Limettipiiras

Nappaa talteen!
| 100 g | leivontamargariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | keltuainen |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 dl | maitoa |
| Täyte | |
|---|---|
| 3 dl | maitoa |
| 2 1/2 rkl | maissitärkkelystä |
| 4 rkl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 2 kpl | keltuaista |
| 1/2 dl | limettimehua |
| Päälle | |
| 3 kpl | valkuaista |
| 6 rkl | sokeria |
- 1.
Sekoita pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuainen ja jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Lisää maito. Painele taikina piirasvuokaan ja kypsennä 200 asteessa 15 minuuttia. Mittaa kattilaan maito, maissitärkkelys, sokerit ja keltuaiset. Sekoita hiljalleen kuumentaen, kunnes seos sakenee. Älä keitä. Mausta se limettimehulla ja kaada piiraan päälle.Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri. Pursota tai levitä seos pinnalle. Kypsennä vielä 10-15 minuuttia uunin alaosassa.
Limettipiiras
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | leivontamargariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | keltuainen |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 dl | maitoa |
Täyte | |
| 3 dl | maitoa |
| 2 1/2 rkl | maissitärkkelystä |
| 4 rkl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 2 kpl | keltuaista |
| 1/2 dl | limettimehua |
Päälle | |
| 3 kpl | valkuaista |
| 6 rkl | sokeria |
Valmistus
- 1
Sekoita pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuainen ja jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Lisää maito. Painele taikina piirasvuokaan ja kypsennä 200 asteessa 15 minuuttia. Mittaa kattilaan maito, maissitärkkelys, sokerit ja keltuaiset. Sekoita hiljalleen kuumentaen, kunnes seos sakenee. Älä keitä. Mausta se limettimehulla ja kaada piiraan päälle.Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri. Pursota tai levitä seos pinnalle. Kypsennä vielä 10-15 minuuttia uunin alaosassa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























