Lohikeitto ja ruisleipäkrutongit

Kermainen lohikeitto maistuu erityisen hyvältä kylmänä talvipäivänä. Viimeistele keittoannokset leipäkuutioilla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 kplporkkanaa
700 gperunaa
1 kplpurjo
1 lvähäsuolaista kasvislientä (kuutiosta tai fondista)
500 glohifileetä
2 dlmaitoa
2 dlkermaa
rouhittua mustapippuria
1/2 tlsuolaa
1 kplruukku tilliä

Päälle

4 kplruisleipää
1 rklöljyä tai margariinia

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja paloittele porkkanat. Pese perunat hyvin ja paloittele ne. Huuhtele ja suikaloi purjo.Siirrä paloitellut kasvikset kattilaan ja lisää kasvisliemi. Keitä kypsiksi keskilämmöllä ja kannen alla, noin 20 minuuttia.Poista lohifileestä nahka ja kuutioi kala. Lisää kalakuutiot liemeen ja keitä muutaman minuutin ajan.Lisää kevytmaito ja kerma. Kiehauta keitto ja mausta lopuksi mustapippurilla, suolalla ja silputulla tillillä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.Kuutioi ruisleipä. Kuumenna rasva pannussa ja paista siinä leipäkuutiot rapeiksi ja kauniin värisiksi. Viimeistele keittoannokset leipäkuutioilla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
24.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä