Näin teet

1

Sekoita kermaviiliin kananmuna ja korppujauhot. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää korppujauhoseokseen sipuli, mausteet, kuutioitu pekoni ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile seoksesta mureke uunivuokaan.

2 dl
Kermaviiliä
1 kpl
Kananmuna
1/2 dl
Korppujauhoja
1 kpl
Sipuli
1 tl
Suolaa
1 tl
Yrttimausteseosta
1/2 tl
Mustapippurirouhetta
170 g
Pekonia
800 g
Jauhelihaa
2

Kuori ja viipaloi punasipulit. Sekoita niihin hunaja ja nosta sipulit uunivuokaan murekkeen kanssa. Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia. Tarjoa mureke keitettyjen perunoiden kanssa.

4 kpl
Punasipulia
3 rkl
Hunajaa
Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 28.6.2019