Lohikeitto ja ruisleipäkrutongit - Yhteishyvä

Lohikeitto ja ruisleipäkrutongit

???
Annokset
4
Kermainen lohikeitto maistuu erityisen hyvältä kylmänä talvipäivänä. Viimeistele keittoannokset leipäkuutioilla.
Jaa Somessa

Ainekset

3 kpl
Porkkanaa
700 g
Perunaa
1 kpl
Purjo
1 l
Vähäsuolaista kasvislientä (kuutiosta tai fondista)
500 g
Lohifileetä
2 dl
Maitoa
2 dl
Kermaa
Rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Ruukku tilliä

PÄÄLLE

4 kpl
Ruisleipää
1 rkl
Öljyä tai margariinia

Näin teet

1

Kuori ja paloittele porkkanat. Pese perunat hyvin ja paloittele ne. Huuhtele ja suikaloi purjo.Siirrä paloitellut kasvikset kattilaan ja lisää kasvisliemi. Keitä kypsiksi keskilämmöllä ja kannen alla, noin 20 minuuttia.Poista lohifileestä nahka ja kuutioi kala. Lisää kalakuutiot liemeen ja keitä muutaman minuutin ajan.Lisää kevytmaito ja kerma. Kiehauta keitto ja mausta lopuksi mustapippurilla, suolalla ja silputulla tillillä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.Kuutioi ruisleipä. Kuumenna rasva pannussa ja paista siinä leipäkuutiot rapeiksi ja kauniin värisiksi. Viimeistele keittoannokset leipäkuutioilla.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.6.2011
Muokattu: 24.7.2018
Jaa Somessa