Lihariisipasteijat
60 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Leivo lihariisipasteijat helposti valmiista voitaikinalevyistä. Lehtevien pasteijoiden täyte saa mehevyyttää juustoraasteesta. Tarjoa pasteijat kahvipöydässä, brunssilla tai retkieväänä.
| 1 kg | (2 pkt, à 500 g) voitaikinalevyjä (pakaste) |
| Täyte | |
|---|---|
| 1 dl | pitkäjyväistä riisiä |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 1/2 dl | juustoraastetta |
| Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
- 1.
Levitä taikinalevyt pöydälle ja leikkaa poikittain kahteen osaan. Anna sulaa pakkauksen ohjeen mukainen aika.
- 2.
Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kypsä riisi.
- 3.
Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipuli ja mausteet. Paista sekoitellen, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon riisi, muna ja juustoraaste.
- 4.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Jaa jokaiselle taikinaneliölle ruokalusikallinen täytettä. Taita pasteija kolmioksi ja painele reunat haarukalla kiinni.
- 5.
Voitele pasteijat munalla ja paista uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.
Lihariisipasteijat
arvosana3/5
60 min (josta 45 min aktiivista)
Leivo lihariisipasteijat helposti valmiista voitaikinalevyistä. Lehtevien pasteijoiden täyte saa mehevyyttää juustoraasteesta. Tarjoa pasteijat kahvipöydässä, brunssilla tai retkieväänä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | (2 pkt, à 500 g) voitaikinalevyjä (pakaste) |
Täyte | |
| 1 dl | pitkäjyväistä riisiä |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 1/2 dl | juustoraastetta |
Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Levitä taikinalevyt pöydälle ja leikkaa poikittain kahteen osaan. Anna sulaa pakkauksen ohjeen mukainen aika.
Määrä Ainesosa 1 kg (2 pkt, à 500 g) voitaikinalevyjä (pakaste) - 2
Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kypsä riisi.
Määrä Ainesosa 1 dl pitkäjyväistä riisiä - 3
Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipuli ja mausteet. Paista sekoitellen, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon riisi, muna ja juustoraaste.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 400 g (1 pkt) jauhelihaa 1 tl suolaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria 1 tl paprikajauhetta 1 kpl kananmuna 1 1/2 dl juustoraastetta - 4
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Jaa jokaiselle taikinaneliölle ruokalusikallinen täytettä. Taita pasteija kolmioksi ja painele reunat haarukalla kiinni.
- 5
Voitele pasteijat munalla ja paista uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna
Vinkki: Voit valmistaa lihariisipasteijat etukäteen ja pakastaa odottamaan tarjoiluhetkeä. Ota pasteijat edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan ja lämmitä mikrossa tai uunissa ennen tarjoamista.
Ravintosisältö
70
Energiaa kcal
292
Energiaa kj
4,0 g
Rasvaa
1,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,5 g
Hiilihydraatteja
0,1 g
Sokereita
0,1 g
Kuituja
4,9 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
70
Energiaa kcal
292
Energiaa kj
4,0 g
Rasvaa
1,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,5 g
Hiilihydraatteja
0,1 g
Sokereita
0,1 g
Kuituja
4,9 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kg (2 pkt, à 500 g) voitaikinalevyjä (pakaste), 1.5 dl juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























