Lihariisipasteijat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lihariisipasteijat

Lihariisipasteijat

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Lihariisipasteijat maistuvat myös perheen pienimmille. Voitaikinalevyistä syntyy lehteviä ja herkullisia pasteijoita, jotka sopivat kahvipöytään, brunssille ja retkievääksi.

Ainekset

1 kg
(2 pkt, à 500 g) voitaikinalevyjä (pakaste)

täyte

1 dl
pitkäjyväistä riisiä
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
1 kpl
sipuli
1 tl
Suolaa
1 tl
Paprikajauhetta
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 kpl
Kananmuna
1 1/2 dl
juustoraastetta

voiteluun

1 kpl
Kananmuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Levitä taikinalevyt pöydälle ja leikkaa poikittain kahteen osaan. Anna sulaa pakkauksen ohjeen mukainen aika.

1 kg
(2 pkt, à 500 g) voitaikinalevyjä (pakaste)
2

Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kypsä riisi.

1 dl
pitkäjyväistä riisiä
3

Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipuli ja mausteet. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon riisi, muna ja juustoraaste.

1 kpl
sipuli
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
1 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
Paprikajauhetta
1 1/2 dl
juustoraastetta
1 kpl
Kananmuna
4

Säädä uuni 225 asteeseen. Jaa jokaiselle taikinaneliölle ruokalusikallinen täytettä. Taita pasteija kolmioksi ja painele reunat haarukalla kiinni.

5

Voitele pasteijat munalla ja paista uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.

1 kpl
Kananmuna

Vinkki: Lihariisipasteijat voi valmistaa etukäteen ja pakastaa odottamaan tarjoiluhetkeä. Ota pasteijat edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan ja lämmitä mikrossa tai uunissa ennen tarjoamista.

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

290

69

4,0 g

1,6 g

3,4 g

0,1 g

0,1 g

4,8 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kg (2 pkt, à 500 g) voitaikinalevyjä (pakaste),

1,5 dl juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli