Litistetyt croissantit
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Edellispäivän kuivahtaneet croissantit saavat uuden elämän, kun ne litistetään ja paistetaan rapeaksi pannulla ja täytetään italialaisilla mauilla.
| 6 kpl | croissantia (paistettuna) |
| 50 g | voita tai margariinia |
| 1 rkl | hunajaa |
| 125 g | (1 ps) mozzarellaa |
| 1 dl | aurinkokuivattuja tomaatteja |
| 1 | ruukku villirucolaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| balsamicoa | |
- 1.
Kauli croissantit ohuiksi. Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja hunaja.
- 2.
Sulata puolet rasva-hunajaseoksesta pannulla. Lisää puolet croissanteista pannulle. Paista muutama minuutti molemmilta puolilta, kunnes pinta saa väriä. Voit painaa croissantia pannua vasten esimerkiksi lastalla, mutta varo polttamasta pintaa. Paista loput samalla tavalla. Anna croissantien jäähtyä. Croissantit rapeutuvat jäähtyessään.
- 3.
Valuta ja revi juusto pieniksi paloiksi. Leikkaa tomaatit muutamaan osaan.
- 4.
Asettele puolelle croissanteista juusto, tomaatit ja rucola. Valuta pinnalle balsamicoa. Paina loput croissanteista kansiksi ja puolita croissantit.
Litistetyt croissantit
arvosana5/5
15 min (josta 15 min aktiivista)
Edellispäivän kuivahtaneet croissantit saavat uuden elämän, kun ne litistetään ja paistetaan rapeaksi pannulla ja täytetään italialaisilla mauilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 6 kpl | croissantia (paistettuna) |
| 50 g | voita tai margariinia |
| 1 rkl | hunajaa |
| 125 g | (1 ps) mozzarellaa |
| 1 dl | aurinkokuivattuja tomaatteja |
| 1 | ruukku villirucolaa |
Lisäksi | |
| balsamicoa | |
Valmistus
- 1
Kauli croissantit ohuiksi. Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja hunaja.
Määrä Ainesosa 6 kpl croissantia (paistettuna) 50 g voita tai margariinia 1 rkl hunajaa - 2
Sulata puolet rasva-hunajaseoksesta pannulla. Lisää puolet croissanteista pannulle. Paista muutama minuutti molemmilta puolilta, kunnes pinta saa väriä. Voit painaa croissantia pannua vasten esimerkiksi lastalla, mutta varo polttamasta pintaa. Paista loput samalla tavalla. Anna croissantien jäähtyä. Croissantit rapeutuvat jäähtyessään.
- 3
Valuta ja revi juusto pieniksi paloiksi. Leikkaa tomaatit muutamaan osaan.
Määrä Ainesosa 125 g (1 ps) mozzarellaa 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja - 4
Asettele puolelle croissanteista juusto, tomaatit ja rucola. Valuta pinnalle balsamicoa. Paina loput croissanteista kansiksi ja puolita croissantit.
Määrä Ainesosa 1 ruukku villirucolaa balsamicoa
Vinkki: Korvaa rucola basilikalla.
Ravintosisältö
139
Energiaa kcal
581
Energiaa kj
12,5 g
Rasvaa
7,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,8 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
4,5 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
139
Energiaa kcal
581
Energiaa kj
12,5 g
Rasvaa
7,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,8 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
4,5 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 6 kpl croissantia (paistettuna), 1 rkl hunajaa, ruukku villirucolaa, balsamicoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























