Litistetyt croissantit

arvosana5/5

(7)arviota
6 Kappaletta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Edellispäivän kuivahtaneet croissantit saavat uuden elämän, kun ne litistetään ja paistetaan rapeaksi pannulla ja täytetään italialaisilla mauilla.

Ainekset

MääräAinesosa
6 kplcroissantia (paistettuna)
50 gvoita tai margariinia
1 rklhunajaa
125 g(1 ps) mozzarellaa
1 dlaurinkokuivattuja tomaatteja
1 ruukku villirucolaa

Lisäksi

balsamicoa

Valmistus

  1. 1

    Kauli croissantit ohuiksi. Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja hunaja.

    MääräAinesosa
    6 kplcroissantia (paistettuna)
    50 gvoita tai margariinia
    1 rklhunajaa
  2. 2

    Sulata puolet rasva-hunajaseoksesta pannulla. Lisää puolet croissanteista pannulle. Paista muutama minuutti molemmilta puolilta, kunnes pinta saa väriä. Voit painaa croissantia pannua vasten esimerkiksi lastalla, mutta varo polttamasta pintaa. Paista loput samalla tavalla. Anna croissantien jäähtyä. Croissantit rapeutuvat jäähtyessään.

  3. 3

    Valuta ja revi juusto pieniksi paloiksi. Leikkaa tomaatit muutamaan osaan.

    MääräAinesosa
    125 g(1 ps) mozzarellaa
    1 dlaurinkokuivattuja tomaatteja
  4. 4

    Asettele puolelle croissanteista juusto, tomaatit ja rucola. Valuta pinnalle balsamicoa. Paina loput croissanteista kansiksi ja puolita croissantit.

    MääräAinesosa
    1 ruukku villirucolaa
    balsamicoa

Vinkki: Korvaa rucola basilikalla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 6 kpl croissantia (paistettuna), 1 rkl hunajaa, ruukku villirucolaa, balsamicoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
18.1.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä