Lohipiirakka kermaviili-voitaikinasta

Arvostele resepti
8 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa

Kermaviili-voitaikina

150 gleivontamargariinia
5 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
2 dlkermaviiliä

Täyte

400 gruodotonta lohta
1/2 dlpuuroriisiä
3 kplkeitettyä munaa
1/2 dlkermaa
1 kplruukku tilliä
ripaus valkopippuria

Voiteluun

1 kplkananmunaa

Valmistus

  1. 1

    Sekoita kermaviili-voitaikinaan rasva ja jauhot sekä leivinjauhe. Lisää kermaviili ja sekoita taikina sileäksi, nosta kylmään puoleksi tunniksi.

    Valmistele täyte keittämällä riisit pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä, kuori ja hienonna myös munat. Jäähdytä molemmat ja yhdistä. Lisää seokseen hiukan kermaa, tillisilppua ja valkopippuria.

    Kaaviloi taikina levyksi. Peitä puolet siitä riisiseoksella ja sen pinta kalafileekerroksella, paksulla tai ohuella makusi mukaan. Taita toinen puoli taikinaa päälle ja sulje piirakan reunat. Koristele pinta vetämällä siihen jälkiä haarukan piikeillä. Voitele piirakka munalla ja pistele haarukalla. Kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä