Limettikala - Yhteishyvä

Limettikala

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
Puna-ahventa tai kuhaa (pakaste)
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
1 kpl
Limetin mehu
1/2 kpl
Limetin kuori
2 dl
Hienonnettua persiljaa
1 1/2 dl
Hienonnettua tilliä
2 rkl
Oliiviöljyä

Näin teet

1

Sulata kalafileet, mikäli käytät pakastekalaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Pese limetti, purista sen mehu ja raasta sen kuorta kulhoon. Huuhtele ja hienonna persilja ja tilli. Lisää limetin joukkoon yrtit ja oliiviöljy. Sekoita kalojen joukkoon ja anna marinoitua jääkaapissa tunti. Pane kala uunivuokaan. Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarjoa perunoiden ja kasvisten kera.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.10.2007
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa