Lihapullapasta
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Yhden pannun arkiruokaihme! Spagetti ja lihapullat tomaattikastikkeessa valmistuvat vaivattomasti yhdessä astiassa.
| Tomaattikastike | |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 70 g | (1 tlk) tomaattipyreetä |
| 800 g | (2 tlk) tomaattimurskaa |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | kuivattua oreganoa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lihapullat | |
| 400 g | (1 pkt) naudan jauhelihaa 10 % |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| 250 g | täysjyväspagettia |
| 4 dl | kiehuvaa vettä |
| 1 dl | voimakasta juustoraastetta |
| (tuoretta yrttiä esim. oreganoa) | |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuumenna öljy isossa kattilassa tai padassa (vetoisuus 3 litraa). Lisää sipulit ja tomaattipyree. Kuullota, kunnes sipulit pehmenevät. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Keitä kannen alla lihapullien valmistamisen ajan.
- 2.
Sekoita mausteet jauhelihaan kulhossa. Kostuta kädet vedellä ja pyörittele taikinasta lihapullia (noin 16 kpl).
- 3.
Puolita spagetit. Lisää kattilaan tomaattikastikkeen joukkoon kuuma vesi, spagetit ja lihapullat. Kypsennä kannen alla noin 15 minuuttia. Sekoita välillä kevyesti.
- 4.
Tarjoa juustoraasteen kanssa. Ripottele pinnalle halutessasi hienonnettua yrttiä.
Yhden pannun arkiruokaihme! Spagetti ja lihapullat tomaattikastikkeessa valmistuvat vaivattomasti yhdessä astiassa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Tomaattikastike | |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 70 g | (1 tlk) tomaattipyreetä |
| 800 g | (2 tlk) tomaattimurskaa |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | kuivattua oreganoa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lihapullat | |
| 400 g | (1 pkt) naudan jauhelihaa 10 % |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 250 g | täysjyväspagettia |
| 4 dl | kiehuvaa vettä |
| 1 dl | voimakasta juustoraastetta |
| (tuoretta yrttiä esim. oreganoa) | |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuumenna öljy isossa kattilassa tai padassa (vetoisuus 3 litraa). Lisää sipulit ja tomaattipyree. Kuullota, kunnes sipulit pehmenevät. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Keitä kannen alla lihapullien valmistamisen ajan.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 2 rkl rypsiöljyä 70 g (1 tlk) tomaattipyreetä 800 g (2 tlk) tomaattimurskaa 1 rkl balsamiviinietikkaa 1 tl suolaa 1 tl kuivattua oreganoa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Sekoita mausteet jauhelihaan kulhossa. Kostuta kädet vedellä ja pyörittele taikinasta lihapullia (noin 16 kpl).
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) naudan jauhelihaa 10 % 1 tl paprikajauhetta 1/2 tl suolaa - 3
Puolita spagetit. Lisää kattilaan tomaattikastikkeen joukkoon kuuma vesi, spagetit ja lihapullat. Kypsennä kannen alla noin 15 minuuttia. Sekoita välillä kevyesti.
Määrä Ainesosa 250 g täysjyväspagettia 4 dl kiehuvaa vettä - 4
Tarjoa juustoraasteen kanssa. Ripottele pinnalle halutessasi hienonnettua yrttiä.
Määrä Ainesosa 1 dl voimakasta juustoraastetta (tuoretta yrttiä esim. oreganoa)
Vinkki: Murustele lihapullapastan pinnalle fetajuustoa.
Ravintosisältö
608
Energiaa kcal
2545
Energiaa kj
25,0 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
58,8 g
Hiilihydraatteja
17,5 g
Sokereita
8,0 g
Kuituja
31,3 g
Proteiinia
3,2 g
Suolaa
608
Energiaa kcal
2545
Energiaa kj
25,0 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
58,8 g
Hiilihydraatteja
17,5 g
Sokereita
8,0 g
Kuituja
31,3 g
Proteiinia
3,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (tuoretta yrttiä esim. oreganoa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























