Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohikeitto ja ruisleipäkrutongit

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kermainen lohikeitto maistuu erityisen hyvältä kylmänä talvipäivänä. Viimeistele keittoannokset leipäkuutioilla.

Ainekset

3 kpl
Porkkanaa
700 g
Perunaa
1 kpl
Purjo
1 l
Vähäsuolaista kasvislientä (kuutiosta tai fondista)
500 g
Lohifileetä
2 dl
Maitoa
2 dl
Kermaa
Rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Ruukku tilliä

Päälle

4 kpl
Ruisleipää
1 rkl
Öljyä tai margariinia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja paloittele porkkanat. Pese perunat hyvin ja paloittele ne. Huuhtele ja suikaloi purjo.Siirrä paloitellut kasvikset kattilaan ja lisää kasvisliemi. Keitä kypsiksi keskilämmöllä ja kannen alla, noin 20 minuuttia.Poista lohifileestä nahka ja kuutioi kala. Lisää kalakuutiot liemeen ja keitä muutaman minuutin ajan.Lisää kevytmaito ja kerma. Kiehauta keitto ja mausta lopuksi mustapippurilla, suolalla ja silputulla tillillä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.Kuutioi ruisleipä. Kuumenna rasva pannussa ja paista siinä leipäkuutiot rapeiksi ja kauniin värisiksi. Viimeistele keittoannokset leipäkuutioilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.6.2011
|
Muokattu: 24.7.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.