Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lihariisipasteijat

timer-icon60 min
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Leivo lihariisipasteijat helposti valmiista voitaikinalevyistä. Lehtevien pasteijoiden täyte saa mehevyyttää juustoraasteesta. Tarjoa pasteijat kahvipöydässä, brunssilla tai retkieväänä.

Ainekset

1 kg
(2 pkt, à 500 g) voitaikinalevyjä (pakaste)

Täyte

1 dl
pitkäjyväistä riisiä
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
1 kpl
sipuli
1 tl
Suolaa
1 tl
Paprikajauhetta
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 kpl
Kananmuna
1 1/2 dl
juustoraastetta

Voiteluun

1 kpl
Kananmuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Levitä taikinalevyt pöydälle ja leikkaa poikittain kahteen osaan. Anna sulaa pakkauksen ohjeen mukainen aika.

1 kg
(2 pkt, à 500 g) voitaikinalevyjä (pakaste)
2

Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kypsä riisi.

1 dl
pitkäjyväistä riisiä
3

Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipuli ja mausteet. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon riisi, muna ja juustoraaste.

1 kpl
sipuli
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
1 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
Paprikajauhetta
1 kpl
Kananmuna
1 1/2 dl
juustoraastetta
4

Säädä uuni 225 asteeseen. Jaa jokaiselle taikinaneliölle ruokalusikallinen täytettä. Taita pasteija kolmioksi ja painele reunat haarukalla kiinni.

5

Voitele pasteijat munalla ja paista uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.

1 kpl
Kananmuna

Vinkki: Voit valmistaa lihariisipasteijat etukäteen ja pakastaa odottamaan tarjoiluhetkeä. Ota pasteijat edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan ja lämmitä mikrossa tai uunissa ennen tarjoamista.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 20.10.2009
|
Muokattu: 14.3.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

69

290

4,0 g

1,6 g

3,4 g

0,1 g

0,1 g

4,8 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kg (2 pkt, à 500 g) voitaikinalevyjä (pakaste),

1,5 dl juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli