Lihariisipasteijat

arvosana3/5

(4)arviota
20 Kappaletta

60 min (josta 45 min aktiivista)

Leivo lihariisipasteijat helposti valmiista voitaikinalevyistä. Lehtevien pasteijoiden täyte saa mehevyyttää juustoraasteesta. Tarjoa pasteijat kahvipöydässä, brunssilla tai retkieväänä.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kg(2 pkt, à 500 g) voitaikinalevyjä (pakaste)

Täyte

1 dlpitkäjyväistä riisiä
400 g(1 pkt) jauhelihaa
1 kplsipuli
1 tlsuolaa
1 tlpaprikajauhetta
1/4 tlrouhittua mustapippuria
1 kplkananmuna
1 1/2 dljuustoraastetta

Voiteluun

1 kplkananmuna

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Levitä taikinalevyt pöydälle ja leikkaa poikittain kahteen osaan. Anna sulaa pakkauksen ohjeen mukainen aika.

    MääräAinesosa
    1 kg(2 pkt, à 500 g) voitaikinalevyjä (pakaste)
  2. 2

    Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kypsä riisi.

    MääräAinesosa
    1 dlpitkäjyväistä riisiä
  3. 3

    Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipuli ja mausteet. Paista sekoitellen, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon riisi, muna ja juustoraaste.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    400 g(1 pkt) jauhelihaa
    1 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    1 tlpaprikajauhetta
    1 kplkananmuna
    1 1/2 dljuustoraastetta
  4. 4

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Jaa jokaiselle taikinaneliölle ruokalusikallinen täytettä. Taita pasteija kolmioksi ja painele reunat haarukalla kiinni.

  5. 5

    Voitele pasteijat munalla ja paista uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna

Vinkki: Voit valmistaa lihariisipasteijat etukäteen ja pakastaa odottamaan tarjoiluhetkeä. Ota pasteijat edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan ja lämmitä mikrossa tai uunissa ennen tarjoamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kg (2 pkt, à 500 g) voitaikinalevyjä (pakaste), 1.5 dl juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
16.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä