Lihariisipasteijat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lihariisipasteijat

Lihariisipasteijat
Kappaleita
20
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
225°C
Lihariisipasteijat maistuvat myös perheen pienimmille. Voitaikinalevyistä syntyy lehteviä ja herkullisia pasteijoita, jotka sopivat kahvipöytään, brunssille ja retkievääksi.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
(2 pkt, à 500 g) voitaikinalevyjä (pakaste)

TÄYTE

1 dl
pitkäjyväistä riisiä
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
1 kpl
sipuli
1 tl
Suolaa
1 tl
Paprikajauhetta
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 kpl
Kananmuna
1 1/2 dl
juustoraastetta

VOITELUUN

1 kpl
Kananmuna

Vinkki: Lihariisipasteijat voi valmistaa etukäteen ja pakastaa odottamaan tarjoiluhetkeä. Ota pasteijat edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan ja lämmitä mikrossa tai uunissa ennen tarjoamista.

Näin teet

1

Levitä taikinalevyt pöydälle ja leikkaa poikittain kahteen osaan. Anna sulaa pakkauksen ohjeen mukainen aika.

1 kg
(2 pkt, à 500 g) voitaikinalevyjä (pakaste)
2

Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kypsä riisi.

1 dl
pitkäjyväistä riisiä
3

Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipuli ja mausteet. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon riisi, muna ja juustoraaste.

1 kpl
sipuli
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
1 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
Paprikajauhetta
1 1/2 dl
juustoraastetta
1 kpl
Kananmuna
4

Säädä uuni 225 asteeseen. Jaa jokaiselle taikinaneliölle ruokalusikallinen täytettä. Taita pasteija kolmioksi ja painele reunat haarukalla kiinni.

5

Voitele pasteijat munalla ja paista uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.

1 kpl
Kananmuna
Resepti
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 2.7.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj290 5798
Energiaa kcal69 1384
Rasvaa4.0 g79.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa1.6 g32.0 g
Hiilihydraatteja3.4 g68.0 g
Sokereita0.1 g1.0 g
Kuituja0.1 g3.0 g
Proteiinia4.8 g97.0 g
Suolaa0.4 g7.3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 kg (2 pkt, à 500 g) voitaikinalevyjä (pakaste)

  • 1.5 dl juustoraastetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj290 5798
Energiaa kcal69 1384
Rasvaa4.0 g79.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa1.6 g32.0 g
Hiilihydraatteja3.4 g68.0 g
Sokereita0.1 g1.0 g
Kuituja0.1 g3.0 g
Proteiinia4.8 g97.0 g
Suolaa0.4 g7.3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 kg (2 pkt, à 500 g) voitaikinalevyjä (pakaste)

  • 1.5 dl juustoraastetta

Resepti
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.